Filmovi vol. 3

Da se nadovezem.

Hail Mary je katastrofa kosmickih razmera. Mozda jedan od najgorih filmova koje sam ikada gledao. Ali moram da pojasnim, meni je knjiga Endija Vira sveza jer je upravo zavrsavam. Knjiga je odlicna (mozda cak i sjajna). Ima jako puno nauke, Vir je ocigledno neshvaceni genije iz fzike i prirodnih nauka i ima puno internih dijaloga sa sobom, introspekcije i interakcije sa Rocky-jem. Debili su za naucnog genija glavnog protagonistu izabrali ni manje ni vise nego Rajana Goslinga koji prosto zraci tupavoscu. U Marsovcu je glumio Met Dejmon i ok, mozda ne moraju svi holivudski glumci da budu materijal za Mensu, kao sto je to Met Dejmon, ali Rajan je zaista promasaj tezak. A onda cela direkcija filma da se napravi buddy komedija od jedne teske egzistencijalne pretnje za covecanstvo. Deo na zemlji - 5 minuta u filmu. Strasno. Dodje mi da ne gledam vise filmve i da samo lepo predjem na knjige.

Undertone - solidan, ali mi je posoednja scena bas dobra bila i kako se gradi suspens kroz ceo narativ. Kuriozitet je da sam ga gledao, a videcete u filmu kakve veze ima necu mnogo spojlujem, bas u trenutku kada se u Luizijani desio pre neki dan onaj strasan zlocin kada je manijak pobio 13-oro dece. Saznao sam posle filma (vremenska razlika je 6-7 sati).

1 Like

5 Likes
3 Likes

Ajmo 3..2..1..0 :joy:

:t_rex:

2 Likes

Izgleda kao super zabava ima neki vajb 80/90te

Upravo gledali Backrooms. Šta-li-je-iza-ugla napetost, odlična gluma, zvuk i kamera. Sve ovo u 90’s estetici. Baš sam prijatno iznenađen i imam milion pitanja posle filma dok film nudi par odgovora.

3 Likes