Full hd

Pozdrav svima naima imam jedno pitanje frend mi ima ovaj tv Dobar razlog Grundig / Vision 7 / 32 VLC 7121 C pa ga zanima koja mu je najbolja postavka na boxu 1080p ili 720 ili nesto drugo molio bih vas za pomoc naime posto ja imam smart tv ja nemam taj problem.Unapred Hvala

Pa posto TV podrzava 1080p ja bih ga stavio na tu rezoluciju tako drzim i moj ne znam sto bi stavio na manju ako ima full HD.

e a dali je expanded preporucljiv na tom HDTV-u btw hvala ti na ovom

Znas kako samom TV-u to ne moze da smeta ali ipak misli da to mora taj tvoj drug da odluci sta njemu na oko lepse izgleda ja bih ga stavio na full HD.

ma dobro ali ja pitam za onal reference levels da se dobije prava crna i zive boje dali ti koristis expanded ja ga koristim ali ja imam kako sam naveo smart a to dvoje nije isto

Imam i ja LCD Full HD i reference level mi ja na expanded. Nemam nikakvih problema.

jel ti je dobra slika i dali si zadovoljan pretpostavljam da imas i color space na RGB.Oprostite ak sam dosadan al frend me ubija vise s tim a on hoce odgovor od vas

Tako je kod mene expanded i color space mi je na RGB.

OK fala vam decki puno ste mi pomogli:da: ako ima jos netko da nesto kaze samo dajte dali netko moze da mi objasni on jbn kao crtice na kraju nekog predmeta u igrama poput puske lancera u gearsima koji ima kao neke bijele crtice nije to sad ono strasno ali gledam na youtubeu to nitko nema osim mene dali je to do postavke rezolucije ili do sharpnessa u settingu tv-a

dali je to samo do igre ili nesto drugo

Nije do igre probaj dve stvari : promeni u podesavanjima tv-a ostrinu pa vidi da li ce da bude drugacije i nadji opciju “poboljsavanje ivica” trebalo bi da imas tu opciju na tv-u vidi da li ti lepse izgleda kada je ta opcija upaljena ili ugasena.

dali mozes na eng plz ovo poboljsavanje ivica dali je to dnr mpeg nr ili sto

TV mi je na srpskom pa sam zaboravio da nije svima :slight_smile: meni se to nalazi u Advanced Settigns a opcija je Edge Enhancement.

ovako dali slika treba biti mozda malo kao mutnija ili,a mozda je to zbog rezolucije jer igra je radjena u 720 a ja ju upscalam na 1080 pa mozda zbog toga

Ne znam sta me pitas kada ti je ukljucen taj Edge E. onda je slika ostrija a kada je iskljucen onda je mutnija ako si me to pitao…

Meni je slika ostra a rezolucija mi je 1080p.

meni ti tv to ima na automatsko postavljeno e sada moze biti zbog rezolucije ili zbog sharpnessa koji mi je na 30 od 100

Slika mi je skroz ekstra, bez ikakvih problema. Samo sto umesto HDMI-a, koristim VGA kabl. A sto se tice tvog problema, za crtice, moguce da ti je ostrina stavljena na previsoki deo. Probaj da smanjis ostrinu malo, moguce da je do toga.

Edit: Sad sam video da si rekao da ti je sharpness stavljen na 30. Probaj da ga podignes do 45, pa vidi da li se nesto promenilo.

ok ali evo jos nesto sam sad video kad pokrenem onaj avshd709 calibrator preko tv usba slika je skroz super i nema crtica vec samo na boxu znaci onda da je do postavke rezolucije u boxu ili se varam ali tv mi je 1080p ajde probat cu da dignem ostrinu na 45

e ljudi malo sam popravio situaciju na 1080p bit ce da je sharpness bio pre nizak sa 30 sam ga dignuo na 47 i sad je mnogo bolje imam oko onih dugmadi znate ono u dashboardu A i Y oko ti slova imam kao onako malo tockice nije potpuno glatko oko njih ali nije strasno ali sam kad gledam izbliza nadam se da to tako treba bit

Mozes ti to nekako da slikas, pa da postavis sliku ovde, da bolje vidimo u cemu je tacno problem?

Edit: Pretpostavio sam da je do toga jer na LG-u imam Picture Wizard (Calibration Tool) i kada podesim rezoluciju previse ili premalo, dobije te bele crtice. Sada znas u cemu je fora, ostaje ti jedino da stelujes postepeno i da namestis po svom ukusu. :wink: