Glasina: PS4 CPU na 2GHz (Durango 1.6GHz

PlayStation 4 CPU runs at 2 GHz: rumor

The AMD-made PlayStation 4 CPU will be clocked at 2 GHz and built on 28 nm process at GlobalFoundries in New York.
**
We’ve got an interesting bit of news regarding the PlayStation 4 CPU. The AMD-made processor will have a final clock speed of 2 GHz. So far the CPU has been underclocked at 1.6 GHz for development kits sent out to various developers.

Previous leaks put the clock speed at 1.6 GHz, but that was for development kits. The final clock speed for the 8-core AMD CPU will be bumped up 2 GHz according to our source. On top of that, the source reports that both the CPU and the GPU will be manufactured at 28nm at GlobalFoundries’ Fab 8 in New York — GlobalFoundries is co-owned by AMD. A desktop version of the “Jaguar” CPU will be available later this year.

The custom chip in the PlayStation 4 includes both the CPU and GPU — both components are made by AMD. The 8-core CPU is based on the upcoming “Jaguar” design, while the GPU is based on the Radeon 7000-series and is capable of 1.84 TFLOPS of processing power. That’s about 4.5x more powerful than the PS3 GPU.**

To je sigurno stari info,ps4 ide na 3.0 ghz kako je jedan od uncartedovih programera rekao :slight_smile:

[h=1]PlayStation 4 interface shown off in HD screenshots[/h]
PlayStation 4 interface shown off in HD screenshots • News • PlayStation 4 • Eurogamer.net

Ne može ni u teoriji da ide na 3ghz :slight_smile:

Imace 3.0 USB… :smiley:

Mislim da je ljudima tesko da ukapiraju da vise Hz ne znaci brzi procesor u obradi. To ti je kao kada bi auto od 1600 kubika napravio na 3000 ali samo motor i to bi otislo brzo, nije moguce to izvesti.

za pravopisne greške kriviti Tapatalk 2

To a onda hladjenje… Cisto sumnjam da ce Sony da isporucuje konzolu sa vodenim hladjenjem ili sa tecnim azotom :smiley:

Ja sam cuo da idu sa Noctua NH-D14 pa te puste sam da overclockujes. Kako ga samo spakuju u malo prostora nije mi jasno. :smiley:
.

Ne treba ti hlađenje za nešto što vuče struju kao dva električna upaljača.

Jaguar je low voltage procesor.

Po defaultu da ali neki imaju ideju da mu dignu clock na 3GHz samim tim ce da se greje i puf…

Mene, iskreno, malo brine ovako slab procesor, ali pretpostavljam da znaju sta rade i da ako nista drugo necemo imati probleme sa pregrevanjem.

Ma da li stvarno misliš da će biti 3ghz :D? To ni u jednoj svemirskoj niti vanzemaljskoj teoriji se neće desiti, nema šanse, ni za 100god.

Ma dok izadje konzola nista necu da pricam,AMD-ov procesor za pc fx 8350 ima 8 jezgara i radi na 4ghz a NPR intel od 4 jezgra koji radi na 3.5 ghz ga pojede u svemu tako da cisto sumnjam da je ovaj procesor neki veliki izuzetak i da ce biti mnoogo jaci od cpu-a sa xbox-a.

Potpisujem.

Bice sigurno duplo jaci,isto kao sto je i ps3 bio od 360,mozda se u multiplatform naslovima to nece posteno odraziti ali ce ga opet pojesti sa exkluzivama to je neminovno :slight_smile:

Ma bice 10 puta jaci

Nije ista arhitektura sad, to sa multiplatform mozes da zaboravis, nece Sony praviti istu gresku. To jeste vazilo za ovu generaciju, bas se zato i plasim za sledecu, jer ja bih voleo da imam konzole od kojih bi mogao da odaberem neku, a ako sony nastavi da ide svojim putem, a microsoft pocne da vuce na drugu stranu, mislim da ce mi PS vise odgovarati.
A ovo za najjaci procesor, pa ne znam bas, mislim vec je jezd0 rekao poentu, ima dosta jacih, i to bez da se OC-uju. Mislim, jos nije izasao naravno, niko nece znati do tad, ali ako je ovako kao sto pise onda ne razumem na sta su mislili. :slight_smile: I ne znam sto bi oslabljena izlazila za pc koji ima trziste na kojem se mogu prodati skuplje stvari, a AMD je pregazila Intelova serija procesora.

Vidi ovaj sad bi ti objasnio nesto u vezi multiplatform igara na obe konzole ali, necu da me posle neko smatra trolom ili tako nesto, tacno znam zasto igre izgledaju’’ bolje na 360,nararvno mislim iskljucivo na multiplatform ali,eto ako naletis na neki info random onako u vezi resident evil 5 igre , procitaj dobro i nadji negde uporedjivanje na obe konzole ,izgleda bolje definitivno na 360,odnosno ima vise detalja i nema mutnih delova textura a ne zato sto je kapkom lose odradio port nego zato sto…

Ja sam govorio o onom 3.0 ghz izdanju…

Da ne raspravljamo dalje… Uporedi BF3 PS3 i Xbox 360 verziju… To o cemu ti pricas nema veze… Prosto, da je u PS3 bio losiji procesor odavno bi imali PS4… Pa koliko rama je imala konzola a koliko Xbox? Ta sirova snaga nista ali APSOLUTNO nista ne znaci… Pa na PS3 60% igara koje su za obe koznole NE RADE… Mass Effect 3 je imao 10 fps-a veci deo igre na PS3… POLITIKA JE BITNA a ne sirova snaga…

Ma ne ja nego playstation4 tako kaze :smiley:
To ko da je xbox720 glavno racunar u spejs satlu :smiley:

Malo se salimo ali mislim da nije potreban clock veci od 2GHz, nadam se da ce naprave konzolu kao ps1, neunistiva :slight_smile:

Vezano za “slab procesor” par puta sam pokušavao i objašnjavao da konzola nije pc i da ne treba upoređivati jačinu procesora kod konzole i kod pc-a isto tako sam rekao da će ovi procesori koji će biti u ps4x720 biti aktuelni (mainstream) u PC-u tek za 2-3 god.

Vidim da vas je mrzelo da čitate mnogo lepog i korisnog štiva, tako da meni iskreno ne pada na pamet da ponovo objašnjavam :slight_smile:

Suma sumarum:

Jaguar u PC-u -> slabo (milion procesa, drugačija arhitektura, drugačija preračunavanja geometrije, zadataka, itd itd)
Jaguar u konzoli -> overkill (pure gaming device, bez dodatnih procesa i razgraničavanja snage)