Film je namerno preuvelican. Jeste on sve ono radio, ali ne bas onako kako je prikazano u filmu. Film je parodija celog tog bolesnog sveta berzanskih spekulanata. Inace, sprovedeno je neko psihijatrijsko istrazivanje u kome je ustanovljeno da su berzanski brokeri ljudi koji su spremniji za donosenje opasnih odluka (odluka koje mogu da naude drugima) nego psihopate sa dijagnozom. Covek JESTE cist prevarant, ima i na Wikipediji clanak o tome, mnogo ljudi je unesrecio i mora da plati 110 miliona dolara odstete tim ljudima. Sad se bavi motivacionim govornistvom i prosle godine je izjavio da ce u 2014. zaraditi vise para nego sto je zaradio u svojoj najboljoj brokerskoj godini (!?!) i da ce svim ljudima vrlo brzo vratiti novac. Tuzno je sto je njemu prevara ipak omogucila da zivi na visokoj nozi, jer se nikada ne bi tako uspesno bavio motivacionim govornistvom da prethodno nije bio prevarant. Sigurno ti ili ja ne bismo zaradili tolike pare od govornistva.
Ko kaze i da necemo. A u to vreme je to bio jedan ogroman bubble kad su tek kretali da se probijaju i sire svest o investiranju. Danas, sve se svodi na automatizovane hedz fondove, high speed trading, jedne iste dosadne diverzifikovane portfolije. A on je pre svega prodavac i kul mi je onaj trik sa olovkom. Malo je toga prikazano. Inace ne mislim da je berzanski posao bilo sta bolesniji od lekara, profesora⦠posao ko i svaki drugi. Ne znam kako je on to āunesrecioā ljude, ulaganje u berzu nosi ogroman rizik, nije to banka jbt i ako ih je ubedio da penny stocks vrede on je za mene ipak vise dobar prodavac. Mislim mozda gresim sigurno postoji jako dobar razlog zasto ga je FBI ukebao, provericu sta kaze wiki
Inace, jedan berzanski film mogu da nosim na pusto ostrvo a to je Pursuit of Happyness. Chris Gardner je neverovatan izvor inspiracije.Ali je bas suprotan fazon, samo hard work. Mislim da daleko realnije prikazuje stvaran svet i kako je mukotrpan uspon. Soundtrack je, kao i ceo film, vanvremenski.
Stvar je u tome sto im on nije SAMO prodavao penny stocks. Stratton Oakmont functioned as a boiler room that marketed penny stocks and defrauded investors with the āpump and dumpā type of stock sales. A evo ti clanak sta znaci pump and dump Pump and dump - Wikipedia
kao i boiler room Boiler room (business) - Wikipedia
Pogledao sam ga sinoÄ. Definitivno drugaÄije od veÄine filmova u zadnje vreme. Iako nema nikakve veze sa filmom The Drop, meni nekako ostao isti utisak posle gledanja oba. Verovatno zbog upeÄatljivih dijaloga.
Svaka Äast za scenario, a Doni Darku kapa dole!
Slazem se u potpunostiā¦
Ja sam ga pogledao pre koju nedelju⦠Tacnije gledao sam ga prvi put kada sam bio bas klinac, i nisam razumeo poetnu bas, a i slabo se secam⦠I sve sam se pripremao da pogledam i onda naleteh, ja mislim da je bio na Prva Plus, pre jedno 3 nedeljeā¦
Mnogo dobar film, sa mnogo dobrom porukom⦠Ako ga neko nije pogledao, neka ga obavezno pogledaā¦