Svaka čast ako znas da upgrejdas ram ![]()
Ne znam ja, ali znam ko zna ![]()
Lokalno?
Cloud, nema lokalno da se igra preko ove aplikacije. Samo install, login i baca me u library. Nikakav vpn niti ništa.

Evo posle par dana korišćenja, moram da priznam da postajem believer u PC Handheld. Mrzeo sam osnovnu ideju još kada je izašao Steam Deck, a onda još više kada je izašao Rog Ally koji je kopirao Valve i svi onda ostali kada su uskočili na vozić.
Ne razmišljam sa ovim uređajem uopšte o high end igrama. Cloud Servisi toliko dobro rade da sve šta želim da igram kada je TV zauzet, bih mogao da strimujem. Čak i local.
Nije baš portable ali za po kući pošto živim sa devojkom već nekih godinu dana kod nje, mi je do jaja uređaj. Pitanje je koliko ću koristiti kada se preselim, mada kontam da hoću kada odem u krevet jer u toj sobi nemam TV u novom stanu. Mislim nije kao da je veliki i težak kao Steam Deck, ali za uređaj od 7" je poprilično prijatno držati ga i koristiti.
THAT SAID, portabilnije je od Nintendo Switch 2 koji je i dalje težak ko tuč u odnosu na ovo, a i veći uređaj ![]()
Ono što me je najviše oduševilo je Xbox 360 emulacija. Sve igre koje sam probao just works from the box. Captain America: Super Soldier, GRAW1 i 2, Dantes Inferno, to sam skinuo i jednostavno radi i to u 60 frejmova na 15w TDP, tj Performance modu. Videh i da je PS3 emulacija do jaja, što ima potencijal da postne portabilna X360 i PS3 konzola naravno. Pored toga tu je OG Xbox emulacija koja je trenutno nepostojeća na Androidu, na žalost. Neki AYN uređaji imaju podršku za Bazzite, ali to kada dođe Thor.
Moram da priznam da je @padawan bio delimično u pravu. Malo veći ekran znači, ali ponovo, ne znam šta bih radio sa recimo 9" ekranom. To ne bi bio portabilni PC nego laptop sa kontrolerima. Ali ponovo, ROG Ally može da se nađe za male pare, a eto PS Cloud emulacija radi savršeno :D, što mi ponovo obesmišljuje PS Portal xD ali oke, priča za drugi put.
Windows FSE je okej, u kombinaciji sa Steam Big Picture je pravo console experience. Naravno kada sve podesiš pre toga. Nikakav problem nisam imao za sada, sve radi super.
Od nativnih igara sam probao Clair Obscur, radi na Med, 720p, AMFM2.1, FSR Quality u 50tak fps-a, Turbo Mode, što je okej. The Division 2, na Medium, 720p native, Turbo Mode 60-90. Ovo drugo me je oduševilo jer dugo planiram da počnem ispočetka The Division 2, a na PC-u je odlično.
Starije igre manje više rade u 10w TDP bez problema, sem Split Second koji traži 15w za 60fps mod, isto i Splinter Cell Conviction. Svi ostali SC naslovi rade u 10w u nativnoj rezoluciji, prva dva zakucano na 60, treći u 120.
Baterija je teško govno, ali naručio sam 80wh bateriju koja bi trebala da poveća usability u rangu ovog Retroid Pocket 3. PC igre u 15w na nekih 3 i nešto sata kao i high end emulacija, što je otprilike isto. Za 10w ne znam, i ne znam da li mogu manje od 10w da stavim na uređaju, moram to da istražim, recimo za streaming i tako to.
Videh da Xbox Ally X nije neki nenormalni skok, 10-15fpsa za skoro 3x više para, jednostavno se ne isplati. Tj trenutno je scena tako napravljena da jbg nema velikog skoka u portable PC segmentu sa novim uređajima, sem ako ne koštaju 1500+ eura. Panther Lake zvanično izlazi za 2 nedelje, a onda će krenuti i portabilni PCevi sa tim chipsetom, pa ćemo videti kakva će cena biti.
Kako si namestio PS streaming? Nikako da se upustim u to, a bas bi mi dobro doslo.
