Pa ne, kao i ovi Vanguard i BF2042.
Oblakoder je malo dete u odnosu na ovo ![]()
Svako bi trebao ovo da pročita, 5 min čitanja a treba videti šta su oni uspeli da urade sa ovakvim gigantom. 5 min, pa da se zapitamo gde plovi ovaj brod.
Dosta je bilo u prazno i u 2-3 rečenice da se natežemo ovako šta je dobro, šta je loše i koliko.
A još je gore da poredimo ovo sa BF2042 koji ima sam svoje probleme i DICE je samo 1 studio u okviru EA.
A svi će se složiti da je Microsoft neograničeno puta veći od EA, kao i 343i od DICE (pričam o slobodi koju imaju, budžetu i broju ljudi koji rade na jednoj igri kao i vremenu koji provedu praveći jednu igru).
Da krenemo, za kampanju su se manje više svi složili da je korektna, igrali su na sigurno koliko god je to moguće posle debakla sa Halo 5. Najveće zamerke su bile na jednoličnost predela, odnosno sve je izgledalo isto, ceo ring stene i kamenje. Nije uopšte bilo raznolikosti.
Ali ajde, to je okej, uvek može campaign DLC/ekspanzija kako hoćete da izađe.
Krećemo sa stvarima koje fale u igri, a uvek su bile podrazumevane da su tu.
Kao prvo i osnovno, ne postoji nijedan Co-op mode, prvi put od 2001. na ovamo mi u igri ne možemo kampanju zajedno da pređemo. Bruka i sramota. Obećavaju, odlažu feature koji je tu preko 20 godina, u apsolutno svakom Halo.
Takođe, ne postoji ni jedan PvE mode, kao što su firefight i/ili Spartan Ops ranije bili.
Kada je Halo 5 izašao sa krajnje siromašnim sadržajem, rekli su da ‘we learned from our mistakes’. 7 godina kasnije evo šta se događa, gore nego ikad, content-a ima kao neka alpha build otprilike.
Halo 5 je imao najgoru customizaciju do sada, i nakon toga su rekli customization will be Reach-like. I šta smo dobili, spartan cores, da moramo da kupujemo boje armora za svaki core posebno po 5$ na primer… Bukvalno samo da uzmu pare i ništa drugo. Zamisli kupim plavu boju za 5$, važi mi za Mark V, ali kad hoću plavi Mark IV armor, ne može, moram da kupim ponovo… glupavu boju za armor…
Custom games su broken, pola puta kad hoćeš da namestiš match igra jednostavno pukne.
Teather mode ne radi, razvaljen je, za kampanju i ne postoji.
Ovo su sve stvari koje su za jednu punokrvnu Halo igru podrazumevane, na launchu, ispravne, sve do jedne.
I sada dolazimo do najgore stvari koje 343 konstantno radi, izbaci podrazumevani content iz igre, i onda ti ga, u slučaju Infinite biti posle 1-2 godine vrate u igru i predstave kao DLC i novi sadržaj. E pa nećemo tako.
Naime, infinite kada je izašao imao je sledeće playliste:
- Quick play ( social arena )
- BTB
- Ranked Arena
Game modes su bili sledeći, slayer, strongholds, odball i CTF za arenu i slayer, stockpile i ctf.
Ne mogu da verujem šta sam napisao, ali je stvarno tako bilo.
Kada je krenula lavina pljuvanja na ovo odmah na početku, rekli su da UI ne može da podrži da ima više playlisti u meniju, jes’ zeznuto to u 2021.
Ajde neko da mi objasni zašto nisu bile posebne playliste kao Slayer, FFA, Team Objective, Big Team Heavies…
To je bez ikakvog contenta dodatnog još mnogo raznovrsnijih playlisti.
Map voting je izbačen iz igre. Zašto?
Oružja, umesto da sadrže sva prethodna iz prethodnih igara, pa da se igraju sa novima, oni su izbacili masu starih oružja iz igre, pa će posle da nam ubace u igru i kažu evo ga novi content. Pa prijatelji, to nije novi content već je to onaj isti content što ste zaboravili da ubacite 8. decembra 2021.
- DMR
- Classic shotgun
- Incineration cannon
- Fuel rod cannon
- Scattershot
- Plasma rifle
- SMG
- Spartan laser
- Magnum
- Beam Rifle
- Covenant Carbine
- Railgun
- Spiker
- SAW
- Brute shot
To je iz glave…
Zašto, koji je razlog zašto ne postoji u igri playable elites?
Zašto nema game modes koji su bili tu uvek? Danas sam već pisao o Infection.
Gamemode u kom nekog ubiješ mačem a on ima shotgun i on pređe u tvoj tim.
