Pa lik je smorio. Realno nije nista bolji od Stivena Sigala
John Wick (2014) 1080p BrRip x264 - YIFY
Od mene 9.8 za Interstellar. Film me oduvao, nisam se nadao ovome i tek mi je sada zao sto nisam imao prilike da ga gledam u bioskopu.
Jel si gledao DVDScr verziju? Ja bih da ipak sačekam neki 1080p Bluray od 10-tak GB, mislim da ovaj film to zaslužuje.
Gledam na 32" i meni je snimak odlican. Jos nesto, bas su pogodili sa MM
I ja za vikend odgledah Interstellar…pre nego sto napisem moj utisak o filmu moram da objasnim zbog cega sam toliko bio hypovan za ovaj film.
Prvo, Nolan. Reziser koji je ideju bezmocnog superheroja obucenog u odelo sismisa pretvorio u detektivski triler i krimi sagu, uzgred preispitujuci samu ljudsku prirodu i motivaciju teroriste bez viseg cilja. Reziser, koji se svojim unikatnim pristupim hrabro i namerno hvata u kostac sa temama kao sto su secanje, magija, snovi i ambiciozno pokusava da gledoca ostavi beza daha, natera na razmisljanje i diskusiju i posalje dobru poruku, napadajuci sva cula, bilo vizuelno ili predivnom muzikom i cineci to sa svim primesama blokbastera, kako bi film bio privlacan svakom.
Drugo, tematika flma. Jos kao decak koji je cesto zadivljeno buljio u nocno nebo i zvezde i pitao se „sta je tamo“, a odrastanjem i citanjem o tome samo pojacavao utisak divljenjai i otkrovenja koliko su ljudi, zaludjeni svojom bitnoscu, ustvari nebitni, sitni i nikakvi u kontektsu neogranicenog univerzuma. Recenica koja mi uvek pada na pamet je iz meni omiljenog filma „Kontakt“, kada Jodie-in karakter na pitanje da li veruje da osim nas postoje i druga inteligentna bica u univerzumu, odgovara „ako ne postaje, onda je to uzasno tracenje prostora“. Sve u vezi svemira je impresivno i fascinantno, da je glupo trositi reci u pokusaju opisivanja.
Spajajuci dve gore navedne stavke, nisam morao odgledati niti jedan frejm filma, a znao sam da ce mi se svideti, i zato nikako ne mogu objektivan. Tako da, subjektivno kazem da sam ocaran filmom!
Generalno, kada svodim utiske o filmu, vracam se unazad tih 2-3 sata i razmisljam da li me je film zabavio, da li mi je u nekom trenutku bilo dosadno, da li sam razmisljao o necem drugom, prosto da li mi je film drzao paznju. Smatram da je to osnovna svrha bilo kojeg filma, da te uvuce u svoj svet i ne pusta da mislis o bilo cemu drugom, a samo retki od njih te teraju na razmisljanje i mnogo posle njegovog kraja. Interstellar je takav film, tri sata je proletelo kao jedan, uzivao sam u svakom kadru filma i dalje ne mogu da se otrgnem utisku.
Neodoljiva mi je Nolanova zelja da isprica pricu o najvecem putovanju ikada, putovanju u drugoj galaksiji, i sve to utemelji u istinitim naucnim saznanjima, hrabro cackajuci najfascinatnije i najzanimljivije od njih. Cak nas vodi u srediste najmisterioznije pojave u univerzumu. Relativitet, je naravno deo filma, i drago mi je sto je Nolan prikazao samo njegove posledice, a nije objasnio kako, jer bi to trebalo biti opste znanje, jelte. Crvotocine je objasnio, i ne zameram i smatram potrebnim, iako je mogao je izbeci neka objasnjenja na samom kraju i uzdati se u inteligenciju gledalaca. Sve ovi elementi su prikazani na vizuelno spektakularan nacin i nisu nista manje do zacudjujuci.
I pored ovog epskog i grandioznog putovanja, postoji i prica o ljubivi, pre svega porodicnoj ljubavi, koja cesto prozima Nolanove filmove. Zahvaljujuci glumi „istinitog detektiva“, ta prica je srceparajuca i nju, uz izvinjenje svima koji nisu, mogu razumeti samo roditelji. Ona vodi ceo film i prevazilazi svu logiku, savladava beskrajnu udaljenost i uvrce prostor/vreme – no spoilers. Uspeo je Nolan da ubaci kratko i zlikovca u celu pricu sa veoma zanimljivim imenom i analogijom koja se moze tu izvuci, ali kao sto rekoh – no spoilers. Zimmer-ova magicna muzika, u najdinamicnijim delovima filma, te uzima pod svoje i drzi te na ivicu sedista (kauca), baca u trans, i cini spektakl spektakularnijim.
Da li film ima nekih sitnih nelogicnosti, verovatno da, da li je to bitno u filmu koji uspesno spaja toliko nepoznanica, apsolutno ne. Ovo je sci-fi film koji se cekao godinama, i dalje mi je nepojmiljivo da je bolje prosao kod kriticara proslogodisnji film o saobracajnoj nesreci u svemiru.
Suma sumarum, film je po meni genijalan i caroban, i srecan sto zivim u vremenu takvog jednog rezisera i umetnika - fanboy for life! Naravno, preporuka svima, a meni sada ostaje pitanje koji je prvi medju najboljima gde biram izmedju prelepe svemirske odiseje i, kao sto vec napisah, avanture coveka obucenog u gumeno odelo sismisa. Hmm, izbor ne bi trebao da bude tezak, ali…
PS
Info za one cije sofisticirano oko ne vidi nista ispod 720/1080p da, gledao sam DVDScr verziju. Savrsano sam svestan da film izgleda bolje u HD-u, ali meni je ovo sasvim dovoljno, i kasnije cu gledati u boljoj rezoluciji. Nije kao da je to drugi film
tu slika i ne igra takvu ulogu, koliko igra zvuk. Zvuk je maestralan. i stvarno u bioskopu dolazi do izrazaja. Prvi put kad se otisnu u svemir i prvi put kad nastane tisina, dok ste poslednjih 45 minuta slusali sve glasno i jasno, podici ce vas jeza i nelagodan osecaj u stomaku. e to tesko moze da se dozivi kuci. just sayin’
Niko ne kaze da ce ta stavka promeniti film ili sud o istom, ali immersion je daleko veci i bolji.
Da, za zvuk naravno. Zao mi je sto nisam mogao da odgledam film u nekom dobrom bioskopu, jer u mom gradu ne radi, a da idem negde se nisam organizovao. A sigurno da je tako dozivljaj mnogo bolji, mogu samo zamisliti u IMAX bioskopima…
Pogledao sam Gravity prvog januara premijerno na HBO-u. Nisam film gledao do tada. Dakle gravity sam pogledao posle Interstellara. Porediti ta dva filma je otprilike kao da poredjujes AAA igru za Xbox sa Live Arcade igrom.
Doduse, znate kako se kaze, nekad nije potrebno biti bolji, dovoljno je biti prvi. Pa tako sumnjam da ce dve godine zaredom vecinu oskara pokupