Fizicke kopije su import tax + PDV, ako te to brine… nemojte tako da pravite predikcije za cena igara.
Iz Xbox aplikacije cena, takođe ako imaš negde pristup Windows store-u baci pogled na cene kod nas. Voleo bih da grešim, ali ne znam šta je kod nas jeftinije nego u EU.
Off> naši prozivodi (kafa, čips, mesne prerađevine, smoki itd) su jeftiniji i daleko razvijenijim zemljama EU-a sa višim standardom nego što su kod nas. Ne vidim zašto bi igrice bile jeftinije ovde.
Cene izražene u US su bez PDV (koji se zasebno obračunava pri kupovini u zavisnosti od sjedinjene države u kojoj je registrovan nalog) dok su u EU sa uračunatim PDV-om. Otud cene od 70$ (jer se podrazumeva + Taxes) u US i 80€ u EU. 80€ po srednjem kursu NBS je 9400din.
Meni ovo sa Microsoftom ne pije vodu. Xbox svakako nije zvanicno kod nas i ove cene su prenaduvane, iako je moguce da su realne na PC-u(?).
Nije Xbox store zvanično kod nas ali jeste Microsoft PC store.
Ne pije vodu u smislu cene koja stoji na SS-u ili šta?
MS store kod nas postiji odavno za PC, bio je u za Win phone dok je isti bio živ.
znas koliko me boli pa..a brate dal cu da izaberem US ili Pakistan, sve dok mi finansijski odgovara. Hvala Bogu pa smo svi vise nego pismeni da nam srpski prevod ne treba. A i nas prevod je shooooouuuuu
O cemu vi pricate… prvo statisticka greska su ljudi koji u Srbiji imaju para za igrice.
A prica o buducnosti jos smesnija. Za 20god nece dece ni biti u Srbiji.
Ista cena na MS store-u.
Ne radi se uopste o tome koliko stranih jezika znamo, radi se o pristupu nekih mladjih generacija ovoj formi umetnosti i generalnom kulturoloskom impaktu koji on moze da ima
Takodje, vidim da mnogo “veliki srbi” i borci protiv “zapadnih vrednosti” ovde imaju averziju prema srpskom jeziku? hmm bas cudno
Mnogo plitko pojedini gledaju na ovu kompleksu stvar. Hajde da se vratimo temi divne najave za Medjugalaktički.
Vratite se na igru, vikend je, uživajte u hobiju…
Pa to je ono sto sam pričao, video igre mogu da budu medij i imaju podjednako jak impakt kao recimo muzika i film, imaju strahovit potencijal ali je problem što su većini ljudi nepristupačne i nedostupne (što reče i Marko oni koji mogu ili su voljni da za jednu video igru daju 70 evra su statistička greška, možda je u nekim većim i bogatijim zemljama taj procenat nešto veći ali je i tamo prilično mali) i mislim da su zbog toga video igre propustile priliku da se nametnu kao relevantan mejnstrim medij poput filma ili muzike.
Znači uglavnom svako može da na tv-u ili kompu pusti neki film ili seriju da odgleda ili posluša neku muziku dok je već malo onih koji mogu da izdvoje 60-70 evra da bi odigrali jednu video igru (mislim ima tu i tamo nekih Game Pass-ova i šta ti ja znam ali je još uvek to prilično slabo i nedovoljno za neki ozbiljniji proboj video igara kao medija).
Inače što se tiče same ove igre iskreno na osnovu ovog trailer-a zaista ne znam šta da mislim, možda ispadne i super a možda i bude neko teško sranje, mada ajde verujem da će Naughty Dog upeglati to lepo i da će ličiti na nešto i imati nekog smisla, ali recimo nakon vidjene najave mnogo jači i upečatljivij utisak na mene je ostavila najava igre "Exodus"koja je najavljena ja mislim na proslom TGA i koja mi deluje kao konačno jedna ozbiljna SF svemirska avantura.
Raduje me, generalno, SF tema, kao drustvo ulazimo u jedan uzbudljiv period razvoja kada ce sve stare SF teme odjednom postati aktuelna realnost, kada science i fiction konvergiraju u jedan opsti tehnoloski singularitet - editovanje gena i bioloska besmrtnost, VR/Matrix, kvantni racunari, AI i roboti, svemirska putovanja i transparentan dodir sa vanzemaljskim civilizacijama, multiverzum i manipulacija vremenskoprostornim dimenzijama.
Naughty Dog poseduje capability za godlike nivo produkcije. Malo koji studio to ima, Santa Monica mi pada na pamet, Insomniac takodje, za Rockstar se vec pribojavam jer su izgubili kontinuitet velikih projekata. Naughty Dog je vremenom sazreo u tim koji pomera granice medija u produkcionom smislu. Ne treba tu ni traziti neku mehanicku, ili konceptualnu inovativnost. Najava nove fransize Naughty Doga je veliki dogadjaj za video game industriju, iako je tesko shvatiti to tako u moru hiperprodukcije i tripl-A promasaja, jer znamo da budzeti nisu vise toliko rastegljivi i da zla senka recesije jos uvek preti svakom studiju ponaosob.
Treba puno hrabrosti da se otvori novo poglavlje, dok ti staro omogucava bezbednu egzistenciju - ND ubija svoje fransize na kojima je izgradio slavu i bogatstvo u gotovo predvidljivim ciklusima. I to je mozda najbolji pokazatelj njihove vitalnosti, jednog netipicnog korporativnog pristupa.
Nemam mnogo toga konkretnog da kazem o Intergalacticu - pretpostavljam da nas tek cekaju bogato producirane gameplay sekvence na buducim eventovima i da je ovo vise mali CGI teaser.
Uuuu jako mi se sviđa! Snažan 80s vajb, al uz modernu notu. Odmah se oseća da je ovo skupa produkcija.
Poštujem što rade nešto originalno. Iskreno očekivao sam TLoU part 3 ili neki uncharted spinoff, toliko smo navikli da svi samo štancaju nastavke.
Onaj delić ‘gameplaya’ što su stavili na kraju deluje ko da će ići na arkadniji osećaj. Svetleće crvene oči su baš klasičan trope igara, nema mnogo veze s realizmom kojem su dosad težili.
Nego jel to kumail nanjiani?
Dal ce ovo biti prva open world igra od strane NG-a? Evo ortak vec nahajpovan da ce dobiti ono sto je ocekivao u Starfieldu
Jeste Kumail.
Spekuliše se da će veliki deo igre biti muzika koja je uvlasništvu Sony-ja, i njihov walkman.
Čak joj je i mač sine wave.
Obrisah komentar da ne dizem opet tenzije. Ali sliku cu ostaviti.
Tuzno.
Drago mi je da su bar komentare iskljucili.