konacno sam nasao resenje za analogne stikove…
dakle ceo mehanizam se odlemi sa ploce i rastavi u delove, dobije se 4-5 dela, osovina koja nosi pecurku, bakarni klizac usmerivac, kuciste logicno hehe, feder u sredini osovine i donji deo osovine, jedan mali plasticni delic koji naleze na donju plastiku koja zatvara ceo mehanizam u kucistu analognog stika… elem kad sve to rasturim lepo uzmem sprej odmascivac pa isprskam sve zivo, sprej se susi instant tako da nema potrebe da se pere, mada ja posle to isopropil alkoholom operem opet i onda ide podmazivanje, tanki slojeviu svim delovima koji su pokretni i gde naleze plastika na metal i metal na metal…
- osovina koja strci ima poprecni deo takodje ciji delovi idu na metalno kuciste, tako da sam podmazao u blagim kolicinama, cackalicom ili maleckom iglom (ja sam koristio insulinski spric, napunim mast, tj u veoma veoma blagim kolicinama koliko samo da oblozi povrsinu, kasnije cu okaciti koju mast i polako spricam tacno gde treba). Inace sam deo te rucice sa federom koji naleze na dno kucista je od one masne plastike kao da bi sto bolje klizio po dnu, ali dno nije, tu se napravili zajeb da su sve napravili od masne plastike ne bi bilo ovih problema, ne bi imalo nikakvog trenja… mozda sam i ja picajzla ali meni takve stvari smetaju hocu da sve lepo ide kao podmazano, sto sam i odradio heheheh
a inace evo kako izgleda mehanizam sklopljen
i kad sve to odradim sklopim nehanizam nazad, mrdam stick u krug da vidim ima li cuckanja ili ne, jer kad se stavlja tovatna mast ima cuckanja, jer je retka i ne trpi velike temperature, topi se, sprejevi ne valjaju jer su previse tecni, vazelin takodje dobar je kad se stavi ali posle 5-6 min ili kad se ugreje gamepad od drzanja on se takodje istopi… mast koju sam upotrebio nema kiseline u sebi, ne nagriza ni plastiku ni metal, gusta je na dodir i trpi velika opterecenja tj temperature do 150 stepeni, jer se jelte koristi za podmazivanje kocionih klesta kod automobila
znaci gamepad nema da zapinje nigde tj analogni stik, nema cuckanja, jednostavno ide SILKY SMOOTH kada se okrece, ne osecaju se nikakve neravnine ili slicno…
e ali onda sam na***** sa LT/RT kako lose prave ruku za njih sada to je ludilo, ono skripanje i kliktanje dugmeta je sve zbog neobradjene osovinice dugmeta i same ruke, imaju neosmirglanu ivicu jer se dugme izliva iz dva dela nije izjedno, kalup je iz dva dela, pa je taj sastav kompletno neobradjen… nista ismirglam to ja lepo sa P2000 smirglom, smooth as silk takodje i nema zapinjanja niti skripanja, opet BOSCH SUPERFIT radi cuda 
i pogledam na sat kad sam zavrsio kad ono 02:50
a krenuo sam da se majem u 21:00 sa time cisto da ubijem vreme kao… mrtav sam umoran ceo dan, ali osecaj za feeling da sad nemam problema sa gamepadovima je priceless… sredio sam 3 kontrolera, jedan mi bas bio zesce zapinjao i cuckao kao lud kad se pomeraju stikovi…
e sad videcemo dalje kako ce se ovo pokazati dalje u exploataciji i koriscenju… btw imam i 2x DS3 ps3 gamepadove ciji stikovi zapinju samo na prvo pomeranje posle toga rade normalno, oba nova btw… jednostavno fusare svi sa ovim delovima

btw malo ljudi uopste moduje taj kontroler.