God of War Ragnarok izlazi 9. novembra

God of war 1 2 i 3 su manje vise “ista igra” pa manje vise nikome nije smetalo, ovo ce da bude malo reskin ali ako je prica dobra nema problema sa tim, tek je drugi deo.

1 Like

Ne zaboravi dve PSP igre, Ghost of Sparta i Chains of Olympus koje su takodje bile odlicne.
Na ps3 je izasao Ascention koji nije bio dobro prihvacen, a meni je bio stvarno odlican, cak iako je recept bio hit hit dodge.
Ovo je nova verzija GoWa, tako da ocekujem jos minimalno dve igre u istom duhu.

1 Like

Isto isto, jedino Ascention nisam nikada odigrao.

E mnogo bre kenjate, mnogo ste matori.
Jedva cekam da izadje.
Zbog ovakvih igrica se kupuje PS
Ja sam moje resio, sada samo cekam da izadje :blush:

4 Likes

Cuj mi matori a ti i dalje zoves igrica :smiley:

2 Likes

lepše zvuči svakako nego NASLOV :crazy_face:

3 Likes

Ahaha, ko brate zove naslov… to neki nasi nabedjeni novinari ili google translate :smiley:

Ne kaze se IGRICA nego NEJEBICA.

2 Likes

Ne zaboravite i novi Horizon. Jes da nas je sve brzo smorila, al igra izgleda boli glava.

1 Like

Meni je u pocetku bas lose izgledala u performance modu, sa dosta shimmeringa. R&C je mnogo vise clean i ispoliran do maksimuma, kao da gledas Pixarov crtani bez degradacije kvaliteta prikaza. Ni jedna igra do sada nije mi pruzila takav dozivljaj.

Sto sam stariji to mi grafika sve manje znaci. Naravno, imamo novu generaciju, ocekujemo cuda muda od grafike. Primera radi forza 5 kad su se prve slike pojavile, ono je nestvarno, fotorealizam. Posle 60 sati da me pitas jel bolje izgleda od cetvorke, ne znam. Isto.

Horizon padas na dupe od grafike. Posle 5 sati vise gledam u telefon nego sto igram.

A imas Elden ring koji jeste lep, ali je sve mracno turobno i anksiozno a evo 97 sati proletelo ni sam ne znam kako.

7 Likes

Nije do tebe… Problem je sto vec godinama nema znacajnih tehnickih skokova. Seti se ranije, svake godine imao si poneku igru sa grafikom da padnes na dupe. Od midgena dosetili su se da bolja rezolucija i fps mogu da zamene sustinska unapredjenja endzina. Tu i tamo ima grafickih unapredjenja, svakako imaju modeli vise poligona nego u 4, ali u mom secanju jos je FH 2 izgledala isto. Takodje, slike ne mogu da docaraju voznju u pokretu, drvece koje nestaje, antialiasing probleme.

Slazem se da je gameplay vazniji, ali unapredjenje grafike je jednosmerna ulica dok ne dodjemo do potpunog fotorealizma. Samo smo sada u nekom cudnom periodu spore voznje (da se izrazim tako, kad vec pricamo o forzi :D)

2 Likes

Uh ja i dan-danas padam na grafiku. Onolike igre sam prešao samo zbog dobre grafike. Sad su mi porasli standardi, al kad se samo setim kakvo smeće sam satima igrao samo da uživam u obojenim svetlima i teksturama bez vidljivih piksela.

Već sam onoliko tulio o tome u Dying Light 2 threadu, al jedva čekam da igre krenu ozbiljnije da koriste GI i nanite.

Štaviše, jedini razlog što nisam već odavno uzeo igru je što nema GI na konzolama. :woman_shrugging:

2 Likes

Mislim da sam kod tebe prvi put video Prince of Persia sa bloomom, to je tada bila poslednja rec tehnike. Samo ti bljesteci efekti su bili wow. Posle toga, mnogima je cak smetao bloom, kako se vremena menjaju.

Najveci skok ubedljivo je bila 3D akceleracija. Preko noci smo dobili ispeglane teksture bez vidljivih piksela. Nakon toga, sve je nekako bio spori progres, trka za boljim framerate-om i rezolucijom, i naravno progresivno vise poligona.

Ne znam koliko ce GI da donese u igrama, moguce da je to sledeci veliki skok koji nas ceka (cuveni Unreal Engine 5 demo sa E3-ja bese koristi GI “nanite”).

Ovakva grafika je mozda i danas moguca, ali ne bas u 60 fps-a. Pomalo krivim i to sto smo duplirali FPS ocekivanja u ovoj generaciji, ali na duge staze, to je ogroman benefit jer ce sve biti mnogo igrivije i dobro je sto smo presekli sada. AI rekonstrukcija ce malo da izvuce stvar, mozda.

Poenta cele price je: nismo mi stari i smoreni, nego je industrija zaista malo prikocila i UE5 ce doneti divne stvari vec u ovoj generaciji.

5 Likes

Upali je sada, posle 1.17 updatea izgleda za klasu bolje, nema ni traga shimmeringu.

1 Like

Za ovo što ti priželjkuješ samo produžava, komplikuje i poskupljuje razvoj igara. Vreme je tu ipak najvažnija komponenta, već sada igrama treba 5+ godina da izađu, sa ovakvim “zahtevima” biće 7-8 godina. Bacanje više ljudi na projekte sa druge strane poskupljuje celu priču a nije garant da će razvoj kraće trajati.

Sa mogucnostima UE 5 koje su nam prezentovali kao sto je direktan import modela iz 3D modeling programa, zvuci izvodljivo da dobijemo hiper-realizam uz projekte koji traju krace vreme. Ali postoji potreba da se izvuce jos koji dinar iz postojecih endzina i baze oldgen korisnika. Za godinu dve, to verovatno vise nece biti slucaj.

Do pre koju godinu maltene smo imali linearno poboljsanje iz godine u godinu, uz povremene skokove kada je smena generacije endzina ili konzola. UE4 se koristi vec deset godina (2012 je promovisan), jos uvek se dosta koristi u AAA i mobilnoj industriji. To je jednostavno previse. U periodu od 10 godina, imali smo ranije npr razliku izmedju igara za Amigu 500 i Playstationa 2, a danas imamo prakticno veoma slicne igre, pravljene u istom endzinu. Nije to samo slucaj sa UE, npr i creedovi su pravljeni u istom endzinu vec duzi niz godina.

image

Ako bi UE5 zaista doneo i jednostavnije alate, to bi bio pun pogodak, jer je stvarno preskupa produkcija AAA igara koje sada premasuju budzete od 100m$ i prakticno su na nivou americkih blokbastera.

5 Likes

Wtf, predobro :grinning:

3 Likes