iPhone vs Android phone

U tom slučaju, proveri da li ti isto iskače i kad si na mobilnoj mreži (ne WiFi). Za Google mi to nikad do sad nije iskočilo. Nije da je nemoguće, ali opet sumnjivo. Takođe probaj da li iskače na još nekom uređaju ili samo na tom telefonu.

1 Like

Treća ili četvrta nedelja druženja sa iOS. Mnogo kompromisa je potrebno napraviti za nešto sto je na dva ili jedan klik(touch) u androidu. Čekam 25ti da mogu obnoviti ugovor u A1 i uzimam bilo šta sa robotićem. I sad bih zamenio ovaj za bilo koji Android ali nemam rezervni fon. Ima cool sitnice koje mi se svidjaju i koje bih voleo da vidim ovamo ali daleko veće probleme imam nego uživanja…

2 Likes

Ja sam dobio od firme 11icu za sad pa cu za 2-3 meseca juriti neki 14,15 pro model.
Nije lose iskustvo generalno al da sam se mucio, mucio sam se. Prebacivanje podataka, osnovno podesavanje telefona, problem sa pozivima kad koristim Honor smart watch, grejanje pri igranju, baterija uzas i gomila nekih sitnica. Mada je celokupno iskustvo dosta dobro. Igre rade brutalno dobro, fon je brutalno fluidan i u poslu ne osetim nikakve kocnice.
Sreca u nesreci sto me je kostao 3500 kolko sam dao za punjac njihov :sweat_smile:

1 Like

Iiii… pocelo je :grin:
https://x.com/verge/status/1780636668975780026?s=46&t=-9tLnr_S1udJT7x6_vgw1g

1 Like

Bilo sta = s24 Ultra, nemoj nista drugo ni da gledas.

Mada, sta ti u stvari najvise realno nedostaje na iOS? Ti "klikovi"su vise stvar navike i skoro nista u realnom svakodnevnom koriscenju nije manje komforno iz mog iskustva.

Ono sto mi je i dalje “pain” nakon 4 meseca sa Maxom:

• Dosta los dialer, mada ima strava foru sa wallpaperima kontakata preko celog ekrana, ali to samo za druge Apple korisnike (koji znaju za foru/hoce da je koriste). Ovo je definitivno visi nivo customizacije koji Android nema i setice se naravno da ubace u nekoj sledecoj verziji.
  • Neverovatan nedostatak personalizovanih vesti na Apple telefonima, tj ekvivalent za swipe left za google news.
  • Nisam neki fan double clicka za validaciju placanja, iznervira me svaki put na POS terminalu.
  • Na tastaturu se nekako naviknes, ne koristim prevlacenje za brzo kucanje, ali u globalu, ipak mi se vise svidja android resenje.
  • Telefoto zoom je primetno losiji nego na 24 Ultra, meni je pomalo razocaravajuci. Ovo sam direktno poredio side by side zumirao sam sa kolegom udaljeni objekat, kod njega je 10x detaljnije. Ali meni kamera realno nije neki diferencijator koji odnosi prevagu, samo treba istaci da je u tom segmentu Ultra apsolutni sampion. Mozda i Pixel, ne znam.
  • AI features upadljivo nedostaju, verovatno Apple sprema neke velike apdejte za sledeci event.
  • Always on je sometimes on, ne radi nocu, ako hoces samo da bacis pogled koliko je sati, ima da spavas jer je Apple tako odlucio.

Ima tu gomila i pozitivnih strana:

• Baterija ubija, ne po kapacitetu (samo 4400 za razliku od flaship androida koji su 5000+) nego po optimizaciji i dugovecnosti
  • Premium feel materijala i koriscenja koji nema ni jedan android na svetu, pa ni nova Ultra
  • Live wallpaper je strava. Ceo UI je iznenadjujuce sada bolji i moderniji nego na Androidima, uopste nije dosadan i ne-customizabilan kao sto se predstavlja.
  • Ekran je savrsen i ni jedan telefon na svetu nije mu ni prineti.
  • Dynamic island, moze ko sta oce da prica, sitnica koja izdvaja
  • Brzina i fluidnost, mada verovatno i ne primetis veliku razliku nekoliko generacija unazad.
  • Neverovatan softver za prepoznavanje lica, radi u totalnom mraku i otkljucava u milisekundi, otisak prsta zauvek je stvar proslosti
  • Portret mode na punjacu, magsafe koji moras da fejkujes na androidu sa futrolom
  • Unificirani apdejti, ne moras da cekas OTA da se smiluju da puste, sa ne znam koliko meseci i godina kasnjenja za Pixelima.
  • Ovo jeste povrsan razlog ali apsolutno svi u najnovijim filmovima koriste 15 pro/max, apsolutno svi influenseri, kao da drugi telefoni i ne postoje. S obzirom na toliku rasprostranjenost nije vise neki statusni simbol i raritet, ali si cak i sa flagship androidom nekako vise deo treceg sveta cak i medju introvertnim tech entuzijastima.

Iako mi neke stvari strasno nedostaju, sve sam dalje od ideje se vratim na Android. Sa cenama flagship Androida koje prelaze hiljadarku, moras stvarno mnogo da volis Android i ne volis Apple da bi odabrao objektivno losiji telefon. Tu jedino moram da izdvojim S24 Ultra, koji je neverovatan, ali je “cigla” pogotovu sa nekom gabaritnom maskom.

4 Likes

Ne zaboravimo da je cena s24 ultra vec sada mnogo manja od 15 pro max iako je mnogo noviji telefon.

Jeste, brzo pada cena androidima, iPhone drzi cenu.

Ne zaboravimo da je s23 ultra pala cena kao i sam naziv telefona, tako ce i 24 ultra. Iphone lepo drzi cenu

1 Like
3 Likes

Smesna stvar, zasto covek “mora” da ima dva telefona.
Kako placate racune? :thinking:
Npr sve sto mi stize na email… i ono imas qr kod.
Na jednom otvorim, sa drugog gde mi je app banke skeniram i platim.

Ali stvarno… kako bih to izveo samo sa jednog tel?
:thinking::confused:

Normalno preko m-banking aplikacije otp banke. Ne trazi mi nikakvo skeniranje racuna/qr koda. Racune za mobilne operatere i kablovskog operatera preko njihove aplikacije

1 Like

Samo otp moramo? Nema mogucnosti da preko drugih banaka uplatimo? :upside_down_face: kazes ne trazi qr kod uopste? :roll_eyes::roll_eyes::rofl:

Ko neka deca ste :joy:
Ne mora otp normalno nego sam naveo kako ja placam. Bilo koja mbank app a skeniranje mi bikada nije trazio, bez sprdnje.

@marko_gts kazi mu da svuda traže qr kod :rofl::rofl:

Btw sprdam se nisi razumeo marka, prica o placanju qr kodom i kako bi to izveo na taj laksi nacin da nema 2 telefona :grinning:

2 Likes

Jel me zajebavate? :joy:
Pa placao sam do sada hiljadu puta razne racune, nikada mi nije trazio da skeniram bilo sta. Sad si me ubacio u rebus. :joy:

Edit: resen rebus :joy:

1 Like

Screenshot brt, za Intesu znam da ima opcija da se importuje qr iz galerije.

2 Likes

A komplikovano je da napravite naloge za plaćanje u aplikaciji i da samo menjate iznose nego baš morate da skenirate qr kod uvek ? :joy:

Mare pitao za račune koji mu stižu na emajl :rofl:

1 Like

Emajlirani :rofl:

Gejmajl :rofl:

1 Like