Glasine, rumori, rekla-kazala priče iz gejming sveta

2 Likes

3 Likes

Vreme klasicnih driving igara jednostavno proslo. Forza Horizon je peak “zabavnih” simulatora a GT7 ozbiljnih simulacija. Ocigledno i oni to shvataju pa traze “fresh take”.

3 Likes

Pu pu, zlu ne trebalo. Tempom kojim igram, pre će microsoft da ugasi servis nego što ću ja da odigram sve što sam naumio. :sweat_smile:

Pitam se šta uopste može da se uradi sa vožnjama a da bude ‘fresh’, to je sazreo žanr, sve je već viđeno. Teško da će da se vrate starom arkadnom osećaju, to je za današnje standarde neozbiljno. A nekakvu souls-like vožnju nemam dovoljno mašte da uopšte smislim kako bi izgledala.

Mada opet, ne bih se žalio na novi Burnout, sve tako arkadan al s modernom tehnologijom.

2 Likes

Bukvalno sam dosao da napisem da naprave novi Burnout. Ali nemojte me smarati sa open worldom zaboga. Daj 50 trka, otkljucana jedna, mozes dobiti tri medalje i ako si sulud i platinu. Predjes jednu trku otkljuca se sledeca. Posle tri trke dobijes nov auto, i tako do kraja. Multiplayer klasicni matchmaking, trka pa ko pobedi. Trke, Time trials, crash i burnout mode. Kraj price. 100$ bi platio day1

3 Likes

Top 3 poredak:

1. DOOM: The Dark Ages
  2. Assassin’s Creed Shadows
  3. Death Stranding 2: On the Beach

Ostatak Top 10 bez nekog reda:

• Dying Light: The Beast
  • Earthion
  • Ghost of Yōtei
  • Mafia: The Old Country
  • Metroid Prime 4: Beyond
  • Routine
  • Silent Hill f
3 Likes

NFS Porsche Unleashed. Zadnji pravi NFS i trka. Posle krecu neke kerefeke..

2 Likes

PS Plus je zanimljiv jer nekako ima malo drugačiju nišu igara… tako da nije uopšte čudno što si našao dosta igara i tu.

Samo npr mene te pretplate nikad neće moći da nateraju da fazon igram board/card games ili tako neke strategijske stvari :sweat_smile:
Koliko god eksperimentisao moji žanrovi će nekako uvek ostati avantura/akcija, puzzle, horor, point-and-click, walking simulator i generalo story-driven igre.

Ali neminovno je :grin:
Jedino ako ti je tempo jedna igra mesečno… onda možda neće. U Microsoftovom interesu je svakako da se to nikad ne desii.

Gledao, ali voleo bih da prave i console edition, jer koliko god da Doom jede decu na PC-u, za konzole je DS2 neverovatan.
Doduše, oni gledaju i tehnička dostignuća u smislu koja igra koristi najviše tehnoloških noviteta kao što su RT, PT i ostale zezancije, dok je DS2 dosta utegnuta igra na neki svoj način jer se nalazi samo na jednoj konzoli.

Ili npr. koliko izvlači iz hardvera na kojem je. Metroid je neka PS3 grafika ali tu je zbog osvjetljenja i koliko izvlači iz Switcha valjda.
Isto, ovaj Earthion je igra koja je trebala izaći na Sega Mega Drive. I izaće na godinu i vidjeli su kako radi na njoj pa iz tog nekog razloga.

Što se tiče trkačkih igara ja bih najviše voleo da vidim need for speed most wanted i underground 2 remake :drooling_face:

1 Like

Ako mogu da kažem da sam pro (Dača) u nekom žanru igara to su vožnje, nebitno da li je arkada, simulacija, šta god, na najvećj težini šurim s pola gasa. U kojoj god igri se dohvatim četvorotočkaša ili dvotočkaša, odmah klikne. Volim automobile i Car Culture od malena još kad sam precrtavao automobile iz “Vrelih Guma” tako da sam baš malo bolestan po tom pitanju :joy:

I rally vožnje, i motosport vožnje, i svaki nfs, Horizon, Flat Out, Burnout, simulacije (koliko sam mogao sa kontrolerom) baš sam sve igrao u tom žanru pa čak i kart racing od Crash-a, Sonic-a, Sunđer Boba, pa i Hot Wheels (naravno).

