Gume

Kupio neki dan:

4 Likes

Što nisi do mene svratio jeftinije gume i povrat pdv-a.Što nisi tražio novi model
AutoBild: PremiumContact 6 je najbolja guma na testu, a proglašena je i Eko šampionom.
Ja ću vjerovatno savu intensu uhp2 u 'r17 miselin prednje su već oko 3mm a to je kraj po meni za gumu a zadnje mogu još

Ja imam univerzalke , i na C3 kuci ih imam vec par godina pa zamenio opet na nove. Meni odgovaraju vozim ih dok se ne istope pa menjam nove. Ovako odlazi vozi gume 240 km dalje da stoje za sledecu sezonu.

Ma čovek počeo Witcher-a da igra, realno će mu i trebati jedno 3.meseca da ga završi a možda i duže obzirom da radi preko celog dana :slight_smile:

Ta guma je uzela top ocene na adac testu. Nema dalje. Izasla je 6 ali nije testirana jos.
Promenio sam I vozio brdo guma ali continental je ubedljivo najbolja ikada. Svako poredjenje je suludo.
Videcu sada sta cu jos. Sada mi je 225/45/17

1 Like

U jbt kakve se sve ovde teme potezaše, dobro da neko pištolj nije potega, krenulo se sa plejinim banom, završi se na tome ko je koliko ljudi pobio…

Šta znam, nemam ništa protiv čoveka, lično mi nije ništa skrivio, nikada nisam ni vodio sa njim neke konverzacije, ali jebiga pravila su tu da bi se poštovala, ako ih je kršio, šta drugo da se očekiva…

Elem @marko_gts @ninja
Ja na svom vozilu marke Zastava tip Yugo vozim gume marke Ćelaston, čekao sam da ode ovaj sneg i popravim neke stvari pa da mogu opet da ga vozim :smiley:

1 Like

Uopšte mi to nije palo na pamet…mada, preko firme sam uzeo na rate, pa nije ni ovako ispalo loše.
Inače i Contact 5 je bio najbolja letnja guma 2016.

1 Like

Ma sa premijum gumama nema greške u svakom slučaju.Ja gledam srednju klasu jer nosim rijetku dimenziju 215 45 17.Ako je na rate to mjenja priču

1 Like

Ja sam imao isto jednu uzasno retku dimenziju 205/55/15 i kosta vise nego 225/45/17 Ali stvarno vise!
Jos razmisljam sta da uzmem, ma da cu verovatno neku srednju tipa Sava.
Pogledajte testove sto sam okacio Conti ubedljivo najbolja. Ali Sava veliko iznenadjenje. Inace sam pucao na Fuldu koju sam vec 3x kupovao. A Fulda skuplja za 3000din po komadu a losija po svim testovima!

2 Likes

Dosta alfista vozi na savi uhp i zadovoljni su baš pa sam na osnovu njihovog mišljenja i adac testova odlučio se za savu koja se u mojoj dimenziji pravi u goodyear fabrici u njemačkoj

Kada vec pricate o gumama da se ubacim. Imam 16ice na Meganu sada. Kada resim da ih menjam da predjem na 17ice ? Nekako mi ove deluju malo za auto.

Prelaskom na 17-ce ćeš verovatno izgubiti delom na udobnosti. Sada (verovatno) imaš 205/55/16 a ako želiš 17-ce one će morati biti na manjem balonu, pa ti se smeši dimenzija 215/50/17, a samim tim će auto postati malo neudobniji… Ne mora da znači, ali uglavnom prelazak na gumu nižeg profila znači i manjak udobnosti.
Sa druge strane, auto dobija na lepoti jer je felna veća.

1 Like

A koliko se to odražava na potrošnju? Čini mi se da je ipak to baš široka guma, nisam baš zaludjenik u automobile ali me zanima :slight_smile:

U njegovom slučaju zanemarljivo, jer se prelazi na samo 10mm širu gumu, pa samim tim nije neka drastična razlika.

2 Likes

Nikako, ne treba ti veca, 205/55/16 najbolja guma i najrasprostranjenija.
Za neku nizu klasu 17" tu sto ti imas 16" mozes da kupis Conti
Ne treba ti nista dalje od toga. Onako realno receno ne lozi se bespotrebno.
Inace kod mene je pala odluka na BF Goodrich

2 Likes

Kakva paljevina :grin: , nisam hteo ratkapne da kupim ali me naterali.
Pitam sta mi je realno nabolje za ivicnjake kada se penjem-spustam, posto je ovde haos kada krenes negde pa moras da juris parking.
Hvala bogu pa imam privatan parking kod zgrade ili bi se razmisljao da li da kupim ista bolje od punta.

Sa 17 dobijaš direktnije upravljanje,stabilniji ulazak u krivinu,bolje kočenje i veću potrošnju sa 16 inča je bolja udobnost zanemarljivo slabije kočenje i relativno povoljne gume tj za cijenu save u 17 dobiješ premijum 16 i manja potrošnja nego sa 17.Zimske su mi 15 pa nije poređenje realno zbog buke i potrošnje

To koliko ce on dobiti razliku u upravljanju i ulazak u krivinu on nikada nece ni osetiti sa Reno meganom. Pa nije kupio BMW M3 :smiley:
Samo ce biti na dobitku ako ostane na 205/55/16

1 Like

Letnje gume Fulda EcoControl a zimske Bridgestone Blizzak LM-30,205/55/16.ja prezadovoljan sa oba seta…Ove zimske mislim da mogu da oru kada su nove :grinning:

2 Likes

Imao je brat Blizzak na svom BMW to je islo uz masnu banderu! Mi smo bukvalno pokusavali da ga zaglavimo da probamo i jok. Dodjemo na uzbrdicu i stane na pola namerno i onda polako krece i izvuce!

1 Like