Ima i 1080p i full BD, sve je izaslo
Opaa super sad videh izbacio je i yify skidam odmah :tap:
Jel moze da mi neko objasni razliku izmedju BR i IMAX verzije?
-Evo ti odgovor sa jedne stranice:
It’s a bit confusing. Originally IMAX films were made with special high resolution, large format film cameras. As I understand it, some films originally on 35 mm film are now converted to IMAX format as very high resolution digital video with grain cleaned up through software processing (called DMR). The result is a 70 megapixel image (vs 2 megapixel for standard Blu-ray). Howver the aspect ratio of IMAX is (native) 1.44:1, so Blu-ray IMAX movies are usually more square/less widescreen than most new film (typically 1.85:1 or greater.
However, for Blu-ray release the IMAX image is downsampled to 1080p (1920x1080). The process supposedly retains better image detail than simply mastering from 35 mm film to Blu-ray. In addition the IMAX format uses extremely high quality uncompressed sound … so Blu-rays (if they take advantage of this), will also have top notch sound.
So … long answer … both IMAX blu-ray and ‘normal’ Blu-ray are 1080p, but IMAX versions may be less widescreen, somewhat higher detail/finer grain and have top end sound.
Mrsko mi prevest, ko ne zna eng prevest cu, nije problem
Izvor: https://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20081211133235AAY4jB6
Koliko sam do sada video sva iMAX izdanja - Batman, Hunger Games i sad Interstellar - svi imaju 16:9 aspect ratio - full 1920x1080 rezolucija, pa se black barovi uklanjaju u (uglavnom) akcionim scenama, za razliku od standardnih 1080p filmova koji uvek imaju black barove i rezoluciju 1920x800.
Takodje se skida [SIZE=3]Interstellar 2014 IMAX 1080p Bluray x264 DTS-EVO[/SIZE]
Bolje skini Bluray 720p ili iMAX 720p nego YIFI 1080p.
Sad sam gledao ovaj imax 1080p i 13gb je tj 11gb vise nego yify I opravdava li toliku razliku kvalitetom ? Sto se mene tice ni blizu tako da drizm se ja i dalje jifijia
U prvih 10min lepo na taj 13gb ili tesko na yifi komresiji dok se oci ne naviknu posle toga to ni neprimecujes. Glasam za yifi +1.
Ako nisi video bolju sliku prelepo yify pobedjuje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Error bot
Nisam se mogao strpiti.
Upravo sam odgledao Interstellar.
Onda, ukratko…_ Jedan od najboljih filmova, ako ne i najbolji, film sto sam gledao_…
Ko kaze suprotno:
- Pronaci ga preko IP adrese
- Doci kuci licno i
- perma BAN.
Sva prica zavrsena. Cao-zdravo. Laku noc
Ja kad sam gledao u kinu, ljudi su na kraju filma izjavljivali recenice poput “koju glupost sam ja upravo gledao”. To su isti oni ljudi kojima je Expendables “ekstra film, druze jesi vidio kako ga je zaklao u nogu i upucao u desno mudo, hahahahliololol, jest Statham prejak, gledaj kako ubije 762 covjeka jednog po jednog dok svi ostali gledaju i cekaju da dodju na red k’o da su na granicnom prelazu u Madjarsku hjahahhah!!!111!eleven!!”
FML
Jos prosle god sam u bioskopu gledao ali sam stavio da se skine ponovo Treba ponovo videti.
Ali posto mi TV nije super nov i fenci nece to biti to
Ako gledas na monitoru 21,5", jok. Ali ako gledas na tv-u od 42"… Dosta njih mrzi YIFY jer prate masu, cak daju izjave “DVD je bolji od YIFY 1080p”. Ne shvataj me pogresno, imali su i oni losih ripova, gde se u akcionim scenama vide ogromne kockice. Ali to su uglavnom filmovi iz 2010/11, sad su vec izucili zanat. A i od sourcea zavisi. Ako ripuju BD ili Remux normalno da ce biti bolji kvalitet nego kad ripuju webrip od 4GB
Bas to sve zavisi na cemu gledas. Ko gleda na 22" monitoru nije isto kao 42" TV Ali eto meni nije isto toliko bitno posto mi TV pusta samo 720 A na sve to nije ni LED nego LCD i to model iz 2010god!
Čisto da spomenem, znam gde možeš jeftino kupiti odličan TV! :rolleyes:
Pravi si vragolan, hahaha!
Ma jok bre, sto da bacam pare. Pratim cene tamo pa cekam da budu dzabe video sam da cene idu u tom pravcu
Mali off, imao sam nameru i odvojio sam pare a onda sam spicio sve u 2 dana. Kupio klimu i malom neko svemirsko sediste za kola koje kosta kao dobar TV
Gdje mi zivimo, to je cudo jedno… Ko trazi razlog zasto ljudi nisu jos otisli dublje u svemir, ili izlijecili rak, odgovor lezi u tim idiotima. Dobro je da smo ikako zivi kao vrsta…
Takvi me podsjete na ovo:
To je sasvim normalno. Mozda ce zvucati snobovski ili kako god hocete ali vecina ljudi jesu tupsoni da upotrebim blagi izraz.
Kako ovde tako i svuda u istom procentu.
Najbolji primer sta se gleda ovde i ceni je sledeci primer. Izadje neki SF film. Kazem ja sebi ajde kada stignem idem u bioskop da gledam. Prodje tako dve tri nedelje a film skinut sa repertoara! Nema besnog kera da to gleda. To mi se nekoliko puta vec desavalo. Bukvalno manje od mesec dana bude film. I to neki koji vazi za hit u SF krugovima.
Ali je zato MoJtevideo 6 meseci u bioskopu! E bas do moJega!