Cela igra je sluzila da obori cenu akcija dovoljno da bi Ubisoft kupio Tencent i CEO.
Ti bojkoti, kao i bilo koji u okviru gaming industrije nikad nisu “urodili” plodom. Ne sećam se da je ijedan nešto pomerio a bilo ih je koliko ti duša hoće. Kao i u ovom slučaju, vokalna manjina koja nešto krešti a u stvarnosti kupuje i igra te iste igre. Mahom više i ne znaju protiv čega se bore jer se često između sebe pošibaju ako se na “listi” nađe igra koju gotive.
Elem, ne treba da vodimo tzv culture wars, nego class wars, jer je sve ovo samo zamajavanje da se ne bi bavili glavnim problemima koje kreira elita.
Bas ovo. Zato me i nervira to potenciranje.
A dok mi gledamo te glupoati na mala vrata se vratio feudalizam u svom sjaju.
I to najvise na zapadu. Sto kaze moj drugar englez koji pripada nekoj srednjoj umirucoj klasi.
Nasledio je stan od oca i dede on nikada ne bi mogao sada da ga kupi. A radio je isti posao kao njegov deda i tata…
Ma ne mogu da verujem da je to stvarno uticalo na finansije?!
Ove glupave woke diskusije se vode samo u malim krugovima zagriženih gejmera. Nema nas koji sve pratimo toliko puno. Tipičan kupac verovatno ni čuo nije za ‘kontroverzu’, nit ga tangira kakvu frizuru ima glavni lik ili dal joj je vilica malo jača.
Ako bi to stvarno bio jedan od glavnih razloga za slabu prodaju, biću još više razoračaran u ljude nego što već jesam. Outlaws je fantazija za 12-godišnjake zaboga, koga briga dal je glavni lik žensko.
Ne znam, da nije ljudima najzad dosadila ubisoft formula? Možda im je i Star Wars dosadio, Koliko ga je dizni rabio poslednjih godina.
A zasto te nije nerviralo potenciranje muskih belik likova do sad? Ah, da… normativa.
Malo su ti to dvostruki arsini.
Pogotovo sto su to kompanije koje rade na promenama, dok si ti taj koji se nervira. Jer svakog kog nervira inkluzija likova, mislim da ima mnogo vecih problema na kojima bi trebalo poraditi.
U zapadnim zemljama evrope, ljudi su uglavnom fokusirani na svoj zivot i gledaju otvoreno na ove stvari.
Sa Srbijom to nije slucaj, jer dok su oni uzivali i mogli da lagodno razmisljaju o pravima i polozaju ljudi, mi smo imali sukobe, bombardovanja, inflaciju… tako da mogu da razumem odakle dolazis.
Definitivno mali krug ogorcenih gejmera. Cak i kad igra ima savrsenu pricu, gejmplej + odlicnu ocenu… oni idalje budu ogorceni sto su morali da imaju jaku zensku junakinju, lezbejku koja je trudna i transrodnog decaka
Ma šta kažeš crni samuraji su ostavili veliki trag u istoriji japana meni ljudi pričali ispred biblioteke dok su čitali kosovski boj sa glavnim likom azijatom sa nemanjićkim porijeklom
Slobo brate ne vredi se vracati na tu temu. Covek je zatrovan zapadnjackim laznim vrednostima i tu nema spasa.
Ne nerviraju mene te kompanije. Mene generalno nerviraju likovi kao ti.
Oni neka rade sta hoce, ja ne kupim i bas me briga.
Koje bre potenciranje belih likova. Pa ako je igrica o tome tako je… jesam ja kriv sto niko nije uzeo da pravi filmove i igre o nepresusnoj i bogatoj pisanoj istoriji i mitovima crnih ljudi.
Samo napred, pun gas…
Ali je gadno videti kada npr snezanu igra neko ko nije ni blizu originalnog opisa…
Naravno niko neće javno reći da li je uticalo ali ja se ne sjećam kad je bio ovako jak negativni sentiment prema Ubisoftu od kad su najavili AC Shadows sa Yasukeom kao crnim samurajem. Odatle se samo prelilo i na Outlaws.
Neke granice su pređene i sad nema nazad
Da je Srbija na zapadu, nalazili bi smo se u istoj situaciji kao te zemlje… da li bi onda pricao tako?
Zapadnjacke vrednosti, kao sto rekoh, su samo te da su imali mnogo vise novaca i vremena da razmisljaju o polozaju ljudi.
Opet dvostruki arsini
Ovo napisano nema veze sa stvarnim životom. Broj ljudi koji se opterećuju “woke/anti-woke” prepucavanjem i svrstavaju sve medije u jedan ili drugi koš je puno manji nego što misliš. Čak i ako par tisuća ljudi bojkotira neki visokobudžetni film/seriju/igru to na kraju nema nikakav utjecaj ako se isti proda u 5-10 milijuna primjeraka.
“Woke” filmovi i serije koji su u skorije vrijeme doživjeli neuspjeh su završili tako zbog lošeg scenarija, glume, režije itd., a ne zbog crnkinje kao glavnog lika ili nečeg sličnog. Ako je nešto kvalitetno ljudi će to prepoznati. TLOU2 je vjerojatno “najwoke” AAA igra svih vremena i opet je hit zato što je sve bitno na vrhunskom nivou.
Ne znam je li se zadnji dio tvog posta odnosi na Star Wars, ali to je u svakom slučaju također glup primjer jer je SW od velikih franšiza jedna od najkonzervativnijih, pogotovo pod Disneyem. Outlaws isto tako nema apsolutno nijedan “woke” element.
Pa jeste srbija na zapadu u odnosu na rusiju
Kada neko na zapadu prica o pravima ili polozaju i dobrobiti ljudi je kao da pedofilu das da vodi vrtic.
Da bi neko moralisao prvo mora da ima moral.
Sto se nazalost i vidi, rekao bih
Totally missed the point, munjo.
Mozda ako usko gledas samo tzv “kolektivni zapad” ali ostatak i velika vecina sveta misli kontra. Na sve to sve su to rastuca trzista kojima ti filmovi i takav sadrzaj geberalno nema pristup. Hvala bogu pa je sve vise i vise zemalja uvelo i zakonske zabrane za promocije takvih sadrzaja i cele te “nekulture”
Zar nije čak u nekim stvarima i veći zapad od zapada
Samo ti pali u kaliforniju… tamo bi ti bilo top.
Ali ja uopste nemam tako lepo misljenje o Americi generalno…
Manite se propagande. Prosecan Rus je obicno obrazovaniji od nas dosta. Vecina ima pristojno obrazovanje, vecina skolovanih svira po neki instrument. Njihovo skolstvo je mnogo ispred naseg. Tako da geografski polozaj i nije bas znak uspeha.