Forza 7 - 4K HDR snimak

Prema rečima srećnika koji poseduju 10-bitni HDR 4K, rezultat je spektakularan. Ako nemate HDR TV, odnesite USB u neku prodavnicu i probajte da ubedite nekoga da pusti snimak. Po mnogima jedna od najboljih 4K demonstracija, jer trkacke igre najvise benefita imaju od 4K sa gomilom ivica na stazi i po obodima staze.

Ovo bi trebalo da je valjda neki nekompresovan video i pusta ga bilo koji 4K TV preko USB-a. HDR implementacija je narocito impresivna, iako je u ovoj fazi “eksperimentalna” i ne reprezentuje finalnu igru do najsitnijih detalja, ovo ce, bez ikakve sumnje, biti igra koju cete zeleti da pustite na X-u da bi oduvali sve prisutne.

Ostaje jos “sitnica” koji 4K TV/monitor odabrati… :confused:

Ako neko na forumu poseduje 4K HDR TV, neka javi rezultat, a mi ostali cemo da mu zavidimo. :smiley:

6 Likes

Koliko se sećam 10-bitni niko.
I nema bas najave da je neko zainteresovan
za kupovinu komboa x-4k hdr 10 bit, trenutno. Ipak je veliko ulaganje i mnogi čekaju da izađe konzola i igre,pa da u praksi vide kakav je zaista benefit. Jer kad su traileri i gameplay demoi u pitanju…Mnogo puta do sad smo ostali sa gorkim ukusom u ustima po izlasku igre… (jao da,moram kupim pelin).

To i mene muci :confused:, koji tv uzeti sa 10 bitnim hdr-om.
Inace gledam(-privlaci me) ovaj novi LG 2017 model sa novom nano cell tehnologijom(vrh :top: ), model je SJ 8000 55" , 1500e mu je trenutna cena, sada nisam pametan da sacekam jesen ili ga pre uzeti.

[quote]
Nano Cell, zahvaljujući česticama promjera 1 nanometar, postiže impresivne rezultate zbog upijanja viška valne duljine svjetlosti što povećava čistoću boja prikazanih na zaslonu. Tako LG-evi LCD zasloni mogu filtrirati različite boje s puno većom preciznošću te svaku boju renderirati u skladu s tim kako ju je zamislio kreator konkretnog sadržaja. Primjerice, zelena boja na uobičajenim televizorima može se stopiti s bojama drugih valnih duljina – poput žute ili plave – pa boje na zaslonu blijede i poprimaju žute ili plave tonove. LG Nano Cell znatno smanjuje broj slučajeva u kojima boja blijedi, slika postaje nestabilna ili dolazi do drugih poteškoća s prikazom boja. Isto tako, smanjuje odsjaj zaslona čak i pri intenzivnoj ambijentalnoj rasvjeti.

Kvalitetu LG-evih Nano Cell SUPER UHD televizora je prepoznao i Technicolor. Tako će zaljubljenici u filmove, zahvaljujući partnerstvu Technicolora s LG-em, imati koristi od 100-godišnjeg iskustva ove kompanije u razvoju i primjeni naprednih tehnologija kroz način rada Technicolor Expert uz koji LG-evi SUPER UHD televizori pružaju najtočnije moguće boje. Ove visoke standarde Technicolora prihvaća većina holivudskih studija.
LG-evi novi Nano Cell televizori koriste poboljšanu tehnologiju ULTRA Luminance za svjetlije i jasnije tonove slike. Nova linija TV-a podržava i razne HDR formate, uključujući Dolby Vision™, HDR10 i Hybrid Log Gamma ili HLG, a tu je i značajka HDR Effect koja povećava kvalitetu slike SDR sadržaja. SDR slika se obrađuje okvir po okvir kako bi se poboljšali svjetlina u određenim područjima i omjer kontrasta te renderirala preciznija slika.[/quote]

Link:

ON topic:
Pogledao sam snimak na 4K tv-u ali bez HDR-a i ovo izgleda malo reci vrhunski.

2 Likes

Predatore, ti nikako ne uzimaj takav televizor. Ti si sirotinja, i ako uzmeš takav televizor na rate, plakaćeš posle 2 meseca!
hahahahahaha!
(level 6)

Predatore, ovo je tvoj kalibar.

Sto se mene tice, merkam neku sirotinjsku varijantu od ~1K eura. Najpametnije sto sam smislio je Sony 55xd8005, koji je pre neki dan dobio Nugat apdejt odnosno podrsku za Youtube HDR, ali, avaj, nedostaju mu neke opcije koje imam na trenutacnom televizoru kao sto su 120hz i 3D. Mislim, to je stvarno jadno, da istreses toliko novca, a da izgubis takve funkcionalnosti koje je industrija odbacila kao passee.

Nego, za one sa jeftinim ulaznicama, ni ne pokusavajte da skinete 4K video jer ga necete moci pustiti, pa predlazem da bacite pogled na ovu blijedu senku istinskog 4K dozivljaja na TV-u sa nano celijama:

2 Likes

Više ga nema u radnjama…
Vredi pogledati LG 55UH950V (za oko 1300€ ga mogu doneti). Ima 120Hz, 3D, 1000 niti i 10 Bit-ni HDR

3 Likes

Uf, to mi je definitivno preskupo. Bedak za Sony-ja, mada mi je i on malkice preko nekakve psiholoske granice koju ne zelim da predjem za TV.

Au sto bi voleo da odgledam ovaj snimak u izvornom obliku, ali me i mrzi da se cimam.

Ja ne smem ni da se zainteresujem previse za 4K televirzore, znam da cu zavezati merak pa posle problem :slight_smile: Zainteresujem u smislu detaljnog uperidjivanja karakteristika i recenzija na netu, i naravno cene. Jos ne znam ni cifru koju cu da odvojim za tv, znam samo zasigurno da necu nista ispod 55"

@ninja sta mislis za koliko ce pasti cena 4k televizora do pocetka sledece godine, prvih par meseci?

Ja imam Samsung 49KS7000, koliko GB zauzima ovaj snimak? Zato sto imam flesku od 4GB pa ako moze da stane da skinem :grin: Inace i bez HDR ma fat xboxu kog imam igre izgledaju toliko dobro da ja nemam reci ali stvarno, tek mogu da zamislim da imam One S kako bi izgledala FH3 koju imam, a tek na One X ili na Pro Horizon Zero Dawn, uhhh

Mogu da ti stanu oba, prvi je oko 900mb, drugi oko 1.5gb.

Hmmm…ne znam ni sam šta da mislim. Kontam da će biti kao i do sada za nove modele. Samo će spakovati mašineriju u novo kućište, dodati par opcija, i opet prodavati po “početnoj” ceni.
Izgleda da je 1000-1200€ neka cifra oko koje će se vrteti početni kvalitet u dijagonali od 55".

Inače, i ja bih rado da pogledam ovaj snimak na nekom PRAVOM televizoru, ali mi je isto cimanje…

A cena modela iz ove godine? Npr.model koji je danas 1000 eur, koliko ce kostati u prvih par meseci sledece god.? Mozda mnogo trazim, ali (opet) ti imas najvise iskustva u tome

Takvi modeli jednostavno nestanu sa tržišta, baš kao i famozni Sony 55XD8005. Taman kada je trebalo da mu padne cena, oni izbace zamenski model, a starog nema ni za lek…

1 Like

Ok, rezervisi mi neki ovogodisnji model za pocetak sledece godine :smiley:

Salim se, razumljiv problem, a ja se nadam da ce preziveti neki model do tad…

Malo da splasne hajp, gadjace te u ledja u Maxiju sa takvim televizorima za 17.999 :smiley:

4 Likes

2021 god. Tada izlazi i “super telefon”. Braćo. Ako ne budem živ, slavite moje ime!
hahahahahahaha

Mozda si ga pomesao sa XD8505, slicni su nazivi, 8505 je stariji model od 8005, ekspresno je zamenjen sa novijim a losijim 8005 za koji se ja interesujem, mozda je to bas taj zamenski model o kome pricas, ima novi SOC i dobio je apjdejt za Nougat (Youtube HDR…)

Jok, zamenili su ga sa XE8005!

1 Like

to je model iz 2016,u 2016 sony je stavio 3d samo u top modele-preskupo, a u 2017 se odrekao 3d-a,sony nije dobio you tube-hdr nugatom već je imao i sa marshmallow os.
Skinuo snimak,odgledao,ok,lepo,
imam sony 55x85c (2015),tv-om sam više nego zadovoljan,
taj 85d iz 2016 je najslabiji u seriji,moja preporuka je da se najslabiji modeli neuzimaju,
jbg,sony ima tv od 1200e sa hdr-om,i ima od 2800 sa hdr-om,ne može biti isto…

Taj od 2800 je verovatno potpno neka druga tehnologija kao sto je OLED. A bicu izuzetno ozlojadjen i mozete da ocekujete gomilu hejta sa moje strane, ako ne budem ODUVAN slikom i sa tog 1000e televizora.

Definitivno presporo padaju cene, proizvodjaci su previse alavi, sada vise niko ne moze da kuka da nema sadrzaja, Netflix strimuje u 4K i svaka igra je 4K za Pro i Scorpio.