Jel ima sony app i to je to ili treba dodatno cimanje?
Instalrao PlayStation PC App, pokrenuo i to je to ![]()
Moj Ally bas heavy skuplja prasinu, ubedljivo najgori portabilni uredjaj zbog windowsa a mrzi me da mu instaliram steam os. Bucan, vreo, baterija kratko traje, ekran nista spec osim sto ima VRR, razmisljam da ga se ratosiljam za 300e koliko si ti na kraju platio i bio srecan.
Problem je sada sto igram previse na Portalu, pa mi je muka od jos jednog portabilnog uredjaja u kuci ili van kuce, cak ni Switch 2 vise ne palim.
Baterija ti je ispod 3000din, a na 15w je skoro pa nečujan, makar moj doduše. Mislim fan je on ali bukvalno kao na RPG2 se čuje. Na 10w rade većina igara, mada u mom usercaseu, ne vidm potrebu za Turbo modom. Temp je 62c, bukvalno ne ide preko, u TD2 ide na 75. Jedino palim turbo mode u Bloodborne, tj samo sam upalio da vidim kako radi lol.
Sa 10W TDP koliko koristim za neke starije igre, temp je 42c
tako da…
Makar moj usercase sa igrama koje sam probao.
Razmišljao sam o Steam Decku, koji je skuplji a i primetno sporiji čak iako je Ally u Win11 okruženju, pogotovo kada isključiš Core Integration + VM Environment.
Ne znam da li si stavio Xbox FSE, ali totalno menja dimenziju. Prva dva dana sam bio na ivici da instaliram Bazzite, a onda kada sam sve namestio, prebacio se u FSE i to je to.
Inače, ako ti tih 40c smeta kada je idle za streaming, možeš da staviš na 7w TDP i oboriš na fazon 30 stepeni lol.
Sve se može kad se hoće ![]()
Cekaj, jel to PS Plus app jer samo ona postoji za PC?
Tu ne mogu da igram svoje igre sa PS5 vec samo ove u katalogu?
Sad vidim da postoji i Remote Play app, ali onda PS5 mora da mi bude ukljucen, plus mi ne radi controller na rog ally, tj. morao bih i za to neku app da skidam da nastelujem…
Uvek mi je bilo zanimljivo kako vecina vas samo tovari, horduje konzole, aksesoare i ako hoce da se oslobodi neceg UVEK prodaje! Jel imate neke klince od brata, sestre, prijatelja, kuma da ber nekome nesto poklonite??? Ja sam bratancu poklonio Switch sa svim aksesoarima. 2014 god sam bratu iz PG poklonio ps3. Juce sam bratu (studentu) od tetke poklonio Starfield kontroler (limited editiom)u kutiji. Ne mogu da shvatim da neko trpa pun podrum necega sto mu prakticno ne treba a da ne zeli nikoga da obraduje. Na prethodnom forumu gde sam visio bila je tema “poklamjam prvom (ili dvojici) sa forumma koji se jave”. I zamislite, javljaju se likovi koji imaju tonu opreme, imaju para da kupe, ali bitno je da se ugrabi besplatno
cak sta vise, pojedini bi uzeli besplatno pa onda isti kacili na oglas
strasno kakvi ljudi obitavaju.
Tovare neke kineske handheld konzole. Gospode pomiluj. ![]()
Dve odvojene aplikacije
PlayStation Plus PC App ti je za Cloud Streaming (@iKaran evo i Lampardu radi)
PC Remote Play App - Local Streaming
Brao ![]()
EDIT, to za traženje pa besplatno sam ja sam osetio na svojoj koži jbg. Par njih je delilo nešto što ja nigde nisam mogao da nađem, neko uzeo i završilo na KP. Isto tako, par stvari koje sam ja dao je prodato bilo.
Sve bi to bilo u redu da te ne znam ![]()

Jako me dobro znaš i znaš šta sam sve izdavao ljudima na emuglx i secret levelu ![]()
ovde mi ne prepoznaje controller, vrv moram neku dodatnu app da skinem da registruje ally kqo dualsense