HANDHELD GAMING PC {MT}

Evo i Ally-a, koji do jaja osecaj da igras Destiny u pokretu, da fali mu malo snage ali uz kompromise itekako potentna masina, igrao i OW2 malo sa tim se ne muci izbacuje preko 60fps, sada instaliram Far Cry 5 da ga zavrsim na ovaj nacin ako mi povuce save…

Prezadovoljan spravicom, ali ima bagova, mada nista strasno, samo dok se navikne ruka na sve i sve preporuke da se uzme sada kada je veca razlika u ceni, a opet moze itekako da se igraju igre, ne kao sa Extreme naravno, ali igrivo je itekako :smiling_face:

7 Likes

Ja obozavam Ally, doduse imam extreme i tu igre rade dosta bolje.
Ali kapiram da za malo starije igre i igre u kojima mozes da lock frame na npr 40 ili 45 i obican je do jaja.

Mali savet, smanji rezoluciju na 900p, nema poente igrati na vise a boostuje ti performanse.
Takodje kad igras na kablu igraj u 30w modu, igre rade dosta bolje.

A to itekako sto se rez tice, D2 sam stavio na 720p, a OW2 je na 900p, naravno low, ali iskreno ne izgledaju igre uopste toliko lose, a hvala za savet, roknem 30w i dobacicu do 60fps :grin:

Pazi CP2077 su pokretali na ovom cudu i radi u 30-35fps sto je do jaja, ali takve igre ne planiram igrati, a GP biblioteka je puna svacega, plus sto imam igre na drugim nalozima, bice ovo fino skroz :blush:

I ja sam krenuo da ga obozavam, izadjes na terasu, upalis neku igru i uzivas, gde ces bolje :sunglasses:

1 Like

Treba mi jedan savet, kako skidate igre, a da ne radi ekran? Mislim ja odradim u power options da iskljuci ekran posle minut neaktivnosti, ali on to ne radi vec ostaje ukljucen ekran i ja jedino sto mogu spustim osvetljenje na najmanje…

Ajde nije problem kada je igra 40-ak gb, pa to skine za pola sata, ali kada je veca bezveze mi je da ekran bude non stop ukljucen…

Naravno ako imate jos neke korisne savete dajte sve upijam :blush:

Ja imam jedino savjet da kad igraš sa kablom uključenim da uključiš battery care mode.
Za ovo što pitaš ne znam, igre sam skidao dok sam igrao drugu igru uglavnom.

1 Like

Iskreno ne znam, jer mi skine za 1h max svaku igru pa me to nikad puno nije ni zanimalo.

Samo ga ostavi negde i miran si :smiley:

1 Like

Sve smo se razumeli :grin:

@yolixeya ukljucio, kada sam kod kuce taman, nego kada ste van kuce i putujete busom ili vozom, ili ste na nekoj livadi gde nema uticnice, da li moze da se stavi na powerbank od 10k mah npr? Mislim jel ce ga puniti?

Za powerbank ti je najbolje da pročešljaš malo google, reddit i slično i vidiš koje preporučuju. Vidio sam gomilu takvih članaka ali nisam ništa zapamtio pošto ja ne koristim. :slight_smile:

Moze powerbank ali mora da bude izlazne snage minimum 65w , savet i preporuka ujedno i najeftiniji a da valja nesto je po meni Baseus amblight 30.000mah

1 Like

Razmisljam nesto da prodam Switch i uzmem Rog Ally extreme. Doplata bi bila zamisljam oko 300-400e ali je Switch sada vec pomalo zastarela konzola, iako se fino drzi. Ostalo mi je jos par Mario igara da zavrsim, ali generalno spreman sam na tu zrtvu. Nove igre sa apdejtima su mi pomalo mucenje, treba apdejtovati custom fw, za svaku sitnicu povezuj na komp, harver iz praistorije, Rog je jednostavno vise future proof, sledece godine vec izlazi Switch 2. Steam Deck mi takodje nije opcija, imam celu jednu igru na Steam nalogu.

