Hellblade 2: Senua's Saga - Game Overview | Xbox Dev Direct 2024

3 Likes

Ne vidim da je neko konentarisao

21 maj release
8h traje

2 Likes

I kao Alan Wake 2, samo digitala i koơtaće 50$.

1 Like

Ja sinoć skinuo prvi deo, red je da se obrne. Probaću sa nekim JBL headsetom koji imam gajbi, valjda će biti podnoơljivo.

Sa sluĆĄalicama obavezno nez obzira kakve su. Grijeh je igrati bez.

1 Like

Meni je igra bila brutalna sa sluơalicama od 10e tako da


2 Likes

Jeste, ali to je manje bitno, “besplatno” je u gamepasu.

Ć ta???
Pa to nije ni poơten DLC


6 godina radili igru, a traje kao DLC :rofl:

Ali dobro, ova igra se igra zbog audio doĆŸivljaja i celokupne prezentacije, viĆĄe nego zbog neke priče.

Pričajte ĆĄta oćete, ja se duĆŸini od 8h itekako radujem.

4 Likes

Moram da kazem, takodje. Objektivno mozda nije neki value za 50$, ali subjektivno, stvarno nemam vise vremena za monstruozne open world igre od 100+ sati i vapim za svedenim dozivljajima kao Hellblade. Vazniji mi je kvalitet nego kvantitet.

Treba imati ipak u vidu da je mali tim i da se budzet vise potrosio na specijalne efekte.

2 Likes

Igra koja ima za temu mentalne bolesti i suočavanje sa njima ne treba traje +40 sati. Dajte mi fokusiranu priču sa poboljơanim kombatom i to je to. Ja da vijam ikonice po mapi ne pada mi na pamet.

3 Likes

Ne mora i ne treba da bude 100, pa ni 40 sati, to ne ĆŸelim ni ja, ali 8 je baĆĄ baĆĄ malo


Pa realno većina igara u suvom story modu traje nekih 8h u proseku ako isključimo sve van toga, to ganjanje ikonica, side misije, skupljanje resursa, lov, ribolov itd, itd. S obzirom da je ovo linearna igra i glavni fokus je neki filmski doĆŸivljaj i takvo kazivanje priče gde nije otvoren svet, kontam da je 8h skroz ok za tako neĆĄto. :thinking: Mada ja toliko sporo prelazim igre i zavirujem gde treba i ne treba da će se meni tih 8h pretvoriti u bar 12h :joy:
Koliko god priĆŸeljkujem ovu igru, iz nekog razloga mislim da neće popiti neke lude ocene i da će uglavnom biti osmice jer vuče xbox logo za sobom. Viđali smo to i ranije, i joĆĄ uvek gledamo sa Starfield.
Ali najbolja stvar kad ovako najavljuju igre, i stvar na koju uvek skroz zaboravim je da na kraju trailera piơe Game Pass. :ok_hand: I da mi se neka igra osrednje svidela ili da mi je neơto unknown upalo u oko, vidim da dolazi u GP day 1 i to je to, igraću je sigurno. :joy:

Prvi deo mi se jako svideo ali vidim i zaĆĄto se nekom ne bi svideo jer ima spor tempo, treba vremena da se sve razradi, pogotovo u prvoj polovini igre. Kasnije kreće makljanje gde nagrnu horde neprijatelja. Ja sam samo borbu priĆŸeljkivao, jedva sam čekao da mi se stvore neprijatelji da radim full charge sa kolenom o njihov ĆĄtit :joy: A i ta mračna i ozbiljna atmosfera, s obzirom da sam fan horor igara, to mi leĆŸi kad vidim.
Ali jasno mi je i ako je nekog smorilo na 15 posto igre jer spor je početak, ima dosta praznog hoda ali kad se to prođe dolazi zezanje. Dvojka ide u download čim se pojavi opcija i igra se odmah na izlasku :ok_hand:

2 Likes

Meni je to ok za linearnu igru. Npr. prvi dio Plague Tale mi je mnogo bolje legao jer je 10-tak sati dok sam za drugi smatrao da je preduga. Isti slučaj sa The Last of Us. Ili tipa Resident Evil igre su mi jedne od najboljih a moĆŸeĆĄ neke preći za 3-4 sata.
Igrama sudim po tome kakvo su iskustvo a ne koliko traju.

1 Like

Meni je i tih 5 sati u kecu bilo dovoljno za takav tip igre. Tri sata vise u odnosu na keca, count me in

3 Likes

Ne znam, mozda je do mene, ali ne pamtim kada sam pomislio “uh ova igra je bas kratka”. Mozda bilo pre 20-30 godina kada sam imao vise vremena za gaming ali i entuzijazma, a igre su bile stvarno bolje nego danas, i u proseku dosta krace.

Naprotiv, duzina postaje ozbiljan problem - krene primetno da se razvlaci od sredine, jedva se izdrze misije koje ocigledno ne sluze prici nego da produze gameplay. I sve jer potrosaci vise vole da dobiju iluziju value for money, kao da kupuju krompir na kilo i da ce skapati na pustom ostrvu bez entertainmenta. To sto ima jos 1000 igara u backlogu i sto je istog meseca izaslo jos nekoliko AAA igara nikom nista - svaka od njih se takmici po tome koja je duza i rougelike-ovitija. Jos ako je teska, najstariji trik jos iz doba insert coin automata. Multiplejer se podrazumeva, da mozes da se juris u krug po istoj mapi sa drugim nesrecnicima koji nemaju sta pametnije da rade u zivotu.

3 Likes

Ubo si u centar. Za tu iliziju value for money su sami gejmeri krivi i to je pristup tako hladan i kalkulatorski.
Nijedan drugi medij ne ocjenjuje se na način na koji to video igre gejmeri vrednuju. Niko nikad ne bi rekao, ne vrijedi knjiga jer nisam čitao 50 sati ili ne vrijedi serija jer nisam gledao 40 sati.

4 Likes

4 nova screenshot-a koja su objavili, kaĆŸu uhvaćeno photo modom koji će biti u igri.




8 Likes

Wow. :heart_eyes: