Halo the series - trejler / (24. mart streaming Paramount+)

Pa samim tim da su japancu koji je krenuo na put oko sveta bajsom, maznuli bajk kod vas, odnece i hologram, tako da mrka kapa :joy:

2 Likes

Da su krenuli putem Halo lorea, ljudi bi još više kukali, ovako se sa tim odmah raskrstilo pa je svako poređenje suvišno na svakom koraku. Ne znam da li postoji budžet koji bi to sve mogao da pokrije a da bude bilo kome isplativa cela stvar.

Elem, meni je Halo serija ok 7/10 zabava svakog petka uz doručak. Nemam neka očekivanja da može biti pravi Halo kakav bih ja želeo da bude pa mi valjda malo toga smeta.

Takođe, ne znam da li je iko do sada, ili će ubuduće uspeti da potrefi film/seriju prema igri. Previše se te dve industrije i mediji razlikuju da bi se tako lako iz jedne pretopilo iz drugo da bi 100% bilo verno. Čak i da neko ubode 95% to i dalje nije - to, verovatno se zato radije udaljavaju od igre i pozajmljuju samo temu, likove, generalni tok priče dok se sve ostalo prilagođava TV-film formatu i budžetu produkcije. Lako je u igri imati zmaja velikog ko planina na kog juriša sto vitezova, u filmu ćeš se nad tom scenom dobro razmisliti koliko se isplati.

Btw, naježio sam se kada je u zadnoj epizodi Cortana rekla: Slipspace rupture detected!
ufff

2 Likes

Odgledao sam danas zadnju epizodu, i definitvno su popravili kompletan utisak.

Naravno, u ovoj epizodi se i desilo najvise stvari, Master Chief nije ima svoj pubertet kao u prethodnim epizodama, i napokon je bilo malo Spartan akcije.

Moooooozda nakon dogadjaja iz ove epizode Master Cheif napokon postane tihi protogonist koji nikada ne skida kacigu i prica samo kada je to neophodno, ali vidjecemo.

Ono sto mi je najvise kidalo zivce tokom prve sezone su toliko ocite greske kada se pozivaju na izvorni materijal (HUD izgled, BR koji puca kao AR, neodgovarajuci crosshair za oruzje koje MC drzi itd), ali prije dva dana sam dobio i odgovor zasto je to tako. Naime, showrunneri su izjavili da nikada nisu igrali neku Halo igru niti namjeravaju, niti su citali nesto iz expanded universa (niti namjeravaju). Da imam kosu, cupao bih je.

Za kraju epizode gledam da su izvrsni producenti Bonnie Ross i Kevin O’Connor, koji su inace zaduzeni za vodjenje 343i i Halo IP-a, i samo sam pomislio kako je njima zivot lijep. Svi studiji rade losije nego ikada, IP u nikada losijoj situaciji, razvlaci se IP kroz mulj sa ovom serijom, a oni lagano uzimaju pare i potpisuju se na svakakvim projektima.

PS. Mali izazov za sve koji vole Halo-pokusajte da nadjete Kevin O’Connora u dokumentarcima o Halo igrama kada citav Bungie tim prica o igri i iskustvima. Bonnie (naravno) nije tu, prikljucila se kasnije.

2 Likes

Btw nije Kevin O’Coonor nego Frank ‘Frankie’ O’Connor.

Kevin O’Connor je novinar u Ringeru, cesto gostuje kod Bill Simmonsa u podcastu :joy::joy::joy:

Kakav bullshit od serije.

prva sezona i tako ali druga…