Gamepad problemi, skripanje, zapinjanje, krckanje i slicno

Jel ima neko od vas ovaj problem?

evo ga i neki moj brat 2 dana star gamepad :smiley:

Ja sinoc uzmem da igram nesto kad ono krece RT da pisti isto kao na klipu, aaaaaaaaaaaaaaaaaaa hocu da ga razbijem. Otvorim ga lepo, pa odlemim deo koji nosu ruku za RT, ne samo dugme ono ima feder, koji sam btw podmazao, nego ruka koja nosi rt, jer ima lufta ne ulazi u taj potenciometarcic kako treba landara i pravi tu skripu, morao sam da upasujem od starog nekog polomljenog gamepada ruku ili solucija dva je bila da se podglavi toalet papirom :). Posle toga nema da skripne nigde…

Kupim nov gamepad btw, ABXY skripe kao blesavi i imaju neko zapinjanje, koci sve, sta uradim, rasturim i podmazem dugmice vazelinom, cist apotekarski vazelin nikako tovatne masti i slicno. Moze ona bela za plastiku ali ne mogu da je nadjem nigde, jel zna neko gde to ima? Koristi se kod zupcanika za CD/DVD, kod kopir aparata, stampaca, bilo gde gde ima plastika-plastika spoj…

Ako ne mogu da igram lagodno nerviram se strasno, samo u tisini da igram i da mi stikovi ne zapinju i slicno… e da na tom novom imao sam i problem sa stikovima, posle mesec dana oseca se neko trenje, morao sam ceo mehanizam stika da odlemim, ocistim, podmazem i vratim nazad… Stariji beli gamepadovi nisu imali ama ic problema, ovi novi crni ubitacno losi… ajde da sam neki strokvavko pa da mi se ruke znoje kao blesave i da mi sve to puno prasine pa da i razumem ali ne bre, sve cisto kao u apoteci :slight_smile: nigde trunka prasine na gamepadu a ni unutra…

sta kazete na ove probleme, zivite sa njima ili resavate? e da i ako neko zna za onu belu mast gde ima neka javi…

Ja imam dva bela dzoja.Na jednom skripuckaju LT RT trigeri,dok na drugom mi se skroz oljustila guma na levom analogu.Razmisljam da li da ga prodajem ili da narucujem gumice sa DX-a.Cini mi se i da su srafovi neki cudni,a nisu torex?Sve su svemu sa skripom se lepo nosim,odvrnem zvuk do kraja :slight_smile:

TORX T8 ili T9 ladno mogu oba ali su secirity torx imaju iglicu u sredini i treba ti srafciger koji ima rupu u glavi, to je najmanji problem samo sto ih nema u nasoj zemlji ja sam platio 7 evra jedan morao sam preko da ih uzmem, prevrnuo sam nasu zemlju i nije ih bilo nigde…

Pecurke se menjaju laganica to sa gumom kad ode, to mozes da nadjes kod nas oko 300 din valjda pecurke obe jer tu ti ne treba mehanizam one se navlace na mehanizam…

LT i RT se lako resavaju da ne skripe vise

Nije da neÅ”to Å”kripi, svakako stavim sluÅ”alice na uÅ”i i pičim :smiley: haha Tako da ni ne primjetim neÅ”to. A imam džojstik star 3 godine. Analog nije 100% u ležiÅ”tu, al’ nije da smeta neÅ”to igranju. Od sada imam džojstik posebno za Dark Souls i tučnjavu, za sve ostalo tu je drugi :smiley:

Sent From: ā€œNeitherworld, Peaceful Pinesā€

Nemam takvih problema, jednom sam imao ali je mnooogooo tiŔe bilo, nije se čulo kao ovde, i prestalo posle nekog vremena. Ovaj zvuk kad čujem prvo se smejem pa se nerviram :smiley:

Evo sad sam proverio,zicni beli ima standardne ā€œkrstasteā€ srafice,ali ovaj sa oljustenim analogom,bezicni ima te iglaste torx srafice. :(.Ja bas imam set torx kljuceva,kupljenih kod zute brace iz provincije Woo-Hann,jos za doba vadjenja hardova iz kucista,ali mi posle toga nicemu nisu vise posluzili.:slight_smile:

Znam za pecurkice,vidim prodaju i neke raznobojne,militantne,fluorescentne :),ali sta mi vredi kad necu moci otvoriti dzoj,Jedina opcija mi je da narucim i torx i pecurkicu iz Kine :slight_smile:

da ja vas pitam gde ima ona bela mast? :smiley: mene me to sad interesuje :slight_smile:

@KYO

imas sigurno mali torx obican kod nas, uzmi gurni mali ravan srafciger u sredinu srafa okreni naglo i iglica puca, i napravis da nije security torx vise nego obican :smiley:

Kakva caka ala ā€œUradi samā€ :)…probacu sto da ne!

pa snadji se bemu misa :slight_smile: kad sam ja mogao da napravim sraf koji drzi PS3 CPU clamp da ga ***** ako ne umem da odvijem jedan sraf… pukne mi sraf koji drzi CPU clam na ps3, a on ima specificnu glavu plus dugacko telo pa tek loza… jbg sednem polako i napravim ga

Meni na crnom zicanom torex isto.
Sve to braca zuti prave :slight_smile:

Sent from my iPhone using Tapatalk

ma ic nista vise nema kvalitetno majku mu… sve se gleda samo da se ustedi na materijalima a to trpi posle samo tako… ja tvrdim da se vise od 80% svega na svetu pravi u Kini, mada nije sve kinesko lose, sve ima svoju cenu pa biraj, hoces to da bude kvalitetno kosta toliko ima isto to druga klasa malo niza cena i treca klasa jos niza cena… pa ko sta voli…

Ako ne mogu da igram lagodno nerviram se strasno, samo u tisini da igram

Video bih te da ti piste zavojnice na grafickoj karti, danas sam je nosio na reklamaciju - mislio sam da cu da poludim :smiley:

Inace, imam potpuno isti problem, ali sam naucio da zivim sa tim iako nervira kada se skoncentrises bas na to, u zaru borbe vise i ne primetis skripanje triggera. Takodje, cini mi se da se vremenom malo razrade pa se manje cuje.

mislis da ne znam kako piste zavojnice heheheh jos gore nervira nego ovo… one se bar rese lako, fora je sto to zujanje su mikro vibracije kalema, to resis tako sto sunes HOT GLUE GUN-om lepo plastiku po kalemu i kraj nema da zucne vise…

jbt i meni skripi LT -.-,a ne bi da otvaram joy da ne s***** nesto…

Popravljam gamepadove da ne skirpe, zastite vase usi i zivce :wink: hahhahahahahahahaha

mene ovo mnogo iritira, pizdim, sad jurim glupavu belu litijum mast da nadjem ja ne verujem da to ne psotoji u zemjli nasoj lepoj… samo u spreju a to nije to

vazelin moze da prodje ali kao privremena stvar jer se topi vrlo brzo… tovatna ne valja nije to to… imam wurth multisprej ali opet i on ne valja previse je tecan, treba da nadjem neku tvrdju mast samo tj guscu ne tvrdju heheh

poslao bi ja to kod tebe nego me postarina izadje u ***** materinu xD
a i igram na ovom drugom a ako neko dodje njemu dam taj pa nek se on ****va

to se tako lako popravlja, a zna da kove u mozak samo tako, jer popravis pa recimo stavis previse mast ili premalo a on ili i dalje skripi ili onda cucka od viska masti :wink: nema gluplja stvar, a kad nema ic nista od masti oseca se zapinajnje i trenje na pokretnim delovima tj analogni stickovi, trigeri i abxy, jedina stvar koja djene djene za****va su RB/LB dugmici cak i oni znaju da zezaju jer ih naprave malo sire pa mora da se osmirgla visak da ne zakacinje u kuciste… Nisam do sada naisao na gamepad koji nema falinku neku

mislis da ne znam kako piste zavojnice heheheh jos gore nervira nego ovo… one se bar rese lako, fora je sto to zujanje su mikro vibracije kalema, to resis tako sto sunes HOT GLUE GUN-om lepo plastiku po kalemu i kraj nema da zucne vise…

Haha e majstor si majke mi. Ima da ti posaljem i graficku ako mi ne uvaze reklamaciju :slight_smile:

Znam inace i ja za taj fix, kao i za bezbojni lak, ali ne usudjujem se…

pa da moze i bezbojni lak ali ima jedan problem, lak kad se ukruti on puca ako ima vibracija a ona plastika iz pistolja ne, jer je parcijalno savitljiva, tj ima silikon u sebi, i ne mora bezbojan lak moze i onaj crveni fancy :smiley: ehhehe

Lepak koji trazite za to se zove epoxy glue, smola ili kako god :wink: ima par takvih lepkova koji su zakon, hot glue se lako topi ali smola je izdrzljivija. Kada se stegne na 150C mislim da meksa a ovako je kamen :wink:

Sent from my iPhone using Tapatalk