HANDHELD GAMING PC {MT}

Na koliko uredjaja imas aktivan gamepass?

Btw:

1 Like

Sve sam to uradio. Kakav hardware change, uredjaj je nov, sta mozes i da promenis na Ally. Nesto je tu gadno zabagovalo. Imam na 3 uredjaja (xbox, PC i ovo je treci).

Ma uredjaj je katastrofa, bio je toliko bagovit na pocetku, sada su kao nesto jos i sredili. Znao sam to ali sam ipak resio da eksperimentisem malo i nadao se da nece bas da failuje na bazicnim stvarima kao sto je pokretanje igara. :confused:

Da izvines ali nije ally kriv, to ti je PC Gaming… Resices budi strpljiv a onda ces uzivati kao i svi ostali

5 Likes

Ma da, fenomenalna je to zabava. Nije kao da sam u PC gaming vodama jos od 1995, ovo mi je sve tako novo :slight_smile:

Kad smo vec kod toga, onako na prvu loptu (dok se reinstalira ceo windows, traje celu vecnost…)

Solidno je tezak, al citam da je Deck jos glomazniji.
Analozi su slabacki, drift u najavi :grimacing:
Ekran bi bas mogao da bude OLED, nisam nesto odusevljen pozadinskim probijanjem. Al to je to, najobicniji LCD.
Povremeno pali turbine i bas su glasni ventilatori. Cuje se kao neki laptop, jos malo pa kao PS4.

Eto za sada bez resenja. Redit i MS support su puni ljudi koji nikada nisu resili.

A sta god, instaliracu crackovane igre. Samo mi zao sto necu imati sync sa konzolom i PC-jem.

djubre proradilo posle 4h. Kraba on the go!

7 Likes

Najverovatnije je problem napravio neki od akumuliranih windows apdejta ali sam morao sve device-eve milion puta da odregistrujem preko zajednickog pc naloga i to na vise mesta (devices plus store content). MS autentikacioni sistem ume da bude pakao na zemlji.

Nisam stigao sinoc da se lepo poigram sa uredjajem, generalni je utisak je - tezak, vruc, zadnji dugmici su postavljeni vrlo cudno, ne mogu bas reci da je vrhunska ergonomije, ali to je i stvar navike. Mogu mislito na sta tek lice Deck i Legion kad je i ovo nezgodno.

Windows na ovakvom uredjaju ima svojih prednosti i mana. Bez misa i lli makar minijaturnog touchpada sve operacije su troduplo teze nego sto smo navikli, ali sve sto zamislis moze i znas gde je. Menjanje wallpapera, kreiranje foldera, sistemske opcije, rucno stopiranje procesa, za nekog matorog PC-jasa ovo je apsolutni handheld raj. Mozes npr neke stvari preko Alexe da automatizujes ako ti je nezgodno, pravis skripte, radis sta hoces… prikljucis Quest, nakacis full periferije…

Malo zeza tastatura, ako zelis npr da rename-ujes folder ne registruje pa mora da se pokrece virtual keyboard rucno. Isto tako ne postoji jednostavan nacin da se na klik ugasi igra nego mora preko neke kombinacije tastera i lli uz pomor armor crate-a koji je samo GUI overlay za manipulaciju konzolom sa pokusajem da se pojednostave windows operacije.

Storage od 512gb mi se ne cini dovoljno ako smo navikl na najmanje 1TB konzola i 2-3TB na PC-ju, ali je taman dovoljno da bude relativno komotno bez potrebe da odmah trcis po microSD.

Igre zato izgledaju prelepo. Uz zamerku da je ekran obican LCD, boje su dobre, svetao je, rezolucija od 1080p takodje je dovoljna, solidno naprednije nego Switch plus mozes da pokrenes skoro sve. Sa gamepassom imas odmah biblioteku sa tonom igara, Steam ne koristim ali moze i to, Ubisoft +, EA Play sve je dostupno a sa AMD FSR apdejtom, framerate ne bi trebalo da bude problem. Ideja AAA igara u pokretu, i to sa vise nego pristojnim framerateom, totalno menja perspektivu portable gaminga. Pitanje je koliko dugo li ce Switch 2 moci ovim zverima da parira softverski i hardverski, kad konkurencija uzme maha. ROG je vec sada Apex predator u evoluciji handheld konzola.

