Zaista nemam nameru da prosipam fore. Meni, kao nekome ko koristi MAC svakodnevno vise od 12 godina , ovo je iskreno smešno. Možda će se neko ko samo igra igre i kucne po neki tekst u word-u složiti sa tobom, ali za mene si ti jedini koji prosipa fore pricom o sličnosti pa čak i superiornosti linuxa i hackintosha nad MAC OS.
Istina je da MAC nije gejmerska masina i nikada to nece biti, ali je daleko od drugih nekoliko svetlosnih godina sto se tice korisničkog iskustva. Ja nemam vremena da se bavim hackintoshom i gubim vreme sa tim, a da unapred znam da nece raditi kao MAC. Radim sa strojem koji ne staje i koji je u pola noći spreman za rad sa 99,99999% verovatnoće da nista neće da crash-uje.
A ako cemo o MAC-u da pricamo, ja i dan danas imam G5, posto je ostario, nema ga svrhe koristiti, ali ga cuvam kao sećanje na to šta je apple bio jos u to vreme a šta ostali. Veliki broj Mac uredjaj je prosao kroz moje ruke tako da vrlo dobro znam sta pricam Ne verujem da ce velika većina razumeti sta znači “poslednji mac g5”.
Sam si preokrenuo realnost, jer istina je da sve ono sto mozes na ostalim sistemima mozes i na MAC-u ali uz mnogo bolje korisničko iskustvo i uz mnogo više mogućnosti. Osim igara, koje su manje vise nebitne uz konzolu.
Meni je konzola za igru, MAC za posao i to je to. Postujem windows i ostale sisteme, ali neko je par postova iznad pricao o wow efektu kada se prvi put sretnes na MACom, odim ako si hejter koji ne sme da pridje MAC-u plašeći se da ce pogaziti sva njegova dotadašnja principijelna uverenja…