“Ono sto mozemo da vam kazemo je da igra ispunjava tradiciju NG u stvaranju emocionalno-epskih priča koje vode upečatljivi likovi. Naši narativni ciljevi su uporedivi samo sa našim ambicijama u gameplayu. Ovo ce biti najdublji gameplay u istoriji Noughty Doga uzimajuci sve sto smo naucili iz prethodnih fransiza i gurajuci ga dalje nego sto smo ikada radili”" -
Ne mora da mnogo hvali. Ako ostavi utisak na mene kao TheLastofUs meni je vise nego dovoljno.
Ona igra me bas ubola. Fenomenalna prica, muzika, sve… kada se igra zavrsila ostao sam da sedim, slusam onu odlicnu muziku i gledam odjavnu spicu.
Neka bude isto tako i sada.
Meni je zanimljiviji dio o tome što će čačkati oko religije. Jedva čekam da čitam buthurt komentare kvaziintelektualaca kad igra izađe. Nadam se će igra biti dobra da budu što više buthurt.
Druckmann dobija više hejta nego što zaslužuje, lik je na mjestu i ne djeluje uopšte kao uobraženko kakvim ga prestsvljaju. Isplati se poslušati čitav intervju.
Mada, opet je priznao u jednom momentu, kako mijenja krajeve pa onda prepravlja cijeli scenario i sve. Zato mu se i stvaraju te nedoslednosti, ja sam već ovdje bio glasan koliko mi se kraj u TLOU part 2 nije svidio. S druge strane Garland odmaj kaže da nema taj problem. Jednom kad napiše to je to. To je po meni bolje, ako nešto stalno mijenjaš onda ti je vizija što si zamislio na klimavim nogama.
Kad citam kako su nastali najbolji filmovi nase mladosti, stalno su sve menjali! Samo se posle krstis i zahvaljujes bogu sto nije ispalo kako su isprva zamislili. Ok je to, brusis lagano, ne moze dragulj odjednom da nastane.
Nego vidi ga osisao se Druckmann. I dalje mi izgleda ko zlikovac, jednostavno ima nesto u toj faci.
Ok je valjda. Ja preferiram pisca kao Garlanda koji kreće od strukture, prvo napravi kostur pa sve ostalo. I on bruši vjerovatno u tom procesu pisanja ali ne odstupa od te strukture sa kom je počeo. Ako mijanjaš taj kostur, ti mi zvuči kao style over substance.
Ja znam jedino primjer za Apocalypse Now gdje je Brando uspio da ubijedi Coppolu da promjeni kraj i da se pojavljuje njegov lik na kraju samo kao u knjizi jer je Coppola htio da bude od početka filma. Brando zapravo nije volio glumu i htio je da što manje glumi a da bude isto plaćen pa je ubjedio ovog da je bitno da se gradi mističnost lika cijeli film i da ga vidiš na kraju. I Coppola pristao i promjenio.
Ali taj film je cijelu takav bio, ono snimali ga daleko duže nego što je trebalo, glumci se drogirali, uletala vojska na set itd.
Uhh, ja ne znam na koji nacin jos mogu iscackati religiju. Malo ide na shock-faktor ponovo, ali ne znam kako to moze biti kontraverzno
Sto se tice refining-a i menjanja price u toku stvaranja, totalno jesam za to. Ne znam jesam li jedini kome se zapravo svideo TLoU Part 2 ending?
Vrlo fitting kraj, jer da je bilo sta drugo, morali bi ili par chaptera da dodaju ili da totalno izmene desavanja negde od sredine igre…
Zanimljivo sto mnogima Neil daje taj zlikovac-vajb. Meni on bas deluje kao student video igara koji konstantno uci i gleda kako da povede industriju napred (zvuci pretenciozno, ali to je sto je).
Trenutno deluje kao da reinventuje dosadasnjo osecaj njegovih igara i evolvuje u nesto jos mocnije.
Nisi naravno , imali smo ovde istorijske diskusije na tu temu davno, ali rekao bih da je u najboljem slučaju 50 / 50 podeljenost oko kraja ili priče generalno.
Koju god tematiku da odaberu, nadam se sa će biti 3rd person akciona avantura a ne souls like kao što negde čujem. Ne znam odakle dolaze te glasine i da li imaju bilo kakvog značaja. Sve ostalo će biti top tier. Možda.
Nadam se da se šališ. Ima li išta drugo oko čega su ljudi veći ekstremisti nego oko religije?
Shvatiće kao kritiku hrišćanstva, islama, štagod i Druckmann će opet biti enemy no. 1, najveće g*vno itd.
Uh, ne verujem da ce ovo biti klasican 3rd person uopste… razmisljaj nesto u pravcu Jak and Dexter-a sa dosta bogatijim narativom.
Postoje spekulacije da ce biti “lak souls-like”.
Nece biti kompletan souls-like, ali je Nil vise puta pomenuo kako zelis “tezu” igru ovoga puta.
Mene raduje da vidim kako mogu to oni da odrade
Mozda zato sto sam sam imao iskustvo sa ateizmom/satanizmom pa mi je ideja dosta izlizana, videcemo.
Uostalom, prilicno sam siguran da Nil vise zeli da istrazi temu Empiricke religije, zar ne? Nesto sto se zasniva na naucnim metodama.
Nadam se da nije ni blizu souls like gluposti. Pod gluposti mislim kopiranja… Ako i oni spadnu u kategoriju igara koji kopiraju from softver mehaniku, foru sa checkpointom i sl stvari onda lagani skip. Oni bar imaju resurse i znanje da naprave nešto brutalno i nisu neki indie AA studio koji pravi souls klonove tako da će mi biti žešće razočarenje ako krenu u tom pravcu, nebitno da li ova likuša ima oružja iz kog puca ili se razbacuje s mačem ili šta god. Prezirem tu mehaniku koju svi kopiraju od njih. To opravdavam samo kod souls igara, i ovim AA studijima da progledam kroz prste, ali studio ovog kalibra - nope.
Uh meni se religija ko tema smucila trista posto. Dan-danas mi se ne svidja sto je, recimo, Dead Space krenuo pravcem religije. Sta ce vam koji religija u cosmic hororu, al eto, autorska postapalica. Najlaksi nacin da dobijes frakciju protiv koje se mora ici u boj.
I onda se uvek nadje neki veliki vodja da deklamuje izlizane floskule u predugackim cutscenama dok ja sedim na kaucu i dosadjujem se.
Na temu zlikovca Neila, reci cu samo da je NG poznat po tome sto imaju stalno odliv talenta, malo ko tamo na duze ostane. Kultura studija pocinje od glavesina, a ocigledno nije mnogo zdravo kad svi odlaze.
Secam se kad je jos davno Frenk Zeng (lead char artist) izjavio kako mu je porodica dosla u studio da kao zajedno veceraju, pa oni otisli kuci a on nastavio da radi. E to je meni cosmic horor.