Pa ako je bio Jevrejin onda je bio sucmurast i arapin kao i svi semitski narodi..
Super je sto su nju predstavili zenom iz Kenije. Slika i prilika Helene
Super je što su smeđkaste Grke sa krivim nosevima predstavili sa nekim Amerikancima. Ako se žališ na neki detalj onda isto primeni na sve
.
Duper je sto kvazi istorijsku autenticnost primenjujemo na bogove, aristofan se prevrce u grobu ![]()
Au brt kakvo generalizovanje ![]()
Nolan je imao ovakvu viziju jednog mita/bajke. Očigledno mu je najmanje bila bitno da se previše upušta u neke istorijske tačnosti vezane za taj period. I to je ok. Ako neko nema problem sa pogrešnim kostimima onda ne bi trebalo da ima ni problem sa kastingom jer je ceo paket nečije maštanje o toj priči.
Ljudi ignorišu netačnosti (kostimi, oružja, brodovi) ali crna žena, to već nije ok.
Eno Elon Mask hoće da snimi “pravu” verziju Odiseje, valjda će to da umiri masu kad izađe.
Upravo ovo sam i ja rekao. Nolan je to tako zamislio i ja sam to prihvatio i tako odgledao film. I bio mi je dobar. Kraj price.
To isto kao kad je moj drugar tri dana polemisao kako arya ni u snu nije mogla da ubije glavnog nightwalkera, posto je niska i nimalo jaka. Alo bre, o cemu mi pricamo?
Manji detalji.. Ali kao i svaki “problem” Na tu temu do sada.
Kada je nesto na silu to izaziva otpor.. A vec jako dugo se siluje ta prica uz naravno ove sto su frizideri.
To izaziva otpor i kontraefekat.
Najbolja izreka koju sam cuo u US.
Koja je razlika izmedju turiste i rasiste??
7 dana.
Pa ima razlike.
Kada uzmes novo delo, prazan papir i onda napises kako frizideri pobedjuju zamrzivace u izmisljenoj zemlji dembeliji.
Ok, komese svidja svidja.. Tako je umetnik zamislio..
Kada uzmes nesto sto vec postoji, to onda izvitoperis bolescu onda nije ok..
Ovo mu dodje kao u Tolkinovom delu kako su nastali Orkovi.. Mracne sile su zarobile vilenjake i zlom ih pretvorili u Orkove!
To je zato sto bolesni i zli ne mogu da stvore nov zivot nego zamo da uniste i zatruju nesto vec postojece..
Paralele su fenomenalne i ocito tacne..
Onda tebi nije do istorijskih činjenica nego do boje kože.
Ne, nego do silovanja.. Ne moze na silu nista..
Svakako jedva cekam da vidim Tarzana crnca..
Mozda bih jos vise voleo da gledam bajku o Mojsiju i laznom ropstvu u Egiptu ali da Mojsije bude crn crn. E to bih bas rado gledao.
Odgledao Love Lies Bleeding.
Svideo mi se i vise nego sto sam se nadao. Uvek je lepo videti film gde vidis da se neko potrudio da svaki kadar dobro izgleda, da ima boje, kontrast, kompoziciju. Ubi me moderno sivilo gde sve ostavljaju bledunjavo radi lakse post-produkcije.
A kud jos lezbejska afera, bodibilding i nasilje, au. Ceo paket.
Ok, možda su isto trebali da dodaju poveću dozu homoseksualnosti i pederastije koja je bila slavljena u Staroj Grčkoj? Jel" bi to podiglo verodostojnost? Ipak pričamo o stotinama muškaraca koji su desetak godina proveli na brodovima, sigurno je tu bilo svašta…
Po meni je to što je Helena crna je jedino problem ako je Nolan kojim slučajem tvrdio da je njegova Odiseja precizna što on nije tvrdio. Tarantino snimi film gdje Hitler bude izrešetan i izgori u bioskopu a Bruce Lee je mali iskopleksirani prepotenko pa šta fali.
Iskreno ne volim ni ja da se mjenjaju izgledi likova, npr. kad su stavili u onoj Resident Evil seriji da Alberta Weskera glumi pokojni Lance Reddick. Ali da je serija bila uspješna i da je nisu otkazali bi svejedno gledao. Frustracija je više bila na to što nijedan Resident film i serija nilad nije bio precizan i svi su nešto bježali od igara.
Ljudi se popalili na bajku koju nisu ni sami pročitali
.
Nije mozda za ovde ali i jeste.
Svi koji su igrali ovo ima da se oduseve. Neko je napravio filmic Red Alert ![]()
Po meni ovo je top top.. najzad cemo moci da gledamo filmove u serije koje smo mozda oduvek hteli ali je bilo skupo ili nemoguce da se napravi.
Uz to nece morati da se ceka sto god na nastavke itd.
Da ne pricam o tome sto necemo morati da gledamo necije bolesne agende…