Grand Theft Auto 5

Inace jel neko zna zasto se ne moze uci u aerodrom? Odradio sam Flight School i sa Michaelom i sa Franklinom i jos uvek dobijam zvezdice kada udjem. A kada stanem ispred rampe nikako da se otvori.

ja sam postao lud, jedva cekam kad ce novi heist :slight_smile: heheheh mnogo dobre fore za planiranje i skupljanje potrebnih stvari za pljacku… e jedno pitanje posto mi se to desilo samo sa Majklom nisam probao sa ostalima, kada recimo zdipite neki auto, odete da ga Customizujete vozite se i ostavite ga negde u tri lepe, on posle bude uvek u garazi? Jel tako i sa ostalim likovima ili ne?

Koliko auta moze po liku, tj po lokaciji, kod Majkla kuci imao sam 1 u garazi i 3 u dvoristu, kod Trevora u onom stanu imam 2, kod Frenklina imam 1 u garazi onaj njegov beli, motor i jedan u dvoristu

Nece u garazi nego kod policije. Vehicle Impound.
I tamo mi ga prebace cak i kada ga ostavim parkiranog u svojoj garazi. Znaci uzmem auto, sredim, sacuvam u garazi, i kasnije kada ga hocu voziti ne nadjem ga u garazi nego moram kod policije ici.

kod mene bre nije, uzeo neki kao Audi A6 hehe tako izgleda sredio ga eno ga u dvoristu kod Majkla, uzmem posle SENTINEL ili ti stari BMW :slight_smile: sredim ga do kraja eno ga u dvoristu opet… u garazi mi stoji korveta parkirana normalno

Ugh, bice divno ako mi je save ubagovao. Jer mi nikako nije jasno sto mi se to desava.
Isto tako sam jedan muscle bas bas sredio i bukvalno je nestao. Nema ga ni u policiji ni u franklinovoj vili, mada iskreno jos uvek nisam proverio kod tetke. Mada tamo vise nema home ikona pa mi nije logicno da je ostao tamo jer su mi se i onaj beli auto i motor prebacili.

znaci Franklin dobija vilu, zasto si mi spoliovao!!! :smiley:

salim se mene spolier ne dotice ali ce sad neko drugi da digne bunu :slight_smile:

Whoops, my bad, ja skontao da smo svi taj deo presli. Idem da bacim spoler tagove i jos jednom se izvinjavam.

Aha, znaci to je namjerno dodano… :slight_smile:

Nego, dali vama objekti kao da malo “kasne” , kao da je neki mali lagg i sl… Ili je to do mene?

nadji GTA V Disk 2 FIX temu, takodje je u Igre i vesti, ima kao resenje za to

Aha, nisam znao dali je to normalno ili ne pa sam vas pitao, hvala, :slight_smile:

kod nekih je vise izrazeno kod nekih manje, sve zavisi ja imam 1 TB hdd koji je dosta brzi nego ovi standardni koji dolaze uz konzolu, ne vidim neku razliku uopste, probacu veceras i ovo na USB da prebacim pa da vidim, ali kao sto rekoh ne vidim ja to :slight_smile:

Pa meni igra radi savrseno, ali ko da mi se ucinilo, a i u ovoj temi: http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/8860-gta-v-2-disk-fix.html pise:

Ovo se odnosi na obicne konzole (NE RGH/JTAG)

A ja imam RGH… :slight_smile:

probaj i na RGH, Mirko je rekao da ima razlike, bitno je samo da je igra na USB recimo da nije na hardu da se ne bi klale lokacije odakle vuce CONTENT i DISK2, jer onda glava hard diska leti tamo-vamo

Ma nmvz, izgleda da je okej, valjda mi se ucinilo, ili mozda “kasne” , ali jako malo, ne primjeti se bas… :slight_smile:

zavisi od hard diska, nema svaka konzola isti hdd, MS to menja na svakoj generaciji pa i modelima ne samo generaciji… negde ide sporiji negde malo brzi itd itd…

Ja igram igru ukupno 22h dosad,priša san 23 misije,8/14 freaks misija obavia…znači čeka me još ohoho igranja :smiley:

Ki šta san već napisa,igra je vrh,opravdala je hype,samo mi je jedini i OGROMNI minus ta šteta na autima.Nadam se da će Rockstar vratit štetu kakva je bila u IV sa nekim patchem ili nešto…

Meni je samo bitno da ne povecaju stetu na armiranim vozilima dok bi na obicnim bilo sasvim ok da povecaju. :slight_smile: Kad kazem armiranim mislim na vozila u koja ugradjujemo armor. :slight_smile:

Ne znam kako vama nedostaje steta, ja ako vozim brzo i zakucam se negde ili izletim iz auta ili umrem, a kad se obrnu kola onda delovi lete na sve strane, hauba, vrata, staklici pucaju, ulubi se prednji deo i posle vuce na tu stranu ili guma prestane da se okrece.

Evo i mojih utisaka o igri koje sam podelio i na bench forumu.

Nakon peripetija da pokrenem igru na JTAG konzoli, jedva sam stigao malo da zagrebem storyline.

Sto se tice tehnikalija, ja sam ukljucio na TV-u clear motion plus da malo pegla fps, pa je podnosljivo, iako unosi dodatni input lag. Ali kolicina detalja, velicina mape, svetlosnim godinama su ispred svih. Lako je bilo zakucati RDR na 30, kad su svuda kaktusi i poneka kucica tu i tamo. Urbani setting ubija, a pritom izgleda znatno bolje nego cetvorka. Na bullshotovima je izgledao nerealno za jedan current gen naslov. A pritom, ne znam ni jedan GTA da je bio nekakav uzor za optimizovanost. Mislim da je naprednija fizika morala da otpadne zbog ogranicenih resursa. Za jednu igru koja se zove grand theft AUTO i koja tezi realisticnosti, to jeste bitno, ali me je uvek nerviralo sto je bilo jako tesko vozi kroz gust saobracaj i automobili su bili kao od stakla. Mozda je bolje da je manje realno ali da makar citav dodjem do tacke na mapi.

Meni je napucavanje veci problem, a mozda sam se samo odvikao od dzojpeda. Morao sam da ukljucim alterntivni free aim. Tesko se razaznaje crosshair. U prvoj misiji u kojoj je sve belo i pada sneg, crosshair izgleda kao jedna od pahulja. Mozda sam samo ocoravio i navikao na monitor, ne znam.

Malo mi je tesko da pratim niggahommie lingo bez subtitlova. Ali svidja mi se sto pokusavaju da zvuce prirodno i sto se razvija nekakav tarantinovski dijalog medju likovima. Doduse, daleko mi je simpaticniji Niko Srbin. Videcemo kako ce biti sa ostalim likovima.

Kad vec kukamo, da kazem da me malo nervira i arhaicni sejv sistem, bez sumnje signature serijala ali danas vec thing of the past, gde moras da prenocis u krevetu da bi sacuvao progres. Takodje, checkpointi unutar misije nestaju se ako iskljucis igru i ponovo ukljucis. Lako se gine, ako pridjes blizu neprijatelju. Zbog svega toga, 7-8 puta sam kretao ispocetka prvu misiju pljacke banke, sto me je smaralo i u ranijim GTA - previse cesto, moras da radis iste stvari ispocetka.

Jesi pokusao da promenis crosshair sa Simple na Complex u opcijama? Mozda ti pomogne. Videces kasnije u igri kada budes pucao iz kola, taj nisan je skoro pa nevidljiv. Isti problem je imao IV na konzolama a na PC-u su ga ispravili.

Mozes u telefonu da izaberes Quick Save i saveujes, a imas i auto save ako nisi iskljucio. I mene je malo zezao nov sistem pucanja, ali kad sam se navikao pucnjave postaju bas lake. U kasnijim misijama ako ne uradim nesto glupo retko kad me pogode. Zaklon, pobijes koliko mozes, predjes u drugi zaklon i tako u nedogled. Bas jedna od zadnjih misija ce ti biti veliki problem ako se ne budes navikao.