Prvo, ti osnovu imaš čim odigraš SP deo igre, kao i u većini igara. Fora je u tome da to doradiš, a znaš šta to treba da doradiš? Da uvežbaš pucanje u mete koje se ne kreću od tačke A do tačke B, već su nepredvidljive, kao pravi ljudi. A druga stvar jeste da uvežbaš Hip Fire, tj. da pucaš bez zumiranja, naslepo. To ti je osnova i kad to uvežbaš mnogo bolje prolaziš u bilo kojoj igri, ne samo u Gearsima. A onda te fore sa Wall Bouncing su za napredne, i pitanje je da li ćeš to zaista koristiti u toj meri.
Za ispišavanje, pa normalno, šta si očekivao? Da ćeš odmah da upališ igru nakon pređene kampanje i da umeš da igraš sa pravim likovima? Normalno da je odgovor da nećeš umeti i da ćeš poginuti i izgubiti prvih 10-15-20, koliko mečeva dok ne uđeš u štos oko rasporeda oružja po mapi i ovog gore navedenog. Nije nemoguće da uvežbaš da igraš MP u bilo kojoj igri, samo treba malo volje. Bilo da je FPS, TPS, MOBA ili jednostavna Puzzle igra, malo prakse i iskustva se treba steći. Nakon toga ide mnogo lakše. Svi smo to prošli. Koliko puta smo se raznosili sa loše bačenim granatama, koliko puta smo se pukli boomshotom u noge, promašili Gnasher Headshot, itd. ? Po stotinak puta sigurno.
Brate, ako sam ja uvežba toliko igara, možeš i ti. Ali tebe sputava taj osećaj gubitka i nemoći zbo tvoje neuvežbanosti previše.
Ovo je poenta. I to (taj bedak koji me obuzme kada fejlujem) mene ne sputava samo u igrama, nego i u drugim sferama zivota, ali to sad vec nije za ovu temu. Inace je sve sto si rekao tacno.
Slazem se sa vama, dosta je neujednacen kvalitet – ponegde XO verzija cak posustaje za originalom. Sem morske vode koja je drechece plava, meni uopsteno smeta sto je sve preosvetljeno, svako toliko scena deluje neprirodno, onako ko bez senki.
Ali odusevljen sam koliko je stari gears dobro izgledao za svoje vreme. Maj gad, kakva igretina.