FPS - igrati joypad-om ili mišem?

Svih ovih godina sam igrao fps na misu i tast. ali od kada sam poceo da rokam mw2 na psn-u totalno je bolje bilo (naravno svako ima svoj ukus)

Uzeo sam Series X, pa ima li neko tip neki za joypad i fps igre. Osećam se ko invalid :joy: na joypadu, koliko traje taj period navikavanja

1 Like

Dobrodosao.

Samo kontroler. I samo igraj, igraj, igraj. Vezba. Nista drugo ti ne treba.

Sada, ne bih zeleo nikad da se vratim na mis/tastaturu.

2 Likes

Za mp, ja se licno nikada nisam navikao na dzojped. Za casual singl player je podnosljivo. Period privikavanja je individualan ali sto pre zaboravis na misa, to bolje. Na konzolama postoji autoaim koji kompenzuje nedostatak preciznosti, tezinu mozes da prilagodis, a za mp - kako tebi, tako je i drugima. Zamisli da svi igraju basket sa jednom rukom, nije isti sport.

Naravno, sto smo stariji, grbavljenje ispred monitora teze pada… dzojped je udobniji u tom smislu, daje ti slobodu da se zavalis ko covek…

3 Likes

Hello!

Meni je trebalo nekih 6 meseci da kazem, okej, naucio sam da igram.

Osim ociglednog, da vezbas, probaj da se koncentrises da nisanis sa levim analogom, a desni analog samo za fine tuning da koristis. Ako krenes odmah da ciljas samo desnim analogom imaces da svrljas na sve strane.

3 Likes

Slobodno cepaj MP. Ne opterecuj se previse i probaj da se zabavljas. Da uzivas.

Ako si ikada upravljao dizalicom ili kranom, slicno je. :joy:

Salu na stranu skapiraces sam brate.

1 Like

Ovo što si mi rekao, zlata vredno :man_bowing: pa da desnim letim u nebo to mi je problem bio, previše mi brzo ode u stranu i ne mogu ništa da pogodim

1 Like

Hahaha pa da, dva lazy bega jedan za noge, i ogroman ekran. Još samo da se nauči da se igra. Smotao sam malo koji tipovi postoje aim assista i kako funkcioniše, tako da sam dosta bolji nego kada sam prvi put uzeo joy u ruke

1 Like

Probaj nabaviti neki dobar Elite 2 controller, mnogo je lakse igrati FPS sa njim, a ima ih na KP za male novce, samo da naletiš na dobar bez drifta .
ili da bubneš malo vise novaca za nov …

Davno sad vec bese, al meni je trebalo da odigram jednu celu igru dok se nisam malo opustio… mozda je cak halo 2 bio, svakako neka igra na OG xboxu.

Situacija je sad obrnuta – da me stavis za monitor sa m&k, ne bih znao sta radim.

Tastatura ko gejming uredjaj mi sad deluje tako nakaradno. Mozete da je kitite rgb svetlima koliko ocete, wasd tastere kojim ocete bojama da mazete, i dalje je to samo nasminkan uredjaj za kancelariju.

1 Like

1 Like

Ali na nasminkanom uredjaju za kancelariju mozes da radis akrobacije koje samo mozes da sanjas na dzojpedu. Citavi zanrovi su neizvodljivi na dzojpedu, kao sto su real time strategije (na turnirskom nivou).

Ja sam bas u obrnutom fazonu da mozes kakav god hoces elite pro kontroler da izmislis, sa ne znam kako kvalitetnim analozima i bumperima, i dalje ce to biti samo nasminkani kontroler za kran.

Jednog dana mozda cemo dobiti best of both worlds, neki neurosinapticki VR device, evolucija kontrolera je daleko od zavrsene.

1 Like

Sve si u pravu, ovo je samo moj subjektivan stav. Danas kad vidim tastaturu, ne mogu da zamislim sebe da na tako necem igram. Jos pred monitorom u stolici, uzas. :smiley:

ne, ne, samo nisi stavio prave switcheve :rofl:

Wtf kakav bezobrazluk u ovoj temi i to od ljudi koje postujem… :joy:

1 Like

Ja se sećam kako sam se zagrejao da kupim Xbox 360 i napokon skupim pare, poručim konzolu, jedva čekam da stigne. Upalim i igram malo Mortal Kombat 9 i reko ajde da probam Saints Row 3… I tada me je ošamarilo - pa ja nemam pojma da igram ništa sa džojstikom :joy: Trebalo mi je par dana da se naviknem, relativno brzo sam ušao u štos. Ali uopšte mi to nije palo na pamet kad sam kupovao konzolu da ja nikad nisam igrao ništa na džojstiku osim Sonic-a i Mortal Kombata :joy:

2 Likes

Ja mislio imas jedan u gacama :rofl:

Ja na tastaturi igram u istoj poziciji skoro kao i sa kontrolerom. Ono skroz zavaljen u fotelju. Samo bežični miš i tastatura sa pokretnim stalkom za njih.

1 Like