Glasine, rumori, rekla-kazala priče iz gejming sveta

Izašao Monument Valley 3 ako nekog zanima, eno ga na netflixu.

Jedva čekam da probam, prve dve igre su bile neverovatne.

1 Like

Samo da pecurke budu kvalitetne ne neko djubre kao sada na ps5.

Kad smo kod toga na nekoliko mesta videh da fale gulikit tmr analoge. Kao u fazonu mnogo trajnije, ne habaju se ni priblizno brzo, jer su valjda na principu magneta i korišteni su u ps3 eri. Uzeo sam par komada samo me mrzi baš da lemim, možda jednog dana :rofl:

1 Like
1 Like

Doom i Monster Hunter, sta ces vise, ja srecan.

3 Likes

Meni ce izazov biti backlog uklapanje svih tih novih igara, ali on top of my head, 2025 ima potencijal. Prica se vec da ce Snake Eater u februaru, nekoliko MS ekskluziva dolazi nam, bar 2-3 Sony ekskluzive, GTA 6…

I ja gledam da sljustim veliki backlog, ali dobro je dok imamo backlog :sweat_smile:
Odigrao sam bas dosta igara prosle godine, a tek me cekaju neki PS2 klasici.

Ova godina obecava sa visokobudzetnijim igrama kako vidim.

3 Likes

Sto sam negde procitao, ime zvuci glupavo, znaci verovatno je istina. :slight_smile:

6 Likes
2 Likes

Xbox One Series Z… Okeeeej :roll_eyes:

1 Like

Kraj 2026 je otpriike kada se ocekuje i PS6 dakle next gen… imamo jos 2 godine do tada. A kodno ime Prime ce da se naravno u poslednji cas promeni u nesto gluplje tipa X2 ili NX.

Nece ps6 pre jeseni 2027. smem da se kladim. Tako da mi se izuzetno dopsda ideja da MS lansira novi Xbox godinu dana pre.

Ma jok. Jos ce Sony pre njih da izbaci mesec dana ranije. Jedino ako su ih bas uhvatili u nekom proizvodnom i R&D raskoraku, sto cisto sumnjam jer je go to market uskladjen i upeglaju se rasporedi. Posto ima i cela industrija da se prilagodjava sa next gen igrama, takav scenario je prakticno nezamisliv. Vec je i ovako MS napravio mali haos jer nije izbacio midgen, pa niko nece da radi upgrade samo za jednu konzolu.

Z za Zed generaciju :roll_eyes:

Ako ih kupi Elon Musk, nazvace jednostavno X.

1 Like

Mogli su i 360 i Classic da ubace. Jebem te zivote :roll_eyes:

2 Likes

Pa Xbox je Series X predstavio dosta ranije u odnosu na Sony. Ja cenim da će najava biti već možda na Showcase-u u junu sledeće godine.

2 Likes

Kakve sad veze ima predstavljanje sa bilo cime, ova generacije je izasla u novembru 2020 maltene simultano. Evo predstavicu ja sada NXXXXT gen konzolu MatriX za 2040 godinu :sweat_smile:

9th gen
MS 10 novembar 2020
Sony 19 novembar 2020

8h gen
MS 22 novembar 2013
Sony 15 novembar 2013

Znaci novembar 2026 izlaze obe konzole…

Meni je licno novembar 2027 logicniji datum jer je 7 godina “okej” ali ako se pogleda malo detaljnije, razmak izmedju 7 i 8 generacije je bio 8 godina (izmedju 2005 i 2013), izmedju 8 i 9 je 7 godina… tako da moze da bude trend skracivanja gen ciklusa, da sada bude 6 godina, pa 5, pa 4… plus midgen na pola “puta”. Ali ono sto je gotovo sigurno je da ce izaci u isto vreme.

2 Likes

Razlog zasto generacije izlaze skoro istovremeno jer su zasnovane na istom silikonu tj generaciji AMD chipa, sa tu i tamo custom modifikacijama.

Ne razumem ni ja zašto bi jedna konzola izašla par meseci / godinu pre ili kasnije od druge. Osim ako razmak nije 3/4 godine što je apsurdno i nezamislivo.

Osim naravno ako jedan od njih ne predje na ARM ili NVidiu kao Nintendo što takodje deluje malo moguće na granici “nema šanse”. Prvo jer je Xbox bio juče na AMD prezentaciji, a Sony je najavio u onoj Cernijevoj prezentaciji da zajedno rade na silikonu za next-gen.

Jedino što meni pada na pamet da ne izlaze u isto vreme je neka promena u paradigmi razmišljanja Microsofta gde je fizička konzola prisutna u ponudi ali daleko od neke centralne tačke, ili stuba brenda. Pošto je ta trka izgubljena, nema svrhe dalje juriti biti kompetitivan u tom smislu. Kao što su odustali od midgen refresha.

Opet predvidjam bar još jedan paralelni izlazak konzola kako smo to do sada navikli. I onda ko zna.

2 Likes