Za sada mi je sve vrlo mixed ali jedva cekam vikend da se malo vise poigram. Znate da sam sucker za RGB pa je kul sto ima i to plus estetika je takodje odlicna. Ima neko presmesno jeftino postolje koje se dobija uz uredjaj ali i to se cak nekako lepo uklapa.

3 Likes

Ko o cemu ja o hakovanju. :sweat_smile:

Hteo sam da stavim piratskog Dave the Diver-a jer ga nema na gamepassu (niti na Xboxu uopste). Generalno je ideja da mi ovo bude indie-device, vec sam manje vise krenuo sam Indie igrama da ih brstim kad zavrsim Krabu. A Short Hike i Have a Nice Death su mi kandidati za prvo prelazenje.

Posto Ally dolazi uz Windows 11 Home, ne podrzava RDP servise koji su podrzani samo na Pro verziji. Resenje je u ovom videu uz pomoc neoficijalnog RDP wrappera. Trejd of je da povecava vulnerability sistema.

Preko RDP-a je lakse sa kucnog PC-a ili Mac-a kontrolisati uredjaj i kopirati na njega stvari bez direktnog povezivanja.

A da instaliras windows 11 pro?

Sve radi za 2 min kao na video linku, nema razloga. Razmisljao sam da uzmem cd key za 11 pro za oko 5-6e, medjutim, bolje da uzmem za desktop, za sada osim RDP-a ne vidim neku svrhu Pro licence na Ally-u.

Pametnije bi bilo mozda nabaciti neki ISO light verziju windowsa da ne opterecuje resurse konzole bespotrebno sa gomilom servisa u pozadini koji nicemu ne sluze (na konzoli), ali bas me mrzi da se cimam - sve radi pristojno, iako malko rogobatno i uz dodatno mucenje u odnosu na Keyboard i Mouse.

Inace, mislim da cu “morati” ipak da apgrejdujem Ally na X ;(

512GB je bas malo, losa baterija, grejanje, bucan je u 30w modu jako… Zrtvovacu estetiku i pare, sta ces… Steta samo sto nisu apgrejdovali ekran malo i GPU.

Pojavio se u pretprodaji na Asusovom eShop-u, samo 108k :rofl:

1 Like

Aha, pa tako sam i napisao, da nece biti ispod 900e kod nas. Ma nema veze, razlika je samo 220e. Samo sto ovaj necu moci da prodam po istoj ceni, ali nece ici bas ni 50% kao sto neki prizeljkuju :slight_smile:

Bas dere Asus, mogu da se nadju jeftiniji Deckovi i Legion Go. Jos Deck ima i OLED varijantu.

Za sada moram da kupim torbicu, ne mogu da izbegnem taj dodatni trosak od 40e :frowning:

Ja sam uzeo pro licencu za 3e za 10. pre jedno 5 godina. Izgleda da je vezana za nalog, na laptopu imam 10 pro i aktivitan je, a na kompu 11 pro i on mi aktiviran

Hm zanimljivo, trebalo bi da je licenca per-device. Mada ti imas kombo windowsa 10 i 11, nije ista verzija, mozda zato.

Probacu sa desktopom, bice fora ako apgrejduje licencu i na Ally mada nesto ne verujem.

Ne znam da li je i koliko “bolja” kupovina Legion Go od Rog Ally-a.

Pa osim sto rade bolje igre - nemam pojma.

Zanimljivo bi probati Ge Force Now, na nekim brzim serverima i ako moze po manjoj ceni od 20e mesecno… Kazu da dosta dobro rade igre i sa malim lagom, ali kako to omoguciti u Srbiji, da li moze uopste…

Ma nema veze, imam stvarno i previse igara i ovako.

To je bila neka fora sa free upgrade na 11. Znam da sam sebi za PC uzeo 10ku, i tipa 2 godine kasnije na laptopu instaliram 10ku, ulogujem se na isti nalog i aktiviran mi windows.
U medjuvremenu dobijem free upgrade na 11, i eto. Imam i na laptopu i na PCu aktiviran windows.

Ally nije skup, mada sumljivo je mali broj recenzija.
https://www.amazon.com/dp/B0C8H1FHFH

To je osnovna verzija, nije Extreme (koji ima Padawan).

Evo Padawance, starters pack :rofl: na slici fali, baseus amblight externa baterija i opasno merkam neki Arzopa potable monitor, cena im je jako povoljna sada.

8 Likes

Ti bolje da si uzeo full PC :joy:

4 Likes