Ove naocale ili neki slican model sam gledao, cjena je bila oko 500$ ako se dobro sjecam. Meni razlog za nekupovinu je malen broj slucajeva gdje bi mi trebale
Postoji li iko kod nas da iznajmljuje handheld konzole ![]()
Idem na more uskoro, pa mi pade na pamet ludost zvana handheld konzola u dvorištu vikendice uveče. Pogotovo pošto nemamo TV u vikendici…
Pretpostavljam da ne postoji tako nešto.
Ili generalno, šta bi bio neki best buy handheld danas?
I jel moguće recimo uopšte nekako da ja sad nastavim Doom 2016 da igram, tamo gde sam stao na Xboxu?
Naravno da možeš tako sam ja igrao cod na legion i xbox
Ne znam gdje se nalazis, ako si u Bosni poslacu ti ja Steam Deck free of charge. Imas igara za skinuti koliko ti je volja, izmedju ostalog i dva Doom-a.
Ako nisi u BIH, a imas koliko yoliko stabilan pristup netu na moru, mozes da strimujes igre preko njihovog clouda, iskustvo je odlicno.
U Srbiji sam, ali hvala u svakom slučaju ![]()
Razmišljao sam i o toj opciji svakako, mada nemam nešto sjajan net, osim ako ne nađem negde u HR da uzmem Starlink, ne znam jel su uspeli nekako da reše streaming na Apple uređajima?
Dosta razočaravajuća generacija će ovo biti.
10% veće verformanse u 25W
20% veće performanse u 17W
Mozda bi i bilo ok da nisu značajano skuplje „konzole“ tj. ručni PC u odnosu na prethodnu generaciju.
Videćemo da li se i u kojoj meri moze driver update-om ili SteamOS ili novim Windows za handhelde izvući koji dodatno frejm.
Jedva čekam da dobijem ta unapređenja Windowsa i na moj obični ROG Ally.
Iiiii?? To je to??
Pa pisi nesto ![]()
Pa to je to. Već viđeno sve ![]()
Imam još par zakazanih stvari da obavim pa onda mogu imati vremena da napišem utiske.
Samo 5 fps-a više u proseku za Z2 Extreme a nekada čak Z1E ima bolje performanse.
Apsolutno smešna nova generacija čipova…
Koliko ja znam ovaj u Xbox Ally Z2 Extreme je AI neka verzija čipa koji npr. podržava AutoSR i koji će u budućnosti podržavati te neke upscaling tehnologije koje nisu još tu ali stižu uskoro. Pa to može popraviti performanse značajno, inače čip ko čip su odmah rekli da je svega negdje 10% bolji.
Koja prevara taj AI upscaling, omoguce softver na novim verzijama i kao imaju nov proizvod. Sony je nesto slicno uradio sa PSSR. Ni traga istinskim inovacijama, samo rade prepakivanje stare tehnologije.
Kao imacemo AI, ne znamo brt kada ali bice ![]()
Pa rekli su AutoSR da će biti early 2026 ali samo na taj Xbox Ally X koji ima taj čip.
Heyup News |NPU Power Unleashed: ASUS ROG Xbox Ally X to Gain Auto SR in Early 2026 - Heyup.
A cemu sluzi? Sto bilo kome treba AI da igra igrice ![]()
Za igrice ti treba AI koliko i za WC solju..
Upscaling, isto kao FSR, PSSR itd. Dobiješ bolji performans, više frejmova po sekundi.
Neki to napušavaju kao ono fejk frejmovi, ali koga boli qrac kod tvoje oko to vidi kao prave frejmove.
Okk, to se zove upscaling ne vidim kako je vestacka inteligencija.. ![]()
Zato što su neke od tih upscalling tegnologija bazirane na AI, kao npr. AutoSR i PSSR.
Evo npr. ua AutoSR detaljnije.
Vidjećemo kakva će biti nova generacija tih hibridnih konzola ali ovo koliko imam lenovo legion veoma sam zadovoljan performansama jedino težina uređaja i autonomija mi smetaju.U nekom trenutku vjerovatno ću imati kao primarnu takvu neku prenosnu konzolu