iPhone/iOS vs Android OS

moram opet nesto da kazem nije tema za ovo ali otvoricu novu kasnije pa cemo da prebacimo sve i neka ide sve zivo tu VS fight samo nemojte da psujete i sve je ok, bez vredjanja…

ja imam obe platforme tako da me ne napadajte oko toga, imam, video probao i slicno ne tupim nikad ako nesto nisam prethodno uradio tj video…

elem, na androidu u svakom trenutku mogu da napravim iPhone izgled, za minut…

moze li iphone obrnuto? :smiley:

E ovako ajd malo da zborimo…

tema je o iPhone/iOs protiv Andoird sistema i telefona, nemojte da trolujete i da psujete a sve ostalo raspalite slobodno…

neki postovi ce biti prebaceni ovde tako da svaku raspravu idemo ovde od sada, tacnije ne raspravu nego uljudnu komunikaciju gde ce svako iznositi svoja misljenja i stavove, samo bez ti si glup sto to imas i slicno to ce odmah biti sankcionisano tako da navali narode

Ja imam iphone 4s i mislim da je to najbolji telefon ikada!!!

Tebi treba oduzeti PC i svu tehnologiju sa mogućnošću izlaska na net.

ja nemam nijedan od ponudjenih al se slazem sa Zelenim Gonzalesom

@Akee123

a jel lepo pise gore nemojte da trolujete, ovo sto ti radis je KRALJESVSKI TROLL!!!

ajd lepo batali da te ne bi banovali, iskreno ti kazem, progledacemo sad kroz prste, razumemo i godine i sve, ali ako nemas nest pametno da izneses bolje nemoj nista ni da kazes…

Kupicemo Android ako nam bude trebalo i to :slight_smile:

Ljudi bez psovki i vredjanja po bilo kojoj osnovi inace ja castim sa BAN.

Au Bog te mazo, nastade novi thread oko ovoga. Evo ovako, ne volim iOS jer je svaki put isti. Sta, dodaju jedan red ikonica i kao ajmo, 1000$ za to. Ok, naravno, nije to sve, ali realno, nije vredno pomena. Mada, iskren da budem, mozda taj telefon i nije toliko los, koliko ja samo ne volim Apple. Samo zbog cene. Sve zivo im je skupo, i tableti, i plejeri, i telefoni, i kompovi. Rekao je neko vec ranije, Apple je oduvek bio kao neka fora prestiza, pa se svi prave vazni koji ga imaju. Kako sa telefonima, tako i sa ostalim proizvodima. Ne volim ih iz cistog razloga sto mogu da kupim 4 x360 ili neku zver od kompjutera za te pare, koje neki ljudi daju za prosecan Mac… Sad sam vec otisao off topic, izvinjavam se, prebacio sam se na Apple sa iOS-a i Androida, ali morao sam da iznesem razloge za " hejt " prema iPhone-u. :smiley:

ne ne ok je lepo si izneo, surova istina ali tako je… uvek isti izgled, jos na i2 i na i3 statusbar nije postojao, moralo je sa cydia-e da se skida sb settings koji ce eto cisto da omoguci lakse switcheve, pa eto tek sad ubacili statusbar da ima notifikacije i slicno, dok konkurencija ima to odavno… seticu se jos…

Pa to ti kazem… Previse mi je to isfurano sve, da nije uvek bio toliki hype oko tog iPhone-a, mozda bi i ispao jednom dobar telefon, ali ovako, nista od toga… A imaju toliko zaludjen fan base, ja iskreno mislim da ovi iz Apple-a izbace iPhone6, a da je petica, smao da stave novo ime, opet bi bio hype i opet bi bio najprodavaniji telefon. :lol:
Ja imam HTC Explorer, nije bas bas nov model, stariji malo, ali meni odgovara, nisam nikad ibo takav da moram da imam sve najnovije, ali iskreno da ti kazem, ne bih menjao ovaj HTC za novi iPhone. Tj. bih, prodao bih ga odmah, i kupio Galaxy SIII. :smiley:

I5 je placen sa sve troskovima puta i par bumpera ukupno 1350e kad sam cuo to noge mi klecnule ne vredi ni 350 realno…

Pa sta je realno? Koliko kosta da se napravi? Onda verovatno i manje od toga. S druge strane, tih 1350e je fantazijska cena, kao sto je onaj lik platio MW3 50.000 dolara ili koliko vec, samo da bi prvi igrao, pa ne mozes reci da igra ne vredi 50.000 dolara, jer naravno da ne vredi, nije to nikakav argument protiv MW3.

Nisam siguran koliko je ovom forumu trebala jedna ovakva tema (a vise nije ni toliko aktuelna kao kad se pojavio IP5). Samo losa hemija i nista vise…

Ono sto me iritira u takvim diskusijama je sto ljudi potezu za ovim izgovorima, a ne pada im na pamet da cinjenicama potkrepe svoje misljenje, da daju svoje misljenje a ja svoja iskustva pa da na lep nacin izgradimo jednu diskusiju bez ljutnje…

To bi bilo jako lepo i mislim da jeste moguce na ovom forumu, ali, kad cujem kvalitet “argumenata” Apple hejtera, bukvalno mi je muka kao sto je rekao Wahad. Ti si okarakterisao iPhone korisnike na ruzan i netacan nacin kao kompleksase kojima je samo stalo da budu vidjeni sa telefonom. Polazim od sebe, pa od ljudi koje licno poznajem sa ovog foruma da koriste iphone (Noodle, Akiris, Wahad, Lousy Architect…). Ne verujem da ce neko od njih da se naljuti stvarno, ali ta prica je postala apsurdna. Pogotovu jer u svetu ljudi uzimaju iphone za 200-300 dolara uz ugovor i gde ogroman broj ljudi koristi iphone (imas bogate zemlje kao sto je norveska gde je trzisno ucesce do pre godinu dve bilo preko 90%), pa stvarno nisi nikakva faca ako si vidjen da koristis iPhone.

Hoces cinjenice, evo ti cinjenice radim u telekomunikacionoj kompaniji koja prodaje Android telefone, sedim pored ljudi koji primaju pokvarene sluzbene telefone na servis (na stotine do sada), znam ljude koji rade reklamacije, i to je strasno… a to takodje vazi i za moje prijatelje koji koriste Android telefone, i to nimalo jeftine. Koristio sam i ja HTC Desire.

S druge strane, nisam do sada u zivotu video ni jedan jedini kvar na Apple telefonu. Svi bagovi uglavnom su vezani za jailbreak… Ali to je razumljivo, ne mozes da se zalis na crackovan softver i razbijen OS.

I sad kao neko ko je koristio tri generacije Apple telefona, 2 generacije tableta, u stalnom dodiru sa gomilom Android korisnika i poznajem dosta Apple korisnika takodje - ja ti kazem da je kvalitet Apple telefona stvarno nebeski u odnosu na Android telefone. U svakom pogledu. Ali stvari se znacajno popravljaju i sa svakom novom verzijom Android je bolji i stabilniji i donosi bolji interfejs. Negde od 3g iphone-a u odredjenim funkcionalnostima je poceo da prestize iOS (vidzeti, notifikacije…) ali prosta cinjenica da je Apple iOS tesno skrojen za hardver a da je Android papazjanija sklepana da radi na milion platformi, sa milion custom GUI-ja, slabiji modeli imaju toliko jadno malo memorije da to donosi los utisak korisnika o Androidu… Prosto se razlikuju poslovne filozofije i sasvim je normalno, prirodno, logicno, da su Apple telefoni toliko bolji i kvalitetniji. Android telefoni ciljaju na mnogo sire trziste, imas zilijardu modela i proizvodjaca… Kvalitet Apple proizvoda je standardizovan, kontrolisan, velika vecina 3rd party aplikacija se primarno pravi za iphone pa onda za Android jer tu nemaju zaradu nikakvu.

Cinjenica je takodje da ti nikad ne bi ni video Anrdoid i ne bi koristio taj tvoj Galaxy da Samsung nije kopirao iPhone u pocetku. Izgubio sam jako puno vremena i zivaca u ovakvim diskusijama na drugim forumima i ne treba mi jos jedna… Ali, eto, trazio si cinjenice. :slight_smile:

pazi ovo e to je ono o cemu pricamo

inace ja ne menjam stalno telefone, to sam nekada radio ali jbg bio sam mladji pa mi bilo zanimljivo nosim telefon 2 nedelje i teraj dalje, prosao sam i sito i reseto… sada nosim 2 godine pa novi heheh

@padawan

to za dizajn i kvalitet stoji, skidam kapu… ali isto tako za softver pljujem…

kao sto rekosmo iznosimo cinjenice, mane i prednosti, a ovo za zivce pa niko te ne tera da pises ovde ako neces, ja mislim da je licno zdravlje prece nego forum :smiley:

inace i ja sam okruzen ljudima koji nose iProducts, takodje znam i clanove ovde na forumu licno koji nose, znam da necete da se naljutite, ne odnosi se niposto licno na vas koji imate te proizvode, pricam u globalu, ja spadam i u tu grupu takodje ali i u ovu drugu, gledam da budem objektivan koliko mogu, za sada sam 60:40 u korist androida samo zbog GUI-a koji mogu da prilagodim licnim potrebama, nisam osudjen na ono sto je neko drugi zamislio…

a ono za usporene android telefone pa vrlo prosto, android mozes da namestis da radi najnovija verzija na bilo kom telefonu ako znas kako naravno, i sad ta verzija sistema npr evo sad 4.1.1 nije predvidjena za starije modele trazi dual core minimalno i vise rama tu naranvo nastaje stucanje, ali sa druge strane iphone je to resio tako sto se stariji modeli update-uju samo do verzije koju mogu da podesnu, npr i3 ide do 4.x.x ne moze ios 5 na njemu…

Ahahahahahahahaha. To je to. TO JE TO. Da ne poverujes covece… :smiley:

inace ja ne menjam stalno telefone, to sam nekada radio ali jbg bio sam mladji pa mi bilo zanimljivo nosim telefon 2 nedelje i teraj dalje, prosao sam i sito i reseto…sada nosim 2 godine pa novi heheh

Takodje, menjao telefone k’o carape, nekad zamenim cak bolji za gori, cisto jer mi dosadi, hahaha, ali sada godinu dana, pa onda neki novi ako sam u mogucnosti. :smiley:

Sad si frajer, jel da :)?

Sent from my iPhone 4s

pazi ovo e to je ono o cemu pricamo

jao ne opet taj fejk video koji smo videli milion puta o “glupim amerikancima” :smiley: o cemu pricamo, meni nije jasno… da apple korisnici ne znaju da razlikuju verzije?

pa da vidim tebe koji stvarno jesi mnogo pametniji od prosecnog amera (sto jes jes) da li bi uspeo da razlikujes iphone 4 i 4S :smiley:

fizicki, iphone 4 i 4s su skoro identicni. Znaci, bukvalno, neki tasteri su pomereni za milimetar, i jedna maaaaaaala crtica sa leve strane.

Pravo zboris, ali ovde se govori o iPhone 4s i iPhone5. :smiley:

To sto si rekao da samsung kopira i te gluposti, to me uopste ne interesuje. Znaci to molim vas nemojte da uzimate kao argument jer su to ciste gluposti.
Kao sto sam rekao, u ovoj diskusiji sam neutralan iako posedujem S3, znam sta su prednosti kog telefona, a prema brendovima i nemam nekakve privrzenosti jer od toga ja licno nemam nista.
To ko je koga kopirao, i da su Apple inovatori i kakve sve gluposti cujem, sa tim nemojte pocinjati u ovoj temi, jer ja nisam advokat ni apple-u ni samsungu pa da me zanima ko je kome uzeo intelektualnu svojinu i sta je ko iskopirao od koga, jer Apple nije neko nevinasce vec kompanija koja namerno kupuje patente da bi radila to sto radi, i ako je nekome muka, treba da od toga bude ljudima muka.
Svi su ukrali, a oni su izmislili, ma nemoj.
Jedino to me nervira kad cujem, ostalo mogu da priznam, i normalno priznajem jer neke stvari jesu realne. To da se stotine android telefona vracaju, mislim, ne mozes da poredis telefon koji je duplo jeftiniji. Pa on ako se pokvari ja cu kupiti novi i opet sam na istom, a promenio sam 2 telefona. Apple ima kvalitet, ali taj kvalitet dobro i naplacuje pa to ne moze da se poredi. A i uostalom, da ne baksuziram sam sebi, ali imao sam vise Android telefona, i ja sa nijednim nisam imao problema niti mi se nesto kvarilo, ne znam kojim ljudima se kvari i gde oni taj telefon bacaju, ali ja ili vecina ljudi koje znam nije takvih problema imala.

@padawan

pa da ali ima jos stvari koje pogledas npr. settings cisto da vidis phone info ili tako neku banalnu stvar, vidis OS verziju koju ima, logicno je do sada bilo da na svaki novi model izbace i novi iOS tako da eto kako mozes da provalis… nego never mind pusti amere

ajd 4 i 4s se ne razlikuju mnogo sem navedenog, ali po svim sajtovima i novinama bilo je reci da ce i5 imati veci ekran i promenjen dizajn, ameri koliko znam imaju net dostupan na svakom cosku, ako vec ima iphone video je negde sigurno sliku buduceg telefona, imaju i iMac mogli su na njemu da vide :stuck_out_tongue:

@vid

normalno je da se kvare vise kada su prodati u mnogo vise primeraka, ali imas razne proizvodjace nemaju svi isti kvalitet izrade, a plus ne rukuju svi ljudi isto sa telefonom, nego bre to baca i bije pa ocekuje da radi kako treba, ja licno nijednom nisam imao kvar pu pu pu :smiley:
plus ono sto se prodaje kod nas u zemlji nisu modeli koji su prosli iste kontrole kvaliteta kao i oni sto i idu u EU i sire po svetu

Pošto je Vlada pomenuo softversku podršku:

Izlazak i dostupnost aplikacija:

1. iOS
  2. Android (posle par nedelja, meseca)

Baza iOS softvera je još uvek jedno 25%-30% veća, to su jednostasvni statistički podaci. Plus jednostavnost developinga jer se proizvodi za jednu platformu (konfiguraciju i sve ostalo).

Isto tako, kompatibilnost, stabilnost i sve ostalo. To samo slep čovek ne može da vidi. To i Fandroids priznaju ali po njima je razlog toga “još uvek nerazvijena softverska podrška i stabilnost operativnog sistema kao iOS” ili “iOS se pravi za jedan uređaj a Android se koči sa kompatibilnošću za mnogo konfiguracija” tj. različitih telefona/tableta i ostalih “k.palaca”…

Ako bilo ko ovo ospori, taj jednostavno, jednostavno nema pojma o softverskoj podršci, šta nudi jedan a šta drugi sistem, stabilnosti sistema, evoluciji androida i ios-a ili jednostavno nije realan niti će ikada biti.

A za razliku između ip5 i ip4s, dovoljno je reći da je ip5 min 2-3x jači od ip4s po performansama.