Filmovi vol. 2

Jeste istina da u poslednje vreme imamo najezdu filmova koji se samo razmecu sa sto vise efekata. Po principu ciji je veci. Samo da je sto sarenije. Ali se ne bih slozio sa tobom da Star Wars ide u isti kos sa tim nazovi filmovima gde glume blago retardirani likovi!
Rekao bih da preterujes!
A inace ti filmovi nikad i nisu bili popularni kod nas. Uvek je zikina dinastija bila zanimljivija!

Ma idi begaj, sem Harisona Forda, niko se vise nije pojavio ni u jednom iole ozbiljnom filmu. Ne kazem ja da Zikina dinastija valja, samo prosto mislim da ono sto su u danasnje vreme Transformersi, to je pre 40 godina bio Star Wars. Obican tech demo, sto bi se reklo, poruka filma 0 (nula). I nemojte me ubedjivati u suprotno, posto znam da ce sada da skoce svi kao opaljeni.

Ne bih se slozio bas sa tobom ali ni ne zelim da te ubedjujem u suprotno. Transformersi su samo kap u moru istih filmova. Dok ono sto je prikazao Star Wars tada dostignuto tek 20+ godina kasnije. I sada kada ga pogledas izgleda bolje od mnogih modernih SF filmova.

I nemojte me ubedjivati u suprotno, posto znam da ce sada da skoce svi kao opaljeni.

Porediti Transformerse sa Star Warsima je isto kao da porediš proliv i toplu čokoladu a jedino čulo koje posjeduješ je čulo vida.

Hej, makar nije rekao da mu je najbolji The Phantom Menace, a omiljeni lik Jar Jar :smiley:

Ljudi (narocito vi stariji sa foruma), vezani ste za Star Wars samo iz sentimentalnih razloga, bas kao sto ce neki novi klinci biti sentimentalno vezani za Gospodar Prstenova trilogiju. Kao onaj lik sa foruma sto je banovan 5 puta na 5 razlicitih naloga sto stalno ubedjuje druge da je on vise uzivao u igrama ranije nego sto mi mladji uzivamo danas. Sto naprosto nije tacno. Svaka cast Dzordzu Lukasu, usao je u filmsku istoriju, i potpuno mi je jasno sto je usao. To je bio prvi film sa WOW efektima, ali postoje filmovi koji naprosto izgube neku draz kada prodje vreme u kom se prikazuju. Da sam Star Wars gledao u bioskopu pre 40 godina, verovatno bih bio u fazonu JIZZ. IN. MY. PANTS. Ali ovako nisam u tom fazonu. Ja se lozim na drukcije filmove, delim ih na dve kategorije.

1. Filmovi koji probude neku duboku emociju u tebi - npr. Let iznad kukavicjeg gnezda, Podzemlje (Underground) od Emira Kusturice, Sibirski berberin
  2. Filmovi u kojima se nesto zbiva pa sedim na rubu stolice ceo film - Boziji grad, Inception, Petparacke price
    Star Wars nije ni u jednoj kategoriji, simple as that. Odgledao sam svih 6 delova da vidim o cemu to ljudi pricaju toliko i bio u fazonu “meh”.

Mislim da bi mu ovo odgovor bio:

:smiley:

Zašto? Najjednostavnije: Smara Jar-Jar. A da ne zalazim u to što ispada da je kreirao imperiju :smiley:

Bolje da ne idemo dalje. Generalno to je samo stvar misljenja. Nigde u zvezdama nije zapisano da jesu SW dobar film ili nisu. Meni jeste top top.
Eto vecina ljudi na svetu obozava sport, fudbal pogotovo. Ja smatram da je to najobicnije zaglupljivanje sirokih narodnih masa. Smisljeno jos u anticko vreme upravo sa tom svrhom! Ali opet mozda sam ja budala!

koju duboku emociju ima Underground od Kursturice zivota ti???!?!? Meni je ono toliko debilan film da reci nemam, a gledao sam ga vise puta btw, i jok, sta ludak koji drzi ljude zatvorene dole radi svoje koristi. Koja je poruka toga? Ko je lud ne budi mu drug?!!?!