Što se tiče tih “inovacija” u tom žanru koji pominju, ne znam iskreno kakvu to toplu vodu mogu da izmisle. Kontam da je to više malo marketing. Fale igre poput Burnout-a ali dokazano je da nisu popularne kao što mi mislimo da bi bile. Tim koji je pravio OG Burnout je napravio kopiju igru sa manjim budžetom i boljom grafikom i niko je pogledao nije. FlatOut 2 mi je isto jedna od najomiljenijih igara i Wreckfest (opet OG tim ljudi koji su pravili FlatOut) se takođe nije nešto proslavio iako su meni bile obe igre ok. Horizon je kul ali postalo monotono, pogotovo ako ne promene zvukove motora i još gomilu nekih stvari koje pretapaju već 3 dela unazad. Odigraš par trka i ugasiš igru. Gran Turismo me sad drži najviše ali i tu pravim pauze. I meni dojadio otvoren svet generalno u svim igrama, tako da sam i ja više za trke sa raznim stazama i tri zvezdice rejtingom i teraj.

Zato mi je nfs Underground 1 pet puta bolji od Underground 2. Em bolji soundtrack, em mnogo bolje staze i adrenalin (prelećem otvoren most kroz uske ulice, izlećem ispred voza u drag trci itd.) dok Underground 2 ima one U. R. L trke gde verglam turnir od 4 trke po 6 krugova na nekom aerodromu, smorili bogaoca pogotovo kad izbiješ prvi i kao da nema nikog na stazi sa tobom narednih pola sata. Pogotovo u ranim fazama igre gde peglamo ili Civic ili Pežo 206 pa treba tri radna dana i jedna zamena ulja, da obrneš aerodrom.

Inače to je ono što fali današnjim trkama - adrenalin. Horizon, zalasci sunca i offroad sa Lamborghini-em kroz njive i kukuruz je lepo na pola sata/sat dok ne smori, simulacije su kul uz dobar rig ali adrenalin uz dobar soundtrack da prži i da udarim nitro baš u trenu kad refren krene da šuri bika, e to je ono što najviše fali. :sign_of_the_horns:

1 Like

Ne diraj mi Dangerous Driving :joy:. Nije lose ali reci manji budzet je smesno. Pre bih rekao tri pakle cigara budzet. Ali taj drajv (pun intended) pri suludoj brzini koji te lupi je isti kao u Burnoutu

2 Likes
1 Like

feature gameplay “that could only exist on Nintendo hardware”

U prevodu “cica glisa” :grin:

1 Like

Uh secam se kako sam peglao Eternal Darknes na izlasku igre odmah. Iako nisam ispunjaovao 18+ kategoriju igra me je satima drzala prikovanog za CRT televizor

1 Like

Dobra je igra, igrao sam je ali kažem generalno je loše prošla :joy:

1 Like

Bre ni čuo nisam za Dangerous Driving. :face_with_diagonal_mouth:

Pa, igra je ne znam sta bih ti rekao. Taj osecaj brzine pri punom gasu je kao burnout nekada ali igra je, kako da ti docaram, kao da ne telefonu ne skines flappy bird nego jedno osmi po kvalitetu klon

1 Like

11 Likes

I verovatno nisi čuo ni za Wreckreation, njihova treća igra, tj tima koji je radio na Burnoutu i napravio novi IP :slight_smile:

Skoro je izašla, eto i @Akiris može da overi ako nije. Pisao sam opis za nju.

3 Likes