GTA VI najavljen. Trailer početkom decembra 2023

Najdosadnije i najpredvidljivije predvidjanje ikada. :sweat_smile:

Poslednje dve stavke je samo ubacio kao clickbait.

Dobro ti sad kenjas ali nebi me iznenadilo da igra bude u 30 fps na ps5 i series X dok na ps5 pro bude 60 fps

Moguće, tim potezom bi opravdali Pro konzole, mada je onda Microsoft tu u minusu, pošto su kao rekli da ne planiraju Pro u ovoj generaciji.

Verujem da će ih to pogurati da i oni promene stav.

No, realno je isuviše rano govoriti o tome, nemamo još ni trejler igre, a već se drobi o performansama.

2 Likes

Jednostavno oni su smislili fidelity mod I to je kompromis svega a opet igrivo

Koliko je Microsoft kvalitetniji igrač na polju konzola ovu generaciju. Sve što rade ide u korist korisnika. Kakvi slimovi, kakvi provovi, kakve pičke materine. Shoutout za MS :muscle: tako treba.

1 Like

Nešto me kopka sad kad sam završio AW2 da na Xboxu po drugi put obrnem RDR2, nisam igrao One X verziju u prošloj generaciji, mada sa druge strane koliki sam baksuz, kad je obrnem najaviće Series X verziju. Tako je bilo sa GTA V :grin:

A opet toliko igara ima, što sa Game Pass-a, što iz ličnog kataloga… A vremena nikad manje :joy:

1 Like

Ja sam obrnuo RDR2 po drugi put u avgustu. Ukljucio sam auto motion na mom samsung led TV-u za fake frejmove :smile: Fenomenalno igra izgleda sa Series X. Next gen i dalje

1 Like

Niko ne kaze, vrlo verovatno ce biti 30 fps, ali uhvatiti se za lika koji lupeta bez ikakvog izvora je totalna nebuloza

4 Likes

Kao prvo lik ne lupeta nego je izneo svoje predvidjanje, Sto se tice ps5 pro modela, on je u magli. Nemamo zvanicnu najavu, niti sam fan da taj frankestajn uopste izlazi jer verujem da standardan model moze da izvuce 60 fps-a. Ako je neko majstor za optimizaciju igara i da izvuce max iz ps5 (koji se do sada nije oznojio) onda je to Rockstar. Dosta mi je vise lenjih i nesposobnih delelopera koji prate trend koji diktira industija da bi se prodavali noviji i noviji hardveri.

Pre bih rekao da su to Sony-jevi first party studiji :slight_smile:

Ne sumnjam da će GTA VI izgledati dobro, ali ne očekujem da će grafički prevazići ekskluzive koje su imale first party pristup Sony-jevoj podršci i cross-studio saradnjama.

2 Likes

Krecemo polako da odbrojavamo dane do trailera

https://twitter.com/NikTekOfficial/status/1723037830560055581/photo/1

Mogli bi malo da joj smanje gujicu inače ode install na 300Gb.

5 Likes

Hahahahah

Onda bih placao FIFU hiljade dolara godisnje. :sweat_smile:

Wait… pa vecina to i radi. Ali preko miktrotransakcija.

CEO-ovi misle da su igre underpriced iako 90% gamera na svetu i dalje ne moze da ih priusti. 70$ za novu igru je neprihvatljivo i treba ih na svaki nacin zaobici preko gamesharinga, pretplata kao sto je gamepass, alternativnih regiona, pa sto da ne i piraterije na kraju krajeva.

Razumem da su troskovi visoki, sve je to okej, ali nemas kome da prodas za 100$ igre. Sledece je da ce ukinuti sve sharing policy-je kada shvate da od povecanja cene nema nista, kao Netflix, da bi namakli jos koji dinar.

Nije gamepass taj koji unistava vrednost proizvoda nego pohlepa CEO-ova koji su dettachovani od realnosti i potreba gamera. Njima sigurno nije problem da daju 100$ za novu igru, a to sto ce mali Hoze iz Meksika da bude osudjen na mobilne free to play igre - ma sta Hoze, evo imamo primere kolko oces u Srbiji - nikom nista. Siromasan si i drndaj do besvesti gatcha mobilne igre u kojima neces imati nikada fer sansu da se nadmeces sa bogatijom decom.

3 Likes

Show me the incentive, I’ll show you the behaviour.

Ovo kada bi se desilo imali bi naduvane igre sa 300 sati besmislenog sadrzaja i dev timove od 1000 ljudi koji ce opet dovesti do toga da je prevelik payroll/dev cycle i opet ce biti neisplativo i trazice nove nacine monetizacije.

2 Likes

I ja se nadam

https://twitter.com/GTASixInfo/status/1723368833505771554

wait :rofl:

Šalu na stranu, samo čekam kad će neko da se doseti da digne cenu samo zato što može – eto možda baš sa gta6, ljudi će kupiti sve i ako bude 100 usd.

Ko apple, dizali cenu za iphone dok nije probila hiljadu, jer su znali da će proći. A onda ostali kad vide da je prošlo urade isto.

I dalje mi je šampion onaj Riaccatello (valjda sam dobro napisao) sada bivši CEO Unity-a a nekada je bio u EA i htio da naplaćuje 1$ za svaki reload puške u Battlefield-u.

GTA bi mogli i da prodaju po 100$ možda. Masa ljudi bi kupila. I nije toliko ludo s obzirom da im je budžet preko 800M bio.

Ja bih dao za svaku R* igru 100€

Pa uzmu ti oni vremenom mnogo vise od tih 100e :skull: ajd da si reko 500e pa i da razumem haha