Moje potrebe za handheldom su skromne, pa me uzasno smara sve ovo, ali ima smisla igrati gamepass igre u pokretu. Na primer, bas hocu da igram Another Crab’s treasure sad a ne mogu. S druge strane, can of worms sa performansama, to je mali PC, problemi sa SD karticom, i 400e manje.

2 Likes

Ne razmisljaj puno odlicna sprava,plus vec je dovoljno stara da je sve ispeglano i radi kao sat…Lako ces zaboraviti Switch jer ces sve te igre sa njega gurati preko emulatora laganica.

3 Likes

Sačekaj još koji dan pa probaj da nabaviš ovu novu verziju ROG Ally X. Još je skuplji za 100$ ali duplo bolja baterija nije mala stvar. Još ima više RAM-a, veći SSD, poboljšane josticks i d-pad, premjestili su lokaciju gdje ide microSD jer se pregrijavala i čak znalo spržiti karticu na ovim originalnim verzijama itd.

1 Like

Zezas, nisam znao. Hm, sacekacu onda. Nema ga jos na KP. Rog Ally Extreme moze da se nadje za oko 620e.

Aha, evo vidim, tek 22. Jula je shipping worlwide. Nece to pre avgusta kod nas, nije bas jos koji dan nego 2 meseca minimum, i pitanje po kojim cenama, verovatno oko 900 EUR, posto je 800$ MSRP. Nesto mi se ne svidja ni sto je crn. :confused:

1 Like

Ja sam uzeo Z1 non extreme, i evo za ovih nedelju i kusur dana koliko je kod mene ja sam prezadovoljan, da baterija je malo slabija, ali dovoljna za kucne sesije, a uticnica je blizu svakako :grin:

Igre koje igram pokrece sasvim korektno i zadovoljavajuce, a Extreme samo moze biti bolji, i ne znam gde si video za 620eur, na KP najjfetinije sto nalazim 680eur, sto je cena ista kao u eshop-u mozda bolje da kupis sa regularnom garancijom i mozes sa Asus podrskom ako si iz Bgd da dogovoris licno da preuzmes u eplaneti koja se nalazi u Maxiju na Adi :blush:

Ja sam ga uzeo u eshopu, open box varijanta i stvarno nema tackice i regularna garancija od dve god…

1 Like

To su fiksali ja koristim karticu od prvog dana za emulacije i dan danas radi OK do duse nemam sesije po 5+ sati

@padawan Ako imas nekoga u DE sada je top cena

1 Like

Imam… ali je sada u bg-u bas, pa tek za novu godinu. Tako se potrefilo. Ali je razlika samo 80e u odnosu na zvanicnu cenu kod nas. Kontam da ciste zalihe pred X.

@Marko1996

pogledaj bolje ima jeftinije

1 Like

Haha video sam to i shvatio da sam se ispalio, ludak nisam otisao na drugu stranu :sweat_smile:

Ali opet mala razlika u odnosu na regulare, naravno ti najbolje znas sta ces i kako ces, ali sve u svemu Ally je bas mocna spravica koka ce ti doneti puno zabave to je sigurno :blush:

Nista od igranja za vikend.

Narucio sam na kraju sa Asusovog sajta Z1 extreme, nema sanse da se uzme ranije, hteo jos juce preko ove fore sto je predlozio @Marko1996 da se preuzme u ePlaneti, prvo sam se smorio sa IVR opcijama pola sata dok dobijes operatera, a onda je to bilo potpuno beskorisno, vrte me sa nekim procedurama. Cena na ePlaneti je 94k, pa mozete da uzmete po toj ceni, to je nasa cena… Reko ok, vazi, uzecu preko sajta, pa kad stigne.

Sad imam buyers remorse i razmisljam sta ce mi jos jedan handheld kad ni Switch maltene nikada ne igram. No dobro, pare su da se bacaju i nerazumno trose, inace cemu zivot i sve.

1 Like