Svi samo kacite memee, i duhovita poredjenja i metafore, ali niko mi nije naveo nijedan jedini argument zasto gresim, samo je mozda marko gts pokusao malo. Doduse, ja sam vam rekao da me ne ubedjujete, pa evo, dajem vam dozvolu da me ubedjujete. Ja sam vam dao vrlo dugacak odgovor zasto tako mislim, a svi se i dalje samo sprdate.

Posto sam ja budala koja je i krenula ovu zezanciju i otvorio sam pandorinu kutiju ja bih i da spustim loptu.
Kao sto rekoh nigde nije zapisano da jeste najbolji film. Svako ima svoj ukus. Postujem to sto plivas uzvodno i imas svoje misljenje.
To je za svaku pohvalu. Mogao bih da ti dam jos nekoliko argumenata u korist SW serijala. Ali ako se tebi ne svidja ja te ne mogu ubediti niti zelim u suprotno.
Moze da ti se ne svidja ali mislim da gresis po pitanju kvaliteta dela.
To je film i delo koje je nadahnulo mnoge buduce filmove, romane i igrice koje igramo. Udarilo neke temelje SF-a koji se i sada koriste kao da su sveto pismo. Mozda to cak i ne primecujes u filmovima, igrama i knjigama ali je tu veruj mi.
Po prirodi nisam nostalgican pa ne gledam na taj film sa te strane. Iskreno smatram da ima sta da ponudi kako u tehnickom tako i svakom drugom smislu.
Sama prica je praiskonska, unutrasnja borba coveka, dobra i zla. Da u svakome od nas ima potencijala za obe strane. Kao i da postoji iskupljenje i nada!
Toliko toga ima ako samo malo dozvolis da vidis!
Mogao bih jos dosta stvari da ti navedem ako zelis da procitas ono sto imam da napisem.

ma ljudi, Underground od Kusturice je bolji nego SW, ok dosta sam cuo, meni je ovo probolo oci, nije me ubolo nego proslo kroz oci skroz, jer ova izjava nema logike, nikakve

Zapravo zelim. :wink:

Ja ne bih i ne želim da te ubeđujem, ali evo da ti napišem zašto je po meni Star Wars kinematografsko čudo koje neće biti prevaziđeno:

1. Svemir. Nema mu kraja, pa tako i u filmovima o Ratovima Zvezda. Ne radi se o samo jednoj planeti, o samo jednom sunčevom sistemu, o samo jednoj galaksiji. Jedina franšiza koja je sebi dozvolila toliko daleko da ide u pogledu svemirsko-umetničkog stavaralaštva. Naravno, ovde ne govorim o serijama i serijalima tipa Star Trek. Inače, mnogi moderni astrofizičari, Neil deGrasse Tyson khm khm, kažu da su im želju za naukom i istraživanjem svemira potakli baš ti filmovi i serijali. Nije Nasa odala počast Leonard Nimoy-ju zbog toga što je imao neverovatno opičene veđe, već zato što je sigurno polovina ljudi u toj organizaciji (govorimo o mlađim generacijama, ne o starijim) zbog njega i Star Wars filmova počela da se interesuje za ono što se nalazi izvan naše atmosfere
    Hoćeš sliku? Izvolte: http://editorial.designtaxi.com/news-starwars0702/big.jpg

2. Sloboda kreiranja rasa. Stotine rasa, svaka planeta ima svoju floru i faunu, svoju kulturu, koja nimalo nije slična nekoj drugoj u tom istom univerzumu.

3. Džedaji i Sith imperija. Dobro i loše. Pojašnjeno na najbolji mogući način, svakim potezom likova iz dva tabora, kao i mnogim citatima učitelja Jode.

Mogao bih sedamnaest dana i četiri sata da pišem o tome zašto je Star Wars najveća, najbolja i najnenad****vija franšiza svih vremena, ali moram da idem, uskoro mi se završava radno vreme, a ja gladan ko mečka iz planetarnog sektora Vaal :smiley: