Malo off topic ali moram da napisem da ne pravim novi thread.
Gears mi je od danas definitivno najjadnija igra za box.
Znaci igram War Zone i imam srece i uspem da naguram 17 killova i pise lepo da je to 3000 exp. Zavrsi se partija i ono pise da sam dobio 1000 exp a nije cak ni to priznalo. Znaci nista. Flamethrower je najjace oruzije na planeti. Vatra ubija coveka na smrt za jednu sekundu i ima domet od jedno 10 metara. Ma dajte bre. Trebali su mu zakaciti i nuklearne bombe pa da ubije sve na mapi osim tog ko je ispalio. Zabagovano do bola. Ide gari sa stitom i nosi sotku i ubija sve na mapi. Posle toga imao je flamethrower sa stitom. Onda za chainsaw, ako nekog krenete da secete ali niste ga jos sasekli i neko vas ubije umire i onaj koga ste krenuli da secete i vi iako njega niste ni pipnuli. Naravno Mortar ne moze da ubije frendlye tako da ga slobodnbo mozete ispaljivati po celoj mapi pa imate sance da nekog ubijete. Matchmaking traje 10 minuta otprilike iako ima toliko matcheva da dosad nisam igrao nijednom sa istim covekom. Ne moze da se izabere savi mod posebno nego mora da se glasa. Umesto da sunapravili sve razdvojeno pa da covek moze da bira sta mu se igra, on je primoran na ono za sta drugi glasaju. Gluposti. O lanceru ni da nepricamo. Ako neko uzme stiti i iskoristi bug da moze da nosi lancer sa stitom i umre sledeci put se stvara sa lancerom koji puca metkove ko sotka u rafalu i sve kolje. Najveca glupost u igri je exp sistem. Znaci pola puta exp se uopste ne dobije a nekad kad se dobije on bas vrati 5 lvl-a unazad bez razloga iako ste najbolji u partiji. Stvarno je dobra igra ali sa ovakim bagovim je prakticno ne igrivo. Radije bi igrao Wolfenstein i E.T sa atari automata neko ovaj krs.
O ukusima se ne raspravlja, ali samo da te ispravim u par tehnickih detalja:
> exp koji ti pise pored imena skoro nikad nije onaj koji ces dobiti na kraju partije. Sve zavisi od toga koji mod igras. Da nije tako, onda bi annexovci uvek imali nenormalne levele, dok bi recimo warzoneri kaskali daleko iza… ovako kolicina zaradjenih poena bude izjednacena.
> Ako bi krenuo nekog da seces testerom na pola, sta mislis koliko daleko treba da stignes pre nego sto bi zrtva umrla? Ne treba cepidlaciti…
> Cudno da ti matchmaking traje 10min. Meni vec odavno traje najvise po 2-3 minuta, isto tako i kad si ti igrao sa nama… mozda imas neki problem, 10min je predugo.
> Kad bi pojedinacno mogao da izaberes bilo koji mod, suvise bi se stanjio skup igraca iz kojeg igra moze da izvuce ekipu za igranje. U praksi, duze bi cekao da matchmaking okupi dovoljno ljudi… cak te ni famozni Halo3 matchmaking ne pusta da sam odaberes sta igras, stavise prilicno si ogranicen u odabiru mapa i modova.
> Jel mi verujes da za sve ove mesece igranja nisam nijednom naisao na taj lancer/shield glitch? Znam da postoji, ali ti si bas baksuz ako si vec naleteo na njega…
> Kako to mislis exp se vrati 5 levela unazad? Poene gubis samo kad te igra kazni, a kazni te ako napustis partiju. Retki nesrecnici su doziveli da im se rank resetuje, ali oni su izuzetak.
Ali dobro, posle svega ako te igra smorila onda te smorila. Nadam se samo da ces joj u nekom trenutku ipak oprostiti…
EDIT: realno, ako se sad razvije diskusija, moze ovo komotno u novi thread. Siguran sam da i Arhitekta ima par probranih reci na racun odabira hosta i slicnih veselih tema…
Uh, stvarno bedak.