Fale sledeći modovi:
- grifball
- infection
- koth
- territories
- crazy king
- headhunter
- warzone
- team snipers
- shotty snipers
- juggernaut
- VIP
- invasion
- regicide
- ricochet
- breakout
- dominion
- extraction
- action sack
- husky raid
- assault
I to naravno da nisu svi, a da ne kažem ti modovi, pa u okviru njih varijacije na temu.
Jao, mape nisam ni pomenuo.
Ali nema šta mnogo ni da kucam tu.
Igra je izašla sa 5 arena mapa i 3 BTB mape. Posle 6 meseci će dodati još 1 arena i 1 btb mapu.
Znači koliko je to u zbiru? Ja sam sebi ne verujem kad ovo kucam… Ali tako je, live service game je to, sjajan model ![]()
…
Evo iz glave, ništa novo, sve što već postoji u Halo. Gde je bilo šta od toga?
Fali Forge, tool koji bi im pola problema rešio, otkad postoji uvek je bio tu na izlasku igre. Sada ćemo ga čekati godinu dana, kao i custom game browser. Mislim ja se nadam da će izaći za 6 meseci. Optimista sam veliki ![]()
I na kraju, više me i mrzi da pišem, a imao bi bukvalno još 2-3 puta ovoliko da pišem fali progression system. Rank progression kako god ga nazvali, jednostavno ne postoji. Pobedio, izgubio, imao 24-4 ili 3-15 isto ti dođe, ne postoji nikakav XP progress u igri, samim tim naravno ni eventi sa double XP.
Sve je ovo cena toga da je igra live service. Šta je ovde live, osim što shop update-uju svakih 5 dana.
Tek kad sve ovo navedeno budemo imali, što je izbačeno a nekad bilo podrazumevano u Halo, pa kad krenu nove stvari da ubacuju priznaću im da rade nešto pametno. Do tad, oštra kritika i pljuvanje svih njih kompletno, nesposobni su kad za 7 godina uspeju ovo da urade. JEDNA OGROMNA 0 (SLOVIMA NULA).
Pa ni ti.
Sjajno. Pretvorili smo se u reddit.

Robotnjik se trudi, ali realno, s obzirom da se radi o xbox ekskluzivi na kojoj se se sigurno nije štedilo, u 6 god je napravljeno sramotno malo kako god okreneš i NEMA opravdanja za to. Prema nekim starijim naslovima gotovo izgleda kao tech demo.
Iskreno, ja sam puno radikalniji od svih tu i 343 bi ugasio prvom prilikom. To što je igra live service ih možda jedino i drži na životu ![]()
Slazem se, samo bih dodao da je Halo mnogo više od xbox ekskluzive. To im je apaolutno broj 1 igra, koju ni oni sami ne poštuju.
A live service je samo fraza, i to sve ružnija fraza. Halo Infinite je sramota a ne live service. Fortnite i Warzone i Apex sucpravi live service, gde svake nedelje imas nov content i samo pumpaju.
Strari Haloi su imali mnogo vise contenta a bili s ‘obične’ igre.
Samo što ovo nije tačno uopšte ![]()
Da, generalno u gamingu postoji ovaj sličan trend, i tu najviše radi nostalgija, ali u Halo slučaju nije tačno.
Pa taj Halo 3 iz 2007. ima danas više igrača nego Infinite.
MCC je daleko igraniji od Infinite.
Lol. Ono gore je meme, ne ozbiljan argument pobogu.
Ne znam zašto je problem ako mislim da 343i nisu toliko krivi koliko ljudi žele da budu, čak sam i probao da objasnim i poredim.
Istina, osim što ja nisam ni u jednom trenutku rekao da je sjajno, naprotiv. Ali verovatno to što ih ne želim na giljotini nije dovoljno.
Pa niko ih ne zeli na raznju i razapete. Samo da sjašu lepo jer su nesposobni ocigledno ![]()
Ok, evo neka ih skinu sa ovog posla. Šta onda? Stvarno me zanima, jer sam čujemo da su nesposobni, te da ih treba ukinuti, otpustiti itd. Jel ima neko ideju kako i ko bi to trebao da uradi?
Bolje niko da ne radi, dok be skupe sposobne ljude, nego ovako da ga rade.
Prosto
Istovremeno, trenutno su u 343i ljudi koji vole Halo i rade tu zato što vole igru. Iskreno, ne znam gde ćeš naći te sposobne ljude drugde, ako ih ova franšiza ne zanima. Mislim, kao ugasiš 343i i onda tražiš neke nove ljude da prave igru?
Ljubav će sve pobediti
.
Volim je i ja, pa me nisu zaposlili
Voleo bih da budem prisutan ako se ikad nađeš u prostoriji sa nekim od 343i developera. To moram da čujem.
Ja bih voleo da se nadjem sa upravom ![]()
Zajebi ove kucače kodova, takvih je u svetu na milione danas.
Nego da ja pitam top glave, da mi racionalno neke stvari objasne.