Ma da, pokazao se SteamOS u testiranjima da je bolji za gaming tu negdje 10-20%.
Oni ga zaista gledaju kao realnu prijetnju, imaš sad već neke Legion Go uređaje koji imaju SteamOS a ne Windows. Jeste da Windows i dalje drži preko 70% tržišta.
I taj SteamOS ima svojih problema. Negdje sam čuo ili pročitao da npr. ne možeš trenutno sa igraš baš multiplayer igre i da ne mogu ti anti-cheat programi da funkcionišu na njemu iz nekog razloga. O tome kakav su kao overall OS neću ni da pričam.
Problem je isti ko i na desktop plarformama. Multiplayer (ne sve) igre ne rade na pingvinu jer traže konstantan pristup kernelu da bi implementirali anti cheat mehanizme.
Tako pročitah negde da ne mogu na pcju da rade istovremeno battlefield i valorant (valjda je valorant nisam siguran jer nije mi sfera interesovanja). Jer se bukvalno obe kolju za kernel, pa kad hoćeš jednu moraš da uninstall drugu i obrnuto
Nisam iznenađen ako zaista odlože opet. Po meni bi trebalo da preskoče ovu generaciju kompletno i da bude launch naslov za next gen. Da igra pršti u punom sjaju i u 60 fps-a.
Ne ide im to u plan, moraju da je izdaju 49 puta kao sto su radili sa GTA 5.
Ovako bi im bilo idealno:
26 - Current gen
27 - PC i Pro verzija pojacana
28 - Next gen
29 - Old gen enhanced
30 - PC Expanded and Enhanced
31 - Next gen (u tom momentu Current gen) Expanded and Enhanced
i onda posle mogu da muzu Online do 2040-te kada ce polako da tizuju GTA VII za tamo neku 2044.