Mada, sve nesto razmisljam, voleo bih da mene vrati na lvl 1, onda bi svi ocekivali totalnog nooba - em od tebe nista ne ocekuju, znaci igras bez stresa, em se prijatno (odnosno neprijatno, ako su protivnici) iznenade tvojim ucinkom.
Ovako, ja skoro lvl 40, a ponekad mi bas lose ide, pa zamisljam kako me svi pljuju… :rolleyes:
E znaci ne verujem, sad da izvadim disk gearsa iz boxa kad ga xbox iztesteriso. 3 Puna kruga oko diska izgrebana. Ne verujem sad cu morati ponovo da skidam :rolleyes:
Izlaskom iz partije gubis 1500 poena koji ti se oduzmu tek nakon sledece regularno zavrsene partije, sabrano sa expom koji si zaradio.
Matchmaking je realno dosta los, a najveci broj problema uzrokuje los host.
Ne vredi ti ni stit ni flamethrower protiv dobrog igraca, uostalom to je timska igra, a ljudi igraju Gears godinama. Ja sam torque bow prozvao IMBA jer mislim da je previse ubitacno, ali ista su pravila za sve…
Mene u Gearsima najvishe nervira shto laguje previshe, u nekim trenucima ne znash gde si na mapi.
Naravno tu je i Matchmaking koji je ubagovan dosta. Evo i ja sam pao sa 3 na 2 lvl ( :D:D ), nije velika razlika ali opet, nekako sam izgubio XP a iz mape nisam izlazio…
Matchmaking… Kako on nama nubovima od hiljade igraca koji traze partiju u tom trenutku pronadje bas tim sastavljen od 5 xxxNooBzPwnErZxxx igraca 50+ nivoa ne ide mi u glavu. Naravno posledica toga je i kill farming.
Jao pa da me vidite,suze mi krenule sa Fatal-ovim komentarima:D
Crko sam,da su mi suze krenule,Fatal ako nastavis srusit cu se sa stolice na kojoj sedim i izgleda da se iskrivila koliko sam se trznao od smeja sa komentarima :D:D:D
Ovo je za nagradu
1)
Flamethrower je najjace oruzije na planeti. Vatra ubija coveka na smrt za jednu sekundu i ima domet od jedno 10 metara. Ma dajte bre. Trebali su mu zakaciti i nuklearne bombe pa da ubije sve na mapi osim tog ko je ispalio
2)Ide gari sa stitom i nosi sotku i ubija sve na mapi. Posle toga imao je flamethrower sa stitom. Onda za chainsaw, ako nekog krenete da secete ali niste ga jos sasekli i neko vas ubije umire i onaj koga ste krenuli da secete i vi iako njega niste ni pipnuli
3)O lanceru ni da nepricamo. Ako neko uzme stiti i iskoristi bug da moze da nosi lancer sa stitom i umre sledeci put se stvara sa lancerom koji puca metkove ko sotka u rafalu i sve kolje
4)Stvarno je dobra igra ali sa ovakim bagovim je prakticno ne igrivo. Radije bi igrao Wolfenstein i E.T sa atari automata neko ovaj krs.
5)sad da izvadim disk gearsa iz boxa kad ga xbox iztesteriso. 3 Puna kruga oko diska izgrebana. Ne verujem sad cu morati ponovo da skidam
Fatal cekamo Wolfenstein da izadje pa picimo zajedno!
Kasno sam se prikljucio temi,ali moram nesto da citiram…
Izuzetak!:(:(
Veruj mi da ti nije sve jedno kad te vrati na prvi lvl,jeste da ih unakazis i oni kazu,ma daj 1lvl a rastura,mora da je cheater… Ali ima jos jedna stvar koja se vraca.Vise ne mogu da biram onog lika sa sesirom za mp:(:(
i svi brojaci(crossed swords,party like it’s 1999 i ostali) se vracaju na nulu:(
bez obzira na sve ovo, jos uvek volim igru…ljudski je oprastati:D:D