Šta ovo znači za nas obične laike? Nešto kao dlss?
Da i ne. Ti mislis verovatno na AI upscaling sto imas u DLSS sa tvojom 3060 karticom. Na 40 seriji kartica ima jedan dodatni alat u DLSS3, frame generation. Manje vise koristi AI da ubaci frejmove medju postojece koristeci AI. E ovo je pandan tome, samo koliko citam funkcionise na skroz drugi nacin, pa nije toliko bas efektivno. Ne znam tacno u detalje. Uglavnom svaka cast asusu kako podrzavaju i dalje intentzivno ally.
pa dobro, tek je izasao ally, jel ima godinu dana? ![]()
Moraju da porade na bateriji, ko god bude pravio sledeci handheld da traje 3-4h, e to ce biti pun pogodak.
Uh ne znam zasto sam mislio da je ally jedno dve godine star.
U juni ce mu tek biti prvi rodjendan.
E sto se tice baterije, ne mogu nista ekstremno softverski da odrade. Jedina spas je kao deck da izbace OLED displej verziju koja je trosi znatno manje. Ali aj to ne pomaze postojecim korisnicima.
Za bateriju sam siguran da ima rešenja, znaju oni ne znamo ti i ja. 1h ili 1.5h je ekstremno malo za handheld. 2ipo 3+ je prava mera, ali kad mi traje sat i 20, prvih 50 min igram a onda strepim i proveravam jel mi baterija pri kraju ![]()
Pričali su i na DF-u kako bukvalno ne znaju zašto recimo Immortals of Avenum dobija AMFM kada igra ne može ni da dostigne 60fps-a.
Ja sam bio mnogo hajpovan kada su najavili za seriju 6000 kao, napokon da mi Forspoken radi u stabilnih 60+, a ono isti feeling, veća brojka na ekranu.
Marketing gimmick za ally.
Moram da se ispravim.
Dobio sam onaj novi extraction shooter, Gray Zone Warfare i rekoh ajde da probam iako mi komp nije jak. Imam fazon 43fps-a, skoro pa nebitno šta stavim kao detalje, rezoluciju i FSR on ili off, ali videh ima AFMF i rekoh, ajde još jednom da probam.
I moram da kažem da je ovo prva igra koja od seckanja u 43fps-a mi pravi jako fluidnu igru u 60fps-a (tj radi do 80fps-a, ali sam limitirao na 60 zbog tearinga). Znači bukvalno nikada ne bih izvalio da je base fps 40-43…
Tako da, verujem da će i Allyu ovo pomoći…
ide brzi pre-order ? ![]()
Nah, ja sam i dalje Steam Deck korisnik. ![]()

Kad pre? ![]()
Jel se zna sta ce novo doneti?
Mozda cu morsti da prodajem moj i uzimam nov vec ![]()
Doneće unapredjeni CPU i GPU. Ne mogu vruću vodu da izmisle ![]()

Ma jok, nece biti nista. Ne postoji jos naslednik Z1 AMD chipa.
Bice nova boja, malo oblik drugaciji, bolja baterija, ekran maybe. Optimalno Oled, ali sumnjam.
Uglavnom, ne ocekujem nista ekstremno, jer kao sto sam napisao, AMD nema jos next-gen chip u ponudi. Tek pocetkom 2025 bi trebalo da izadje, dakle pravi next-gen talas handheld PC-a ce biti sredinom sledece godine. ![]()
Miran si.
Rog Ally X, sve kako sam napisao. Isti procesor itd, bolja baterija i udobnija ljuska.
Taman toliko da ne moram da radim upgrade.
Ali kad/ako izadje 2 uzimam obavezno, osim ako iste godine ms ne izbaci handheld xbox ![]()
Nece MS u tu pricu. Zasto bi kad Xbox GP app gura na svim uredjajima.
To se u narodu kaze “isto govno drugo pakovanje” ![]()
Uskoro se i ja upisujem, danas idem da preuzmem Rog Ally non extreme u eplaneti tj preko Asus shopa, 55k sto je solidno niza cena od extreme pa cu preneti ovde utiske ako neko zeli uzeti jeftiniju varijantu sad kada je veca razlika u ceni i ima mnogo vise smisla…
Open box varijanta je u pitanju, ali ima full 2god domace garancije tako da za Destiny 2, D4, Overwatch i tako jos neke igre u pokretu bice bombonicaa ![]()