Halo: Campaign Evolved {MT}

Original CE je bio poznatom po ultra pametnom AI, stvarno su covenanti posebno elite bili pametni.

U remake, jednostavno su glupi i kvare svaki encounter. Samo stoje u mestu i u zavisnosti od težine, toliko brzo te ubiju.

Najgore je što nisam speedrunovao. Moguće da je moje vreme prelaska i posledica što sam prešao CE 10x, ali opet ovo je Heroic i bez ikakvih glitcheva. Primer loših rešenja i dizajna, jer da nisu stavili svuda glupave waypointe, bar 2-3x bi se izgubio dal u assault on the control room ili Library ili možda Maw nebitno je, ali to je još bar sat gameplaya.

Sprint i sva dodata oružja su mnogo olakšali igru.

Igra je takođe puna bagova. Dešavalo mi se da imam Camo, onda umrem i od checkpointa igram opet kamufliran ali me svi vide.

Nevidljivi Elite imaju iznad glave crveni narker ako su u poslednjih 5 živih.

Ma ima milion sitnica, na površini igra je sjajna, ali takve stvari ubijaju želju i obaraju mi ocenu.

Ovo kako su oni zamislili da se igra a to je sprint, AR 36 metaka, waypoint, hitmarkeri, sve odvlači od potpunog užitka i one misterije koju je CE nosio/nosi sa sobom.

Znam da sve to može da se namesti posle ali prvo moraju da se nađu skullovi. Ja sam momentalno ugasio hit markere i to automatski poboljša utisak.

Johnson je sramota za OG Johnsona, stvarno mi se nije dopao, Cortana takođe.

Sve u svemu, ja bih voleo da vidim 2 i 3 u sličnom ruhu ali mora to dosta ispeglanije.

Nakon 5 godina od Infinite i narednih ko zna koliko bez nove igre, ovo je preprepreprepremalo.

Zamislite da Nintendo ovako tretira Marija ili Zeldu…

Ni te igre nemaju mainline release svake godine, ali su uvek tu sa spin off igrama, drugim žanrovima itd.

4 Likes

Slabo se secam originala (sem biblioteke, to lutanje po jednolicnim hodnicima mi se u mozak urezalo), al sad skoro gledam nekog lika kako igra OG kampanju, i ne mogu da verujem koliko su ruzni neki nivoi. Kao vanzemaljski Covenant enterijeri, a izgledaju ko ofucan las vegas kazino.

Gledam i pitam se kako li ce to da izgleda u novom ruhu. Bolja grafika se podrazumeva, ali racunam da su debelo redizajnirali sam layout, jer je original verovatno neprihvatljiv za danasnje standarde.

Ako možeš odigraj igre jednu za drugom.

Možeš i MCC gde na klik imaš i anniversary grafiku, a najveću promenu videćeš u gameplay Loop-u i AI protivnika.

Bizarno bas da je AI protivnika nazadovao. To se nisam nadao :man_facepalming:

Halo je definitivno missmanaged. Razvijali battle royale Halo pod nazivom Project Tatanka i onda istraživanje i fokus grupe pokazale da Halo fanovi ne žele battle royale i otkažu to. Onda taj rad što su do tad uradili preusmjerili i počeli od tog da prave Halo extraction shoter pod nazivom Project Ekur i onda opet istraživanje pokazalo da Halo fanovi ne žele ni to i otkažu i to. To je prema onom Rebs Gaming, samo glasina ali lik ima dobre izvore što se tiče Halo. Pored ovog rimejka i Project Ekura su imali i novu kampanju u razvoju, prema Rebs-u i to su otkazali isto.

1 Like

4 Likes

2 Likes

Ma samo nek naprave Infinite 2, sa boljom pričom i više raznovrsnih pejzaža. Sve ostalo je bilo savršeno, meni. Nije mi jasno ni što su prešli na unreal, inače poznat po tromosti i padovima frameratea.

A taj trend chasing, battle royale pa extraction šuter, dobro što su otkazali. Na šta halo spao, tuga.

I to da im trebaju fokus grupe da shvate šta halo fanovi žele od haloa je isto bolest modernog vremena. Svašta.

U međuvremenu verovatno načeli i gacha halo, pa otkazali.

3 Likes

Evo i ja preuzimam ovaj Halo pa da probamo.

edit: tek sad vidim kolacic pored imena, sta oznacava? :grinning_face_with_smiling_eyes:

Možda ti rođendan ili godišnjica na forumu? :slightly_smiling_face:

Presao i ja ovaj remake. Nisam ljubitelj serijala, ali ajde daj shootera dobrih, za to sam uvek za. Odlicna je igra kad se igra u otvorenim predelima.. ono posle svemirski brod i jedno te isto, ubi u pojam.

2 Likes

Nakon sto sam zavrsio AC Black Flag Resynce uleteo u Halo. Pocetni utisak mi je bio meh ali cim sam podigao (restrartovao) tezinu na Heroic postalo je zabavno. Taman da se igra ovo narednih dana.

1 Like

Sad gledam, šta uradiše kortani, podseća me na direktorku moje osnovne škole… Možda su hteli licem da podseća na dr Halsey?

Kad razmislim Kortana zapravo i nema standardno lice, u svakoj igri izgleda drugačije. Što je neverovatno za tako poznat karakter, da ne mogu da se odluče kako izgleda.

Najjači utisak je na mene ostavila verzija iz haloa 4 – nije samo do očiglednih razloga, nego mi je to lice ostalo u sećanju. I pre i posle samo neke generalizovane ženske crte.

U Halo univerzumu, AI sam može da izabere svoj izgled.

spoiler alert: Cortana je klon Catherine Halsey :slight_smile:

1 Like

rodjendan nije ali moguce da je godisnjica na forumu :slightly_smiling_face:

elem, prvi put mi se desilo da mi celu igru skine i onda kada je pokrenem izbaci poruku “e ima jos 12gb” :rofl:

Samo pametnija, mlađa i lepša.

Inače, mislim da preterujete sa hejtom. Igra je pravljena da okupi nove fanove i približi im Halo franšizu sa najboljim naslovom u serijalu.

Interpretacija je spot-on, ono šta meni smeta su balans promene koje su ubačene. Recimo Hunters koveš sada u glavu i padaju brže nego kada im rešetaš dupe.

1 Like

Vidim okupila he nove fanove, pršti internet od Halo CE :rofl:

Hunteri su u originalnom CE padali sa 1 metkom iz pištolja u ledja.
Jel si primetio jackali koliko ih je tesko pogoditi sada, shield im pokriva 99% tela, zbog bullet magnetisma skoro nemoguce da im pop-uješ shield.

1 Like

Vidim online da postoji čitava horda koja igra nešto da bi hejtovala. Mislim ok, radi sa svojim vremenom šta god hoćeš ali da ga provodiš igrajući nešto što ti se ne sviđa je teška dijagnoza. Valjda sve je “content” pa i hate-playing :grimacing:.

2 Likes

Nije hate-playing nego se pravim ljubiteljima ove igre više kenja od njihove nesposobnosti.

Okeej, igra je korektna, zadovoljava minimum kvaliteta za Halo standarde, ali to je sve. Tu priča staje.

Jel treba da hvalimo ovo što smo odigrali? A nije za pohvalu.

2 Likes

Ja sam krenuo da igram na Heroic, pa započeo opet kampanju na Legendary pošto mi se nije dalo peglati sa Heroic.

Dosta stvari su ovde pogriješili ili pogrešno protumačili. Pretežno su neke sitnice koje izazivaju gnušanje die hard fanova, ali kontam da ljudi koji su radili ovaj remake ne pripadaju tom djelu publike.

Što se tiče izgleda, mislim da je art direction pogrešan, sve je kao detaljno, ali previše, i definitivno ne odiše duhom Halo-a, nego više liči na Unreal Engine 5 sa Halo skinom. Pored toga, toliko izgleda umjetno i neprirodno i UE5-like da ću uskoro početi da izbjegavam igre rađene u ovom enginu.

Što se tiče AI, izgleda da su uzeli većinu iz Halo: Reach, ali da bi uradili neki balans težine da nadoknade bezglavo jurcanje Ellita glavom u metke, samo su povećali broj protivnika.

Kako Lampard reče, Jackal-i sa štitom su postali neizdrživi, klasičan Halo encounter sa njima je pucanj u rupu u štitu/headshot sada gotovo da ne radi, i mora se pucati gotovo pored njih da bi se dobio željeni efekat. Sinoć kad sam igrao, ja vozi Warthoga dok marinac puca iz changun-a u jackala… kunem se da je spucao 20-30 metaka u štit bez da se išta desilo, znači neki buff su uradili i sa količinom metaka koje štit može da primi prije eksplodiranja.

Ponegdje su dodali jackale sa snajperima, ovo takođe nije postojalo u Halo CE i bio je najgori dio Halo 2 Legendary prelaska.

Plasma pistol su toliko nerfovali da sada gotovo nije potreban. U originalnom Halo CE plasma pistol je zaista bio MVP (pored magnuma), pošto ste sa njim skidali štit Eliit-ima, te je bio efikasan protiv jackal štita, i kada dođe Flood bio je baš koristan protiv njihovih proto oblika. Sada se samo sa njim može skidati štit, protiv jackala je beskoristan, a za Flood ćemo još da vidimo.

Pokrenuo sam i dodatne misije i mogu reći da ko god je pisao dijalog treba da promjeni profesiju, ali ovo nije neočekivano.

Uglavnom, iako je i prvi remaster imao svoje kritičare, najviše na osvjetljenje i boje, je kilometrima vjerniji originalu nego ova verzija.

Ako gledamo die hard fanove, ide ovako: OG Halo CE>Halo CE Remake>Halo Campaign Evolved.

3 Likes