Gaming i borba za opstanak

nije fora u planiranju nego adaptiranju!!!

kao sto glasi reklama za CRYSIS - adapt = survive!!!

a i jos nesto za sve prisutne

misljenje je kao DUPE
svako ima svoje!!!

pa sad skapirajte ovo na vise nacina moze…

@Wahad

ti bi trebalo malo manje da besnis, realno, nemam nista protiv tebe, iznosimo ovde stavove i slicno neki su ok neki nisu, ali jbg tebi jesu jer vazi recenica za misljenje iz prethodnog pasusa… vidi se odredjena doza besa, no ajd sad nisam ja doktor da vrsim ovde dijagnoze

@Igorrr

isto vazi i za tebe, s tim sto menjas stavove samo tako, cas jedno cas drugo, ok kapiram zeznes se nekad pa od besa ne znas sta ces da napises vise

nemojte svi pogresno da me shvatite ja nisam covek koji ce da pljuje nesto ili da staje na neciju stranu ovde, iznosimo samo misljenja i to je sve… svi ste vi i vise nego ok momci, razmenjujemo stavove poglede na svet i slicno

Ljudi, samo ja da vam kazem, meni da su roditelji cekali kucu, kola, nekih 10k maraka njemackih, ja danas ne bih igrao igrice i zavrsavao igre (sala mala, ovo za igre, msm na fax i slicna napredovanja u zivotu), mozda bi neko drugi umjesto mene, za jedno 10 godina, a mozda ni tada :smiley:

Ljubav je najvaznija i ona tera napred coveka (normalnoga) u svakom pogledu. Podrzavam sve koji imaju “loptice” i udju u brak k`o grlom u jagode, ako ima ljubavi, tu ima sve da cvjeta, bice para bez brige…

Poz za ozenjene gejmere a i neozenjene (sto sam i ja) :smiley:

e a zamisli sad taj tvoj stav i onda kroz jedno 10 godina recimo ti budes imao dece i kupis njima jednu konzolu jednu tebi i lepo u LAN cepas sve zivo sa njima hehehehehhe, gde ces sladje?!?!?!

Pa zaista, zamisli da igraš sa sinom ili kćerkom Gears 10 ili BF 10 :slight_smile: Dok žena navija ili se i ona pridruži u žešći TDM ili KOTH :smiley: Zabava za celu porodicu. Naravno, kada budu imali dovoljno godina :wink:

Mhm, mlaćenje prazne slame. Bio u Aziji, pola Evrope proputovalo a godišnje pravim platu od sedmocifrene dinarske vrednosti :slight_smile:

Ja ću biti i dalje mislilac a ti uživaj u životu i budi mislilac na trgu :wink:

A imam 25. :slight_smile:

Inače, vrati film (postove) i vidi ko je prvo koga počeo da vređa :smiley: lol stvarno si smešan. ćuti i ne toni više pobogu! POBOGU! :smiley:

@missa

Daleko od toga, ja sada imam finansija i uslova da živim sa devojkom sa kojom sam već 3 godine, sa kojom sam presrećan i bukvalno imam sve što sam ikada hteo da imam sa jednom devojkom. Ali osećam da još nije vreme, moram sebe da ispunim na poslovnom planu a boga mi i ona da završi par stvari pre nego što se upustimo u nešto. To vreme ćemo iskoristiti da se izgradimo još više na intelektualnom i poslovnom nivou.

Za par godina, bože daj, da sve bude ok i to je to :slight_smile:

Kao što moj ortak iz Kanade kaže… “that’s number 3 rule, 3rd day and…, 3rd month and…, 3rd year aaaaand…” sve se lepo dešava u vezi na 3 :slight_smile:

@studio

Ne, ne pokušavam ja nekome da nametnem svoje stavove nego pokušavam da otvorim oči i da mu kažem da se tako ne radi i da se tako ne osnuje porodica niti da se mržnjom prema nekom gradu ne gradi svoj život. Kao što je i Padawan rekao a i još par članova ovde samo ne javno :wink:

Ono što je Akiris rekao za kuzmax-ov post :slight_smile:

Ufff sta sve napricaste. Trudio sam se da se ne upustam u ovu diskusiju al evo citam vec par dana i vidim da ima ljudi koji kazu nesto pametno a opet ima i vas ciji biseri prevazilaze velicinu univerzuma.
Materijalno je nesto fizicki i prolazno duhovno je nesto sto ispunjava coveka…Ja imam porodicu imam zenu i dete od 13 meseci,dace bog jos dece samo da se naspavam malo…I nema te srece kao sto je porodica. Deca nece pare vec vreme i paznju.Za to vam nisu potrebne pare.Para koliko trosis za svoju egzistenciju samo mali deo preusmeris na dete.Jede manje od tebe,Pije manje od tebe krpice od 200din do 1000 din preko leta je u malom bodiju od 200 din i pet takvih moze nositi celo leto… Pelene imas platnene pa peri ako nemas za pampers… Ulice su pune ljudi sa decom…sta vi mislite da svaki od tih parova ima kucni budzet od 3.000 eur? Pa odlucili da imaju decu. Da se razumemo brak je zajednica muskarca i zene…I muskarac tu stupa kad je mentalno zreo kad uvidi da nije sreca u izlascima,kladionici,alkoholu vec zeli da mu zivot dobije smisao,svaka zena ce uz muskarca sazreti i hteti ono sto i on zeli u zavisnosti koliko je zreo…

Primetio sam da ovde svi koji pricaju o braku uglavnom nisu u njemu,cast pojedincima. I imaju misljenje da je brak patnja,lomac,sirotinja i bol…Pa pogledajte svoje roditelje i recite jel njima pakao?Ufff tesko je male plate, Pa nek mi neko kaze kad je bilo lako? Pitaj te bake i deke jel mozda i u komunizmu bilo lako pa ce vam reci? Uvek se radilo i rintalo ko je hteo morao je da radi.Ali ljudi uvek je lakse kuciti se stvarati i graditi u dvoje nego sam.A to je brak zivot u dvoje.I meni je super Ali ja sam se ozenio zato sto sam hteo a ne zato sto su se tri drugara ozenila pa ajd i ja cu ili Svi u familiji pitaju kad cu pa ajd kao jbg vreme je. To je nesto sto radite kad budete spremni…A kako to da prepoznate…Pa kad primetite da svaka materijalna stvar koju priustite cini vas srecnim dan-dva ili nedelju-dve…i onda da bi se osecali srecnim vi idete i trazite da kupite jos nesto drugo…Ili u slucaju ako nemate da priustite padate u depresiju i niste zadovoljni zivotom i sve vam je drugo krivo i lose…nije vam ni do cega…jer ste duhovno prazni. E tu stupa porodica. Da vas motivise,vodi napred,budi u vama borbeni duh… i sve to nagradjuje toplinom doma i srecom. Meni je za vikend cerkica rekla “Daj vode” i pokazala rukicama na flasu… I ja sam bio presrecan jer je moje dete sklopilo prvu recenicu… Tako nisam bio srecan kad sam kupio passata,kad sam dobio Sat,kupio xbox… A kad smo poceli da se zabavljamo imao sam stojadina od 400 eur i nista vise,Ali nekako jedno po jedno malo po malo i sve dodje na svoje mesto.

Wahad@ nikad druze neces ispuniti uslove za brak i porodicu to ti kazem iz iskustva…a veruj mi za porodicu nije potrebna kozna garnitura,tepih,sudomasina,ili kirby.Uvek ce biti nesto sto treba da se kupi i da fali…I veruj mi dete koje raste i stvara uz roditelje bude spremnije i sposobnije u zivotu od dece koja sve dobiju na gotovo…ovo nema veze sa kulturom i vaspitanjem to zavisi od rada roditelja sa detetom vec o sistemu snalazenja inicijativi kroz zivot.
Moj ti je savet vidim imas devojku vec 3.godine. zivite zajedno (inace to je odlicno i ja sam ziveo 5.god.sa mojom zenom) Ako ti je devojka materijal da bude majka tvoje dece nemoj puno da cekas …Karijera ti nece doneti srecu kao dete.A mnogo je veci uspeh u zivotu imati dete nego na vratima kanc.imati plocicu Direktor.

Ovo je neko moje vidjenje stvari i pogledi na zivot.

upravo o tome ja govorim, iz ljubavi a ne kada imas materijalno stanje, jer to ce doci posle samo po sebi… komotno si objasnio sve moze da se zatvori tema slobodno!!!

KUDOS To YOU!!! :smiley:

Nego cestitam na Zendibi…Sve najbolje. Cujem da ti je frka za nekih 50 Eur za gorivo …Ocu kumu da odradim RGH na konzoli za rodjus sad 25.sep. tako da eto i to ces da pokrijes javicu ti jos :wink:

to je bilo pre godinu dana :stuck_out_tongue: bukvalno sam se tako ozenio bez zezanja… :smiley:

Danijelu svaka tebi cast nasao si omu pravu!meni je to problem,nadjem uvek neke fuxe ili drolje,plus ja sam klosar,imam 27god a nista nisam uradio u zivotu,radio sam pola dosadasnjeg zivota na gradjevini i u livnici i sve sto imam je ps i xbox a sto se devojaka tice,ne mogu da nadjem pravu koliko god se trudio jednostavno mi neide , ili mi kazu da od***** jer znaju da sam svorc ili kao imaju decka.e ondak se ja ozderem ko konj i uglavnom mi nebude bas cool. :mad:

Sent from my LG-P990 using Tapatalk

@Danijel

Znam ja sve to, imao sam prilike da budem oko mladih parova koji su dobili dete itd itd. Ne treba mi kožna garnitura, treba mi novac da ne brinem da li će dete imati šta da jede do druge treće godine, da ne brinem da li ću morati da ne platim neki račun da bih kupio bebi pelene, itd itd.

Možda ja pogrešno gledam na to, za neke, ali ne želim da se upuštam u nešto ako nisam makar malo pripremljen, znam da nikada ne mogu da budem ni 70% pripremljen, a kamo li 100, ali barem mogu da obezbedim materijalne uslove pre nego što se upustim u tako nešto. To je sve šta sam ja hteo da kažem.

Nisam jedini, devojka nije još uvek spremna za taj korak naravno. Ima puno obaveza koje želi završiti a i još joj nije proradio materinski instinkt, kada proradi, videću i onda ćemo videti šta kako :slight_smile: + imamo druge planove za život, tj da život ne pravimo ovde, a pošto smo u situaciji još uvek da biramo, može nam se, ako mogu tako da se izrazim, ne egoistično nego jednostavno u poziciji smo da biramo, svako je bio u toj poziciji, neko je pravio greške, neko ne, ali ja se trudim da sve bude ok naravno.

Ljudi su različiti, mene ispunjavaju neke stvari dok druge ne, svako vapi za ljubavlju tokom života, ali ja sa mojih par godina sam napravio par grešaka kada je ljubav u pitanju i menjao drastično svoj život zbog toga (par ljudi na forumu znaju o čemu pričam) i jako sam se pokajao jer je posle toga bilo teže u svakom mogućem mislu, vremenom sam naučio da treba sve samo polako, bistre glave i lepo, ništa na silu “sad ili nikad” sistemom i tako to. Nije mi poenta da napravim dete da bih ispunio reproduktivnu misiju života, već da tom detetu priuštim nešto šta možda ja nisam imao kada sam bio klinac ili šta je meni falilo, ili jednostavno želim da bude normalan čovek pravih vrednosti.

Kao što rekoh, ljudi su različiti, ali jednostavno ne razumem da neko ne želi da uspe i ne želi da ima više para jer mrzi jedan grad ili ima neke iskrivljene principe realnosti, jednostavno mi ne ide u glavu, a pored toga prvo kuka, pa priča jedno, pa priča drugo, nikada ne gledavši sebe nego samo neke oko njega.

Nije mi jasno that lack of wish for success, jednostavno nije mi jasno. Svako je kovan na savoj način ali da neko ne želi da ima više nego što ima i da živi bolje, jednostavno mi nije jasno

Kao što je StudioVPC rekao, želeo je više, i rešio je DA GRABI DA GREBE I DA NAPRAVI SEBI ŠTA DO TADA NIJE IMAO! To je prava inicijativa u životu, to je prava želja, želja da živiš kako svaki čovek treba da živi, a ne da preživljavaš kao neki.

@grujo

ako si onaj gruja sa emuglx, ne vidim šta tebi fali, majke mi si lud što sve to misliš o sebi :smiley: lol

Evo ja ne želim da “uspijem” više u životu. Svaki veći položaj na bilo kom poslu donosi veću odgovornost a oduzima sve više slobodnog vremena koje meni jako mnogo znači. Realno, shebo bi se da me unaprijede… Čitav poslovni život sam sveo na to da nađem posao koji će mi oduzimati što manje vremena a koji će mi donositi onoliko novca potrebno za neki skroman život.

Zahebi novac i položaj kad nemaš vremena za porodicu, ili da popiješ pivo sa ortacima kad ti hoćeš. Jeste fino kad imaš dovoljno, ali realno što više imaš to manje znaš šta je dovoljno. Ali kad imaš ljude oko sebe koji te vole i vremena da ga provedeš s njima. i vrlo malo novca je dovoljno.

Iskreno, sad kad imam redovna primanja i mogu sebi da priuštim mnoge stvari, čeznem za vremenima kad s kumom skuckam po pola marke za kutiju Drine, sjedem na mostić i provedem veče gledajući Rzav kako teče, u miru i tišini…

People differs :).

Ja sam taj gruja,nazalost.

Sent from my LG-P990 using Tapatalk

Evo ja ne želim da “uspijem” više u životu. Svaki veći položaj na bilo kom poslu donosi veću odgovornost

Plašiš se? Nisam te skontao kao takvog lika, lika koji beži od odgovornosti :slight_smile:

Čitav poslovni život sam sveo na to da nađem posao koji će mi oduzimati što manje vremena a koji će mi donositi onoliko novca potrebno za neki skroman život.

Damn.

Iskreno, sad kad imam redovna primanja i mogu sebi da priuštim mnoge stvari, čeznem za vremenima kad s kumom skuckam po pola marke za kutiju Drine, sjedem na mostić i provedem veče gledajući Rzav kako teče, u miru i tišini…

To se može srediti :smiley: 95% svake svoje plate daj u dobrotvorne svrhe (ja dajem dobru sumu svakog meseca) i ostaće ti onda da živiš tako kako ti nedostaje :stuck_out_tongue:

nemoj pogresno da me shvatis, ja ne kazem da pre toga nisam radio, samo samo skontao da ce mi trebati vise i da moram da se samo malo vise potrudim, inace radim od svoje 14e godine i sve svoje dzidza bidze sam finansiram, jeste da su me i roditelji pomagali dok sam studirao sve to stoji, koji savestan roditelj ne bi, ali ja niti sam imao neke hirove tada niti sta, opet sam i tada zaradjivao svoj novac…
a ovo za brak, bukvalno menjas zivot iz korena, ali brate na bolje ne ides nazad, neke stvari mora da se samo malo promene, tipa tu i tamo koji kompromis ali sve moze da se sredi bez problema. U sustini hoces da zivis bolje moras malo da zasuces rukave i to je sve, nista drugo… ne pricam ja o zivotu kao na filmu besna kola zurke provod i slicno, vec samo da imam da zivim neki normalan zivot da mogu porodici i sebi da priustim sve sto treba za jedan normalan zivot ne sad neko izivljavanje, da se nono stop ide na neka putovanja i slicno, znaci nesto normalno da se ne grcim nego komotno sve da bude…mesta za bolje uvek ima naravno

Nisam te pogrešno shvatio, znam da jesi, skontao sam to kao da si skontao da možeš više a i želiš više i da si zalumfao više nego do tada.

yup bas to, guram i dalje, samo sto me zeza sad slobodno vreme, ne toliko ali zna da zeza… tacnije da fali…

Slobodno vreme uvek fali, mada bolje nemati ga nekada i posle ga više ceniti kada imaš.

Problem je PREVIŠE slobodnog vremena, to je za samoubistvo.

isam jedini, devojka nije još uvek spremna za taj korak naravno. Ima puno obaveza koje želi završiti a i još joj nije proradio materinski instinkt, kada proradi, videću i onda ćemo videti šta kako

joj, budi spreman, to dodje odjednom i to sto zovu instinktom je mnogo vise socijalno uslovljeno, na primer vidi da njene drugarice sve se poudavase i podobijase decu i ta zelja se radja iz vise razloga, prvo naravno iz osecaja stabilne veze i ljubavi prema partneru i zelji da se obogati odnos ali nemoj da potcenis taj aspekt i da se iznenadis kad se vratite iz neke zajednicke posete drugarici koja je dobila bebu i koja samo o njoj prica sa… cudnim idejama. :smiley: pa bioloski sat, ovo ono…

ako pravis sedmocifrenu platu ti si skoro pa vec spreman finansijski, ali ima tu jos naravno preduslova, pre svega covek moram u glavi da sazri i da se veza ucvrsti.