Flegovanje i moderacija, neka priča oko toga

pa koji je govor mrznje ovde bio? ovde se fleguju postovi zbog nekih gluposti, da je to smesno.

2 Likes

Iskreno, zna on (i jos neki), koje su Šešelj-lvl nebuloze pisali. Ne bih se vracao na to.

Cijenim tvoj optimizam, ono nije ti jasno, svu smo tu da se zezamo, nema potrebe. Tačno se vidi da be koristiš twiter. :slight_smile: Provedi samo jedan dan na tamo, uće ti veoma lako u glavu. Neki ljudi su jednostavno stoka. Eto baš danas gledam, jedan console warrior je pokušao lika da spusti kao u fazonu, ti su invalid, sestra ti je prerezala vene. Sva sreća, nije istina i lik nema sestru ali ono, namjera je ogavna. I to lik od 40-50 godina to napiše.

1 Like

Svi smo tu da se zezamo dok se ne spomene PS ili Sony. Onda idu zastavice :joy: A ovo je zaista besmislica da se ljudi flaguju. Al dobro, dok se vozimo vozimo se, nikad se ne zna kada cu sići na stanicu :slightly_smiling_face:

3 Likes

Nemam ja drustvane mreze. Nista od toga. Ali znam sta se desava. Svi nesto troluju. Ma samo ignor i cao. Meni iskreno ne smeta nista sem ovih prikrivenih pedofila. Sve ostalo je ok.

Еее ти људи нису прошли малтретирање у школи кад су били мали (не физичко наравно), па су зато постали пахуљице. Замисли друже да подигнеш руку на себе због, пази сад, САЈБЕР насиља? Много, али много крхких људи постоји данас, а такав случај није био пре 10 година. Зашто мора свако да нађе неку замерку у нечијем коментару и да се увреди? Јел имате ви (не конкретно ви са форума) другаре који вас зајебавају с времена на време? Ко нема, да га убацим код мене у групни чет, или ће да дигне руку на себе или ће да постане психички јачи, треће нема. Поготово ми је нејасно гејмери који се увреде на све живо па репортују друге играче ако их увреде, мислим оно, у дане када сам играо лол, док још нису цензурисали све, то је било псовање и вређање само тако, али нико није репортовао због тога, јер нико тад није био пахуљица који ће све да прими к срцу од особе са интернета.

Ovo je sad nesaosecajnost prema zrtvama sajber-nasilja. To sto si ti navikao na neke stvari, ne znaci da i drustvo mora.

Stvarno ne znam kako bi npr radili sa ljudima koji imaju suicidalne misli… da l bi ih terali da se ubiju jer su slabi?

Njima sve najgore, mada ne znam postoji li šta gore od zatvora za takve, s obzirom da ih ostali robijaši "obožavaju ". Mislim da im smrtna kazna lakše pada.

2 Likes

Не, него мора колективно друштво да постане мало психички јаче, ово је језиво постало.

1 Like

Верујем да си неколико година старији од мене, али, за време короне (2020-2021) на дискорд серверима је то била свакодневница, ма шта, то што си сад написао је блага реч шта је све било упућено једни другима хахаха ал колко видим, нико се није :skull_and_crossbones: због тога

Nisi razumeo. Sale i sprdnja drustva je okej… ono sto mene brine je to sto je ta “sala” tebe navela da je poredis sa sucidalnim mislima :thinking:
Kapiras. To vec nije okej.

@robotnjik bi se jos jednom zamolio da reaguje i uvoj temi na direktne uvrede

Директне увреде?!

Ne od tebe.

update: hvala robotu :+1:

Ma ok. Ne znam ni zsšto je neko ovdje i ko je koga flegovao, objašnjavao sam generalno zašto nemam ništa protiv flag opcije ako se koristi kako treba.

Kao što rekoh gore, objašnjavao sam zašto mi je ok flag opcija, pogotovo na većim forumima, grupama itd. gdje admin ne može sve da isprati.
Priča je otišla preširoko u filozofiranje k’o je pahulja ili nije. I o cyberbullingu koji jeste legit problem većinom što se tiče maloljetnih osoba, imaš nekoliko slučajeva kod nas na Balkanu da su klinci sebi oduzeli život. Neko pod*ebavanje prijatelja nije u istoj ravni sa tim. Ali nije mi namjera bila da se oko toga raspravljamo, samo sam rekao zašto mi je ok flag opcija.

Inače, ja sam pregulio 40. I dosta drugih članova ovdje na forumu je sličnih godina. Pahulje sigurno nismo. :slight_smile:

2 Likes

Ту смо близу, једна деценија и кусур разлике горе-доле хаха

2 Likes

@Uros2909

Ne treba mesati snagu sa dobrom voljom i ljubaznoscu.

U pitanju su samo drustvene norme, sta je prihvatljivo kao model ponasanja.

Izazovi moderog drustva su drugaciji i potrebna je drugacija vrsta snage da se covek prilagodi sto nije uvek lako ni jednostavno.

Cyberbulling je posebna tema. Nema smisla za nas ali za tinejdzere itekako ima.

Inace jedna dobra knjiga se bavi ovom temom, ne toliko u socioloskom kontekstu vec malo sire. Predlazem je zaista svima. Posledice prezasticenosti i premalo disruptivnih elemenata jesu pogubne za pojedinca i drustvo u celini.

Ali ovde govorimo o jednoj zoni komfora u javnom diskursu, sto ne mora da bude shvaceno kao slabost.

Tesko da su britanci “slabi” jer su u doba najveceg formalizma u komunikaciji kada si i lokalnog pekara morao da oslovljavas sa “dear sir”, imali najvecu imperijalisticku i vojnu ekspanziju.

Znaci samo se norme menjaju, samo se formalizam menja.

Inkluzija uzima u obzir postojanje i osecanja manjinskih grupa sto je nacelno ispravno - stepen u kome se to namece, mozda je nekada problematican i moze malo da ode u zastranjivanje, ali sustinski treba da shvatimo da je drustvo jako koliko je jaka - i uvazena - njegova “najslabija” karika.

Ovo bas i be dopire do svesti vecine ljudi i zato postoje pravila.

Istorija je prepuna nezsmislivih surovosti. U svojoj “snazi”, Urose, ti to ne mozes ni da zamislis, kroz sta su prolazili americki robovi ili najobicniji pesadinac u srpskoj vojsci prilikom prelaska Albanije 1915. Ne znas kako je biti u koncentracionom logoru. Ne znas kako je biti u “jakom” drustvu koje prizeljkujes. Pa ne moramo tako mnogo ni da idemo unazad u istoriju.

Imam ja neke drugare koji su robijali i bilo je pedofila. Ne sme niko da ih pipne. Popije samicu, ovaj tuzi drzavu itd. Ili ih drze stalno u izolaciji. Na zalost po novoj agendi ljubavi itd pedofil ima veca prava od zrtava.

Jaki ljudi stvaraju dobra vremena, dobra vremena stvaraju slabe i glupe ljude (sto upravo gledamo) slabi ljudi prave losa vremena kao posledicu svoje gluposti, ta losa/teska vremena stvaraju jake ljude koji opet prave dobra vremena.
Mi smo sada stali na losim, slabim i glupim ljudima…jasno je svima sta nam sledi za to ne treba da bude neko baba vanga.
Promocija gluposti, dekadencije i bolesnog kao pozeljnog mora dovesti do losih vremena.
Koja su jasno vidljiva. Jbg to je tako od kada je sveta i veka.

Taj ciklicni model ne objasnjava sve probleme modernog drustva niti celokupnost istorijskih promena. Sluzi samo ljudima da pojednostave stvari do nivoa karikiranja, sto vise nije ni mudrist ni upotrebljiv model. A malo i smara jer ga svi ponavljaju kao papagaji i primenjuju od napukle cevi u podrumu do stagnacije kineske ekonomije.

Ne treba ti baba vanga da prepoznas kako je ljudima sve bolje i trend koji jasno pokazuje poboljsanje kvaliteta ljudskog zivota od druge polovine 20 veka do danas. Kada sve probleme malo stavis u kontekst shvatis koliko su beznacajni u odnosu na to da je smrtnost od bakterija iskorenjena obicnim pranjem ruku i antibioticima, a procenat prezivljavanja beba podignut od 50% na 99% sa drugom decimalom.

Na vasu srecu pojma nemate i nadam se da ce tako ostati. Uzivajte izmisljajuci gluposti u toploti doma sa centralnim grejanjem, tekucom vodom i strujom.

1 Like

Druže smaraš s ovim. Ako ti se ne sviđa, znaš gde su vrata. Upadaš u svaku konverzaciju da ispravljaš nečije krive drine i prosipaš mudrost čak i kad dva lika vode konverzaciju među sobom i nema dodirnih tačaka vezano za tebe. isprdeo si se ovde pre par meseci i ulećeš u rasprave sam (iako te niko ništa nije pitao) sa članovima koji su ovde po 10-15 godina i kad ti se ne sviđa ishod: “Moli se administracija da reaguje”. Ti si prvi koji se ispiljio ovde i poziva na ovakve gluposti, proziva za neke govore mržnje, rasizam i slične gluposti. Ako ne znaš da se sprdaš, da učestvuješ normalno u konverzaciji, ako ti ne odgovara tema ili nisi u toku, nema razloga da pišeš niti da se ti ovde brecaš, uvređuješ, pozivaš pravdu ili šta god. Ne moraš na svaku temu da odgovaraš niti da svakom ulaziš u analizu razgovora koji oni vode. Nikakav rasizam i svakojake gluposti kojima si nazivao članove ovde, se nisu pominjali do trena dok ti nisi došao. Tako da batali te gluposti, tvoje večito izvrtanje narativa i pozivanje na neku pravdu i poštenje kad zagusti.

6 Likes