Halo the series - trejler / (24. mart streaming Paramount+)

9 Likes

Whuuuuuuut

1 Like

Covenant i Cortana izgledaju fantastično!

Master Chiefov glas mi samo malo čudan.

Meni je sve ok, vidim već da se ljudi žale na Cortanu (?).

Pablo je odličan za ovu ulogu.

1 Like

I meni Cortana izgleda čudno… Kao da je napumpala usne i da je na botoksu. :thinking: I glas MC-a minje malo čudan jer sam navikao na igru. Ostalo deluje ok.

1 Like

Ovo mi je nekako bulshit… Ne secam se da smo videli Chiefovo lice u igrama tako da je ovo suvišno.

Samo da bude bolja serija od witchera. Dobro je da nisam čitao halo knjige kao što sam witchera čitao…

Evo i “spoiler” kako ce izgledati. :laughing:

1 Like

Ček bre u kom delu se pokazuje njegov lik?
Ovo samo na legendary kad se obrne ili sam ja nešto propustio? :thinking:

H4 Legendary mu se samo oci vide. Slika gore je umetnicka rekreacija, na osnovu njegovih ociju. :smiley:

1 Like

Nekako ima smisla zbog serije da se vidi lice. Već su rekli da se serija i igre ne poklapaju 100% i da materijali nije veran, ima odstupanja.

Zanimljivo je da je druga sezona već odobrena za snimanje.

2 Likes

Moze da glumi ko god. Kao Mandalorian ima uvek kacigu. :slightly_smiling_face:

Prva epizoda izasla, wooohooooo

1 Like

Gde gledate halo?
Samo mi nemojte reci paramount…

Ma torenti naravno :slight_smile:

1 Like

Huh mjesana vreca od prve epizode.

CGI nije nesto, ali sa obzirom da je u pitanju serija, moze se zanemariti.
Prvi hero shot/landing je sjajno uradjen, kao i citava borba sa Covenantom.
Reticule za oruzja su koristili iz Halo 2 i 3, takodje spartanci nose po dva oruzja (dual wield), isto kao Halo 2 i 3.

U jednom momentu na Reachu se mogu zakleti da je jedan spartanac Gorge, iako mislim da se timeline igre i serije ne bi poklopili ako su ovo uradili (ne znam koja je njegova Spartan oznaka tako da samo nagadjam da su ga ubacili).

E sad, storyline mi se cini kao da idu na nesto slicno iz Hunt the Truth podcasta (koji je bio fenomenalan).

Sve i svemu, najzalije mi je sto epizode nisu izasle odjednom, i sto Peter Jackson nikada nije snimio Halo.

E da, u seriji je Master Chief bas brbljiv, konstantno nesto prica i dere se, sve ono sto nikada ne radi u igri. Takodje su uradili jos neke stvari koje u igrama nisu uradjene :face_vomiting:

Mislio sam ubaciti neki mali spojler (logican je ako gledamo Halo timeline), ali neka svako pogleda za sebe (iako mislim da samo tri covjeka na forumu otprilike zna o cemu pricam).

2 Likes

Ja sam verovatno ciljna publika koja je upoznata sa Halom koliko i baba nekog klinca koja je prolazila pored TV-a dok je igrao, tako da me ne tangira koliko su verno preneti detalji iz igara. Dovoljno je sto su tu likovi, oklopi i oruzja, vozila, frakcije, u jednom trenutku se cuo i zvuk punjenja stita u zaklonu i prikazali su akciju iz prvog lica. “Bojim” se da ce ovo biti ujedno i sve od ljubavnog pisma fanovima i da ce se serija razvodniti posle u neke dijaloge i politicke intrige, da su hteli u prvoj epizodi da privuku fanove i nista bolje od toga nisu mogli da smisle.

Tunjavi i cutljivi glavni karakter verovatno ne bi bas puno bio pogodan za seriju i to je odluka producenata - mada je Arnold imao takve uloge sa samo nekoliko iconic one-linera. Pretpostavljam da mozete biti srecni sto ispod slema nije bio Jamie Foxx.

Nisam siguran koliko Halo uopste ima nekakav konzistentan stil, vajb, atmosferu, estetiku, nazovi to kako hoces, sto sada kao treba da se trudi da replicira serija. Cesto sam kritikovao igre kao genericke shootere, koji osim dobre mehanike pucanja sa light strateskim elementima ne nude bogznakakvo narativno iskustvo i unikatnu atmosferu. Polazim od dosta niskih ocekivanja, iako znam da je to za fanove svetogrdje i da im zaigra suza u oku kada cuju muziku iz introa.

4 Likes

Halo serija me toliko ne zanima da me anti-zanima.

Al nisam uskočio ovde samo hejter da budem, htedoh reći da mi ovo deluje ko poslednji delić majkrosoftove ‘tv tv tv’ multimedijalne vizije, koja za divno čudo nije puštena da umre negde usput. Kako će ispasti ostaje da se vidi.

Ko što kažete, brbljivi master chief nije taj koji treba da bude, a opet, teško je imati glavnog lika koji samo ćuti i trpi.

Nego me taj multimedijalni executive wet-dream blago nervira. Što mora baš sve da postane i serija i igra i strip i prašak za veš? Dobro zvuči na sastanku dok pokazuješ PowerPoint slajdove, al zar su ljudi baš tolike ovce da samo gutaju šta god im sipaš? Retoričko pitanje.

Ne kažem da sam uvek protiv, al volim da iza toga ipak stoji neki umetnički poriv, a ne ovako očigledna finansijska kalkulacija.

Ok, jesam uskočio samo hejter da budem.

8 Likes

Mogli su da naprave dobar film sa ćutljivim glavnom likom što napisa @padawan kao Švajcia u Terminatoru, ali celu seriju mislim da je to praktički nemoguće, tj. ne sećam se da postoji neka serija na taj fazon, a da valja ičemu.
Ipak najbolje stvari se dešavaju neočekivano, ko je mogao da očekuje onakav masterpiece od LOL Arcane :exploding_head:

Sad sam se setio serije i opet mi se gleda …

2 Likes