Glasine, rumori, rekla-kazala priče iz gejming sveta

Ma da, pokazao se SteamOS u testiranjima da je bolji za gaming tu negdje 10-20%.

Oni ga zaista gledaju kao realnu prijetnju, imaš sad već neke Legion Go uređaje koji imaju SteamOS a ne Windows. Jeste da Windows i dalje drži preko 70% tržišta.

I taj SteamOS ima svojih problema. Negdje sam čuo ili pročitao da npr. ne možeš trenutno sa igraš baš multiplayer igre i da ne mogu ti anti-cheat programi da funkcionišu na njemu iz nekog razloga. O tome kakav su kao overall OS neću ni da pričam.

Pa steam os je linux zato bi morali sve kompajlirati kao za windows ali tržište je manje pa nisu toliko fokusirani

Problem je isti ko i na desktop plarformama. Multiplayer (ne sve) igre ne rade na pingvinu jer traže konstantan pristup kernelu da bi implementirali anti cheat mehanizme.

Tako pročitah negde da ne mogu na pcju da rade istovremeno battlefield i valorant (valjda je valorant nisam siguran jer nije mi sfera interesovanja). Jer se bukvalno obe kolju za kernel, pa kad hoćeš jednu moraš da uninstall drugu i obrnuto :rofl:

1 Like

Uglavnom, vidio sam ljudi igraju Battlefield na Xbox Rog Ally X bez problema. A kažu da na Steam Deck ne može zbog SteamOS.

1 Like

Da su imali Proton kad je Steam Machine bio možda bi uspjelabta konzola.

Isto kažu savim sigurno Steam će ponovo izbaciti još jednu konzolu tako da eto još jedne opcije.

Ljudi mogu instalirati Windows na Steam Deck

Atlus najavi Persona 6, a ne samo pitati u nekoj anketi

Znam, ali to nije poenta. Možeš instslirati i na ove Windows uređaje drugi OS isto.

1 Like

Nisam iznenađen ako zaista odlože opet. Po meni bi trebalo da preskoče ovu generaciju kompletno i da bude launch naslov za next gen. Da igra pršti u punom sjaju i u 60 fps-a.

4 Likes

U pravu si. Treba da je odloze. Stvarno nisu imali vremena do sada da naprave igru :grin:

6 Likes

Pa kako su krenuli, da pomere za još godinu dana i to je to otprilike :joy:

ma mogu slobodno, nije kao da nemamo sta da igramo ili da cemo umreti bez GTA. Mozda sem Dache. Taj ce da zavrsi na PTO ako odloze GTA. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Likes

Izaći će 2027 za last gen tj trenutne konzole a 2028 za next gen ps6 xbox series xl

Ne ide im to u plan, moraju da je izdaju 49 puta kao sto su radili sa GTA 5.

Ovako bi im bilo idealno:

26 - Current gen
27 - PC i Pro verzija pojacana
28 - Next gen
29 - Old gen enhanced
30 - PC Expanded and Enhanced
31 - Next gen (u tom momentu Current gen) Expanded and Enhanced

i onda posle mogu da muzu Online do 2040-te kada ce polako da tizuju GTA VII za tamo neku 2044.

7 Likes

Daj mesta za RDR2

1 Like

Они нису нормални крста ми

godinu dana, više vremena za druge igre :smiley:

1 Like

3 razlicite teme, 3 iste vesti, 3 razlicita clana koja ovo objavljuju. Fascinantno. Niko nista ne cita :rofl:

A niko da ubode ispravnu temu :rofl:

3 Likes