Hvala! idem uskoro u srbiju ![]()
Nudi mi se rog ally z1extreme za 500 eura. Malo sam u iskušenju, no vjerojatno bi se razveo od žene jer imam xbox i nedavno kupljen desktop.
Kako vi to koristite? Iskreno meni kao čovjeku od skoro 40 ne znam koliko bi ugodno bilo vaditi to u javnom prijevozu. Izgleda vrlo cool igračka no probao sam gamepass preko wifi na mobitelu i vrlo je dobro to radilo, pa sam si uzeo samo kishi kontroler za 25 eura, no osvježavam oglas svako 5 min i nisam siguran želim li da se proda ili ne ![]()
Iskreno, mislim da je za putovanja konzola losa, odnosno baterija kratko traje, bukvalno sat-dva max i to je to. Trebao bi ti externi punjac.
Ja ne koristim gradski prevoz, a kad ga koristim to je 1-2 ili 5 stanica max, ne providim u prevozu duze od 5 min ![]()
Tako da za to nisam merodavan.
Konzola kao konzola je impresivna, imas prenosan PC.
Ja je volim bas, za 500e za mene bi bio must buy(iz ove perspektive).
U srbiji ne bih imao pare za eksterni punjac a ne rog ally, tako da i to treba uzeti u obzir.
Obozavam sto trenutno igram Witcher 3, na Desktop PC naravno u 120FPS ultra … Onda kad me smara da sedim ispred kompa zavalim se u kauc/krevet i 60fps medium/high i uzivam.
Halo takodje radi super, to su dve igre koje sam igrao na Rog Ally.
Takodje dosta koristim browser za gledanje fudbala.
Sve u svemu, topla preporuka, ja bih to uzeo ![]()
Ho ho ho mali Ally dominator ![]()
![]()
![]()
Bravo za AMD i FSR 3.0 Mod
Inace stigla jos jedna beba samo za emulacije
Kakva su iskustva sa ovom stvarčicom? Koja je najveća mana uređaja, vi što ste kupili?
Pogledao sam recenzije ali me zanima mišljenje iz prve ruke.
Imam neki hir da hoću ovo da uzmem iako znam da mi ne treba. ![]()
Razmišljao sam i prije kako bi bilo kul ljeti sjesti ispred kuće igrati nešto na handheld uređaju ili opaliti malo Football Managera dok “gledam” neku utakmicu koja me ne zanima toliko.
P.S. Neki lik tvrdi da je sranje uređaj, da su dugmići loša plastika itd. i gotivi samo Switch i Steam Deck. Meni bi više ovo odgovaralo zbog Windowsa i što bi mogao odma’ da imam i Epic i Steam i Xbox aplikaciju instaliranu.
Na poslu lik ima steam i ovaj asus.
Vise mu se svidja steam.
Sa Asus je hteo da odlepi dok ga nije namestio kako treba.
Koja je razlika u performansama?
Nije izvalio neku razliku. Ima razlicite igrice na razlicitim uredjajima.
Rog ally je jači od steam deck(igre bolje rade lepše izgledaju), i to je apaolutno PC
Steam deck je vise konzolno iskustvo i igre slabije rade.
Ja a i skoro svi na rog ally imaju mali problem sa desnim analogom, šeta onako, be smeta pri igra ju ali iritira a ja sam dovoljno lenj da reklamiram.
Ali sve u svemu, prezadovoljan sam uredjajem.
I da, samo extreme, obican se ne isplati
Da se nadovezem sam na sebe, mene uzasava baterija na rog ally. Bukvalno sat-sat ipo bez kabla i cao.
Volim ally ali je baterija krš.
Meni je dovoljno sto mogu Halo prenosno da igram i witchera sam bas izgustirao a sad cu i ekspanzije, ali najveci benefit ally-ja je sto mi raspamsao zeju za switchem opet ![]()
MHR Sunbreak sam opet debelo zagazio, sad cu uskoro da krenem i redom ekskluzive koje me interesuju a nisam odigrao(pdyssey je jedna od njih
)
Baterija je koliko sam vidio istog kapaciteta kao Steam Deck. Manje traje zato što tjera igre na jači performans ali i za Steam Deck kažu da je baterija užas generalno.
Ja imam steam deck i zadovoljan sam, no na njemu igram nezahtjevne ili starije igre i za to je super. Ne silujem handheld nekim bijesnim AAA naslovima jer traže mnogo snage, bateriju brzo potroše i budu glasni ventilatori sto me zivcira. Deck mi je uređaj za čistiti backlog, a za pravi AAA upalim si komp ili xbox.
No ukoliko ga hoćeš za AAA, navodno moze pokretati takve naslove do 2022 na low/med postavkama u 30fps, nove bas i ne. Po snazi bi ga mozda zamislio kao kakav prijenosni xbox one/ps4.
Generalni konzensuz je ako hoces drzati na punjaču po doma ally je bolji, ako ces ga koristiti na bateriji onda steam deck. Ally podržava gamepass nativno, dok steam deck preko clouda samo (no dobro radi).
Opet ovisi sto igras, nisam mjerio ali na batman origins sam mislim mogao nekih 4 sata izgurati. Neki indie i više. Zahtjevni naslov vjerojatno do 2 sata.
Pa da, i za Ally kažu da može izgurati tako više sati kad igraš neki indie. Ili kad smanjiš rezoluciju i fps.
Mislim da su i Ally i Deck dobro poznate i dokazane stvari u medjuvremenu. Oba uredjaja su se dokazala kao odlicne masinice, sa malo drugacijim pristupom i nekim svojim vrlinama i manama. Nema greske sa ROG-em svakako.
edit:
Bice zanimljivo videti kako ce se Intel pokazati u ovakvim uredjajima.
Interesantno resenje. Uzeli su komponente iste ili slicne ROG Ally i Steam Decku, zapakovali u kontroler, i kontroler se poveze sa AR naocarima sa ekranom od 215’'. Mada malo je zabrinjavajuce kada i rec “flagship” ne znaju pravilno da napisu na promo materijalu.
Inace u toku je trenutno MWC24 u Barseloni, i tamo su najavili.
https://www.tecno-mobile.com/accessories/product-detail/product/pocket-go/
Jako zanimljivo.
Džabe kada igra treba da radi u 60 da bi bilo fluidno, ironije li.
Sve ispod 60, čak i kada piše 90fps je loše, isti feel kao sa frejmova koliko je u osnovi renderovanja