Komentarisanje vesti i dogadjaja je vid zabave i socijalne aktivnosti, prilicno uobicajena stvar za gaming forum. Ako je neko zaista zabrinut zbog odlaganja igre, bas mu zavidim, voleo bih da je moj zivot tako lep i bezbrizan.
Kod nas kada se kaze “ne sekiraj se” obicno se misli na to da je neko lazno za zabrinut za neciju dobrobit, kao vid uvrede.
Ne znam gde je to kod tebe ali kod mene “ne sekiraj se” mu dodje isto sto i “ne brini” “sve ok” “opusteno”
Sta god nema skriveno i dubokoumno znacenje.
Samo je bio fazon sve super, igrace svi…
Kao prvo, nisam netko tko nije igrao Halo, a drugo, zar i onaj tko nikad nije igrao ili je manje igrao, nema pravo da komentira rad odredjenog studija koji radi na igri i iznese svoje misljenje???
Na pocetku ove teme sam pisao da igra nije toliki graficki fijasko koliko se prica i dize tenzija (tada sam po nekim komentarima bio slijepi fan Xbox-a i Halo-a), ali isto tako nemam problem da iznesem i negativnu stranu, a to je da ocito sam pristup studija 343 jako neozbiljan i amaterski, a sto potvrdjuje i sam Microsoft svojim odlukama.
Nema potrebe za niskim udarcima ako netko iznese svoje misljenje, a druga strana se ne slaze sa tim, bez obzira o kome se radi.
U vezi Halo Infinite jedna dobra stvar je dynamic osvetljene. To znači da će svaki budući update igre (dlc, modovi, oružja, vozila, nivoi) biti brže ubačen a sam download biti mnogo manji.
Pošto je dosadašnja praksa u većini igara ‘baked lighting’ (osvetljenje koje se prvo ‘zapeče’ na 3d modele i time olakša procesuiranje i oslobodi resurse za druge stvari) time dobijamo update od i po nekoliko gigabajta, a ponekad moramo uraditi download cele igre. Npr u Battlefield V, jedan developer je rekao da ako bi pomerili obićbičnunu stenu dva metra, morali bi da urade rebake osvetljenja za nivo i pošalju update od nekoliko gigabajta samonzbog toga.
Sa dynamic osvetljenjem za tim nema potrebe jer sve radi manje ili više real time. Sa druge strane imamo scenario da takvo osvetljene u nekim delovima igre ne izgleda reprezentativno ili očekivano.