Igre koje (verovatno) niste igrali, a trebalo bi

Imam utisak da se na forumu diskutuju samo mainstream igre. Svi igramo isto. Obicno kad pomenem neku zanimljivu malu igru, taj post samo bude progutan. Pa rekoh, aj’ da stavim sve u to jedan thread.

Ovo su igre koje mislim da bi svi trebalo da probaju, ako sebe smatraju gamerima. Naravno, nije sve za svakog, ali vredi probati igre koje ne pripadaju klasicnim zanrovima, koje pokusavaju da prosire nase vidike, pruze nova iskustva ili pobude emocije.

Slobodno dodajte naslove koji su vama dragi, a imate utisak da ih niko drugi nije probao.

[SIZE=3]Gone Home[/SIZE]

https://youtu.be/x5KJzLsyfBI

[SIZE=3]The Swapper[/SIZE]

https://youtu.be/I3EyhIM9k_k

[SIZE=3]Desktop Dungeons[/SIZE]

https://youtu.be/aZS1wNXtvTo

[SIZE=3]The Stanley Parable[/SIZE]

https://youtu.be/fBtX0S2J32Y

I ako nesto od ovoga probate, podelite utiske! :wink:

The Binding Of Isaac, po meni mnogo dobra igra, sa dosta likova, itema, i naravno, ekstremno teška. Jedini problem sa igrom je taj što je igra mračna, za neke možda previše.

I je’l da pišemo ovde samo za PC, ili za sve konzole? :slight_smile:

Za bilo sta. Ovaj thread je platform-agnostican. Nebitno na cemu se igra, samo da je dobro! :slight_smile:
Uzgred, dobar post! Eto recimo ja nisam igrao Binding of Isaac, bas zato sto mi deluje previse mracno.

Igra jeste u neku ruku mračna, ali zavisi koliko duboko razmišljaš o njoj i njenoj tematici. Meni se baš zbog toga svidela, i zbog toga što je Zelda-esque igra.

Evo još par igara onda:

9 Hours, 9 Persons, 9 Doors

Ova igra je po meni nešto jedinstveno, jer je uspešno ukombinovala par stvari: dobru priču, zagonetke i odličnu mehaniku. Igra je u osnovi Visual Novel, znači ima dosta teksta, nema dijaloga pomoću zvuka, već je sve preko teksta, što po meni dodaje određenu dimenziju likovima. Ima sveukupno 6 krajeva, koju su drastično drugačiji jedan od drugog, po meni je ovo zaista jedna od najboljih DS igara.

Shin Megami Tensei: Devil Survivor

Taktički RPG sa borbom protiv demona, koje možete kupovati po aukcijama i spajati da bi napravili sve jače i jače da bi na kraju dobili i bogove.

I Made A Game With Zombies In It

XBLA Indie igra, koja je najbolja u 4 Player Co-opu. Jeftina je, košta 0.80 funti, a može se preći za oko 15 minuta
**
Puzzle Agent 1 i 2**

Ovaj serijal je nastao nakon velikog uspeha serijala Professor Layton na DS. Ova igra je urnebesna sa interesantnim dizajnom likova i par zagonetki kod kojih sam se solidno počešao po glavi.

Definitvni must play za diablo fanove

INCREDIBLE ADVENTURES OF VAN HELSING

Aj pogodite sta cu ja napisati?

XCOM!!! Obavazno poigrati ko god voli bad-ass igre i strategiju

Znam da sam dosadan ali igra je, po meni, fantasticna

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Super je XCOM. Mada mislim da ga je puno ljudi ovde igralo.

Nisam bas siguran. Znam dosta ljudi koji su nakon 2 misije odustali jer im izgine gunner ili na pola igrice zaribaju jer nisu pazljivo se razvijali. Da je samo malo al malo bolja grafika…

Da, grafika je mogla da bude upecatljivija. Nije da je ruzna, samo je malo genericka. Meni licno vise smeta koliko je deo sa bazom nerazvijen, narocito u odnosu na original, gde je bilo JAKO bitno gde postavljas nove module…

Nego, jel igrao neko FTL? Svi je hvale, a ja nikako da se nakanim…

Dobra je igra, zaista te tera da razmisliš kojom putanjom da ideš i da li da pomogneš ljudima na koje nailaziš ili ne

Da, to i onaj “algoritam” za siguran pogodak. Brate dragi slupao bi i TV i gamepad kad na 87% promasi ala cistu metu! Ili na 34% odvali critical da mu bubrege odvali

Ovo su tri dosta stare igre ali su meni vrlo zanimljive:

UFOs

Castlevania symphony of the night

Dragon valor

Po meni je dragon valor jedna od najboljih igara koje sam odigrao na ps1 , voleo bih da naprave i neki hd remake ili novi deo ali mislim da nema nista od toga kad vec do sad nisu. :slight_smile:

Imam ftl na stimu a i pre humble bundle-a sam ga igrao silu, jednostavno old scool as it gets, mora da se razmislja i umire i pocinje sve ispocetka mali milion puta :slight_smile:

Zaigrajte Amnesiu.Odlicna horror avantura s zagonetkama i dobrom pricom.Zbilja preporuka.

Ima jos jedna DEAR ESTHER.E ovdje je svaka rijec suvisna.Ovo je igra koja se mora probati da bi se vidjelo svidja li vam se ili ne.Meni se iskreno svidjela JAKO

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2

Sheep, dog ‘n’ wolf :slight_smile:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Kao mali sam kao lud igrao na PS1. Jos u to vreme nije bio net pa kada zapnem na nivou ili zovi drugare ili cekaj sutrasnji dan pa pitaj u skoli :slight_smile: Btw, Crash Bandicoot, anyone?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Syphon Filter mi je bila jedna od prvih igara na Soniju…

Gone Home je jedna od najboljih interaktivnih avantura. Ova igra zahteva veliku posvecenost na svaki detalj. Za uzvrat ce vas nagraditi toliko dubokom pricom, koju je je tesko osetiti u video igrama. Vise je kao vizuelna interaktivna novela.

Evo jedne igre koju vredi odigrati. Jako lep i opustajuci puzzle platformer.

Evo i jedne igre za ljubitelje oldschool FPS-a sa kretanjem u sve tri ose. Ukoliko ovu igru uparite sa Raser Hydra motion kontrolerom, koji danas moze da se nadje za prihvatljivih 50tak evra, mozete osetiti motion FPS iskustvo kakvo vam nikakvi Kinect-ovi, Move-ovi ni Wii Mote-ovi ne mogu pruziti.

Majku mu, moracu i to da probam. Sve je vise tih ‘igara’ (interaktivnih iskustava, zapravo) gde nema sta da se pobedi, nadjaca, nadmudri. Igrajuci takve igre imam utisak kao da prisustvujem metamorfozi naseg hobija iz gusenice u leptira.