Original CE je bio poznatom po ultra pametnom AI, stvarno su covenanti posebno elite bili pametni.
U remake, jednostavno su glupi i kvare svaki encounter. Samo stoje u mestu i u zavisnosti od težine, toliko brzo te ubiju.
Najgore je što nisam speedrunovao. Moguće da je moje vreme prelaska i posledica što sam prešao CE 10x, ali opet ovo je Heroic i bez ikakvih glitcheva. Primer loših rešenja i dizajna, jer da nisu stavili svuda glupave waypointe, bar 2-3x bi se izgubio dal u assault on the control room ili Library ili možda Maw nebitno je, ali to je još bar sat gameplaya.
Sprint i sva dodata oružja su mnogo olakšali igru.
Igra je takođe puna bagova. Dešavalo mi se da imam Camo, onda umrem i od checkpointa igram opet kamufliran ali me svi vide.
Nevidljivi Elite imaju iznad glave crveni narker ako su u poslednjih 5 živih.
Ma ima milion sitnica, na površini igra je sjajna, ali takve stvari ubijaju želju i obaraju mi ocenu.
Ovo kako su oni zamislili da se igra a to je sprint, AR 36 metaka, waypoint, hitmarkeri, sve odvlači od potpunog užitka i one misterije koju je CE nosio/nosi sa sobom.
Znam da sve to može da se namesti posle ali prvo moraju da se nađu skullovi. Ja sam momentalno ugasio hit markere i to automatski poboljša utisak.
Johnson je sramota za OG Johnsona, stvarno mi se nije dopao, Cortana takođe.
Sve u svemu, ja bih voleo da vidim 2 i 3 u sličnom ruhu ali mora to dosta ispeglanije.
Nakon 5 godina od Infinite i narednih ko zna koliko bez nove igre, ovo je preprepreprepremalo.
Zamislite da Nintendo ovako tretira Marija ili Zeldu…
Ni te igre nemaju mainline release svake godine, ali su uvek tu sa spin off igrama, drugim žanrovima itd.