Ma biće dobro šta ste tako negativni. Pa nije ni 4 hardcore survival horor pa važi u proseku za mnoge kao najbolja igra u serijalu. Razumna je briga da pokušavaju da uklope oba stila, i postoji mogućnost da žele da sve zadovolje, da na kraju niko ne bude zadovoljan.
Ali ja sve što ovako na površini vidim izgleda vrhunski.
“Resident Evil Requiem, osim što je prepun akcije i horora, sada je i smešan, nešto što serijal nikada ranije (bar namerno) nije postigao.”
Inače direktor ove igre je, Nakanishi, je i direktor RE7 i Revelations. Tako da je bar jednom uspeo da izvuče serijal iz g*vana radikalnim promenama.
Takodje, interesantno mi je da je on prvi imao ideju da uvede novog, sada već dobro poznatog, lika Ethan-a i onda je 2019. odlučio da vrati Leon-a (poslednji put? )
Ja 1998: Zasto su napravili resident evil sa dva razlicita lika a igra je maltene ista.
Ja 2026: Zasto su napravili resident evil sa dva razlicita lika a igra je pola survival horor a pola akcija.
E zvuci tako , al zaista nije tako. Eto ja kad vidim brate nekako Leon deo mi izgleda previse akcioni , doslovno RE6 kad krene da okrece one ljude , a sa druge strane vidis Grace koja je bas suprotnost, nekako nema nekog balansa. Trenutno mi RE2 Remake izgleda najbolje kada saberes ima horror-a , sam ambijent je odlican, ima akcije , al ponovo nisi rambo i nemas vremena da ih okreces i lupas glave o stolove i sta ja znam i mislim da su trebali da odrze takav balans. Svakako preorder ce pasti pa taman da je i najgori , a naravno da nece biti.
Meni je Resident Evil 7 najbolji RE koji je izašao, rame uz rame sa četvorkom. Tako da jedan lik, jedan survival horor i to je sve što meni treba. Ne zanima me ni Leon, ni Chris… Ada može Ali generalno RE 7 je jedini od poslednjih delova gde sam se useravao na momente i trčao nazad kroz kuću da snimim igru svaki put kad nađem par metkova za pumparicu. Village isto nije loš, ali što se horor dela tiče, sedmica mi je bolja.
Osmica ima bolju atmosferu, level dizajn, okruženje i sl. Sedmica nema mnogo lokacija dok u osmici je ipak druga priča što se toga tiče. I osmica je odlična, nema šta ali sedmica mi je bila mnogo strašnija. U sedmici mi je bio čist survival, borim se za život bukvalno. Kad trebam da siđem u onaj podrum u mrklom mraku sa 20 metkova u pištolju, a spodobe mi se stvaraju iza leđa i nemam kud da bežim… Osmica ima onaj jedan deo, svi koji smo igrali znamo koji je to deo, i to sam igrao u pola 4 ujutru sa pogašenim svetlima u celom stanu i slušalicama, nisam imao pojma ni najmanje šta me očekuje, odsekoh se živ Ali celo to selo je prelepo urađeno, i zamak isto.
Ja sam igrao na izlasku, i demo kad su pustili itd. Tako da sam se baš bio zagrejao za igru, pogotovo što su uzeli neke beleške od tada već otkazanog P. T. - a.
Mene ne čudi.
Meni je osetno gore ovo od prvog dela i od Avowed
Evo tek sam u ‘drugom svetu’ i šunjam se po nekim bunkerima koji su mi baš onako generic. Mada kapiram da se nekima svidja to, ali onaj skills sistem mi je bezveze.
Ne znam što su izdvojili samo TOW2 kad su rekli isto i za Avowed a da je Grounded 2 bio hit. Fora je što se otegao development obe igre, trebali su biti oko 4 godine a obe su pravili oko 7 godina. A i ne znam kakvu prodaju su očekivali s obzirom da su na Game Passu.