I5 je placen sa sve troskovima puta i par bumpera ukupno 1350e kad sam cuo to noge mi klecnule ne vredi ni 350 realno…
Pa sta je realno? Koliko kosta da se napravi? Onda verovatno i manje od toga. S druge strane, tih 1350e je fantazijska cena, kao sto je onaj lik platio MW3 50.000 dolara ili koliko vec, samo da bi prvi igrao, pa ne mozes reci da igra ne vredi 50.000 dolara, jer naravno da ne vredi, nije to nikakav argument protiv MW3.
Nisam siguran koliko je ovom forumu trebala jedna ovakva tema (a vise nije ni toliko aktuelna kao kad se pojavio IP5). Samo losa hemija i nista vise…
Ono sto me iritira u takvim diskusijama je sto ljudi potezu za ovim izgovorima, a ne pada im na pamet da cinjenicama potkrepe svoje misljenje, da daju svoje misljenje a ja svoja iskustva pa da na lep nacin izgradimo jednu diskusiju bez ljutnje…
To bi bilo jako lepo i mislim da jeste moguce na ovom forumu, ali, kad cujem kvalitet “argumenata” Apple hejtera, bukvalno mi je muka kao sto je rekao Wahad. Ti si okarakterisao iPhone korisnike na ruzan i netacan nacin kao kompleksase kojima je samo stalo da budu vidjeni sa telefonom. Polazim od sebe, pa od ljudi koje licno poznajem sa ovog foruma da koriste iphone (Noodle, Akiris, Wahad, Lousy Architect…). Ne verujem da ce neko od njih da se naljuti stvarno, ali ta prica je postala apsurdna. Pogotovu jer u svetu ljudi uzimaju iphone za 200-300 dolara uz ugovor i gde ogroman broj ljudi koristi iphone (imas bogate zemlje kao sto je norveska gde je trzisno ucesce do pre godinu dve bilo preko 90%), pa stvarno nisi nikakva faca ako si vidjen da koristis iPhone.
Hoces cinjenice, evo ti cinjenice radim u telekomunikacionoj kompaniji koja prodaje Android telefone, sedim pored ljudi koji primaju pokvarene sluzbene telefone na servis (na stotine do sada), znam ljude koji rade reklamacije, i to je strasno… a to takodje vazi i za moje prijatelje koji koriste Android telefone, i to nimalo jeftine. Koristio sam i ja HTC Desire.
S druge strane, nisam do sada u zivotu video ni jedan jedini kvar na Apple telefonu. Svi bagovi uglavnom su vezani za jailbreak… Ali to je razumljivo, ne mozes da se zalis na crackovan softver i razbijen OS.
I sad kao neko ko je koristio tri generacije Apple telefona, 2 generacije tableta, u stalnom dodiru sa gomilom Android korisnika i poznajem dosta Apple korisnika takodje - ja ti kazem da je kvalitet Apple telefona stvarno nebeski u odnosu na Android telefone. U svakom pogledu. Ali stvari se znacajno popravljaju i sa svakom novom verzijom Android je bolji i stabilniji i donosi bolji interfejs. Negde od 3g iphone-a u odredjenim funkcionalnostima je poceo da prestize iOS (vidzeti, notifikacije…) ali prosta cinjenica da je Apple iOS tesno skrojen za hardver a da je Android papazjanija sklepana da radi na milion platformi, sa milion custom GUI-ja, slabiji modeli imaju toliko jadno malo memorije da to donosi los utisak korisnika o Androidu… Prosto se razlikuju poslovne filozofije i sasvim je normalno, prirodno, logicno, da su Apple telefoni toliko bolji i kvalitetniji. Android telefoni ciljaju na mnogo sire trziste, imas zilijardu modela i proizvodjaca… Kvalitet Apple proizvoda je standardizovan, kontrolisan, velika vecina 3rd party aplikacija se primarno pravi za iphone pa onda za Android jer tu nemaju zaradu nikakvu.
Cinjenica je takodje da ti nikad ne bi ni video Anrdoid i ne bi koristio taj tvoj Galaxy da Samsung nije kopirao iPhone u pocetku. Izgubio sam jako puno vremena i zivaca u ovakvim diskusijama na drugim forumima i ne treba mi jos jedna… Ali, eto, trazio si cinjenice.