Skroz nebitan proizvađač ako ti nešto znači u tv svijetu
Apsolutno se ne bih slozio. Pogotovo ako uzmemo u obzir pocesiranje slike. Sony televizori imaju procesore s kojim tjunuju sliku kako bi bila najbliza reziserskoj-zamisli. Sony poseduje monitore koji se specijalno koriste za referentnost i kalibrisanje slike u filmskoj industiji. I takodje, sigurno si cuo za Sony Pictures Entertainment?
Imaju ogroman “radni staz” i kvalitet iza kojeg stoje. You cannot beat that!
Njihovi televizori su po par hiljada evra skuplji u odnosu na LG, i po mom misljenju, razlika koja je vredna tog novca.
To je Sloba brate, sve sto se zove Sony je za njega nebitno
I cenama. Razmisljam da menjam 13" M1 sa svim njegovim apple-originalnim periferijama (keyboard, folio i pencil), za M1 11" samo zato sto je laksi, ali skalperi na KP misle drugacije.
Preko 1300e kod nas vs 900e u USA, 400e razlika. Skoro 50% vecu cenu je bas tesko opravdati za noviji ali manji uredjaj bez i jedne periferije. Na to ako hoces folio - jos 120e (bez njega ne moze), keyboard + pencil jos najmanje 500e
Znaci da bih imao to isto samo manje treba mi 2000e?!
Hahaha… nisam toliko lud bas.
Mozda ako u nekom momentu padne ispod 1000e ali nesto ne verujem da ce skoro. Kakvo dranje u Srbiji sunce ti poljubim
E da sam bio pametan i da mi je kolega pre neki dan lepo doneo iz USA…
Slabo ih nešto prodaju ako su toliko dobri koliko vidim samsung,lg i tcl pa ostali
Sony je spao samo na 4% market share, mozda je pitanje dana kada ce da izadju sa trzista. Jos malo pa ce ih prestici kineski Skyworth, za koga niko zivi ovde nije ni cuo.
Daj im jos koju koju godinu i bice na nivou Philipsa i Sharpa.
Mislim da je kod amera fora što tek kad radiš checkout tek onda obračunava vat, valjda kad uneseš info s kartice tj. adresu onda skonta u kom si stateu pa ti obračunava njihov state tax.
Ali da, kp je otišao u 3pm, to definitivno, mnogo su pojedini postali bezobrazni. Sad oko prvog maja uzimao 6 komponenti od 5 likova, od toga je jedan imao na stanju i kod jednog je bila zapravo ta cena.
Isto gledao steamdeck oled, cene tragikomedija.
Stanje u shopovima, to je tek komedija. Tipa ne znam šta je bilo skoro, valjda veterans day, amazon imao neki lg ultragear monitor na akciji za 700$. Pogledam kod nas, jedino kod viphouse mislim da je bio na stanju, cena prava sitnica 220 000
Vrlo glup nacin gledanja kvaliteta, najiskrenije.
Velika vecina uglavnom gleda da prodje jeftinije, a sa Sony-jem to jednostavno ne mozes.
Moras “mnogo dublje” da zadjes od market share-a i ugledas razloge sto je nesto kako jeste.
Meni je npr apsurdno kupiti Samsung TV koji u 2024. ne podrzava Dolby Vision standard (iako je na tom “prvom mestu”).
A TCL da i ne pominjemo… Nisu los brand, ali njima je velicina ekrana bitnija od kvaliteta slike
Fazon, “Hajde da prodamo sto vece televizore za jeftinije pare i amerikanci ce nas obozavati”.
Jedino sto ti tu vredi je stvarno LG, u smislu odnosa cene i kvaliteta.
Zašto bi neko preplaćivao kvalitet ? Samsung je prije 30god bio budget brend a sad je lider.Pogledaj ko sve trpa te lg i tcl panele u svoje uređaje pa će ti biti jasnije ko je u usponu a ko tone
Pitaj Apple
Dosta ljudi je spremno danas da odvoji veliki deo novca za njihove uredjaje, ukljucujuci mene.
Mnogo bitnije od tog trpanja je i implementacija i kalibracija tih istih panela u TV… Tada dobijemo sasvim jednu drugaciju sliku (pun intended)
Izgleda da to velikoj većini kupaca nije toliko bitno i bezveze ulazimo dalje u problematiku.Svi hoće najviše za svoj novac
Za 700e mini led
Zar ne pricamo sve vreme o kvalitetu Sony TV je cinjenicno najkvalitetniji trenutno, odmah iza njega LG. Svako kupi ono sto je u mogucnosti da priusti.
Na globalnom nivou, Android ima oko 70% korisnika, a Samsung je najprodavaniji brand telefona Je l to znaci da oni imaju najbolje i najkvalitetnije uredjaje?
Odgovor je NE.
Ok,kako god ti kažeš ja ga nebi kupio nikad jer je duplo skuplji od kineza čije trpaju panele i stavljaju svoj logo i porediti primitivniji uređaj kao što je tv sa telefonima skroz suvišno
Nebi a? Nebi?
Seems like a personal issue to me
Volim i ja Sony, ali nisu konkurentni.
Nisam siguran da su Macbook laptopovi, u stvari mnogo skuplji od nekih biznis resenja HP-a, Della ili Lenovo. Sa nekim Apple proizvodima, dobijes odlicnu vrednost za novac. Sad naravno da ima izuzetaka kao VR ili drzac za monitor.
Mac, u smislu uloženo - dobijeno je cak i jeftiniji od konkurentnih resenja.
Tako je izvan su konkurencije jos od proslogodisnjeg TV-a.
Vecina njihovih proizvoda je uglavnom vredna novca, sto je apsurdno ako uzmemo u obzir da velikim delom placas “brend”.
Ja sam idalje ubedjen da je to samo u test fazi za lab rats tj amerikance Nista dok taj uredjaj ne podlegne EU regulacijama i dok ga ne refiniraju.
Zanimljivo izgleda ovaj osnovni za 390e
Pazi, vrednost je krajnje subjektivna kategorija. Nekom treba auto da se preveze iz tacke a do tacke b, alat za obavljanje posla pa je samo bitno koliko novca moze da zaradi. Nekome je vrednost neopipljiva, emotivna kategorija.
Ali Apple pravi robu za siroku publiku, dobro su pozicionirani u odnosu na (skuplju) konkurenciju, makar za svoje main proizvode. Svesni su ekonomskih trendova pa cene rastu ali znaju oni kako da se pozicioniraju i Tim Kuo makar u tom biznis segmentu solidan posao radi. Izgubili su magic dust posle Dzobsa, ali ne sasvim.
Mozda je ispravnije reci da kod Apple-a placas ekskluzivitet. Genericki Windows ili Android mozes dobiti bilo gde, Apple ima svoje cipove, OS, R&D koji je i dalje solidno ispred konkurencije (mozda je samo Motorolin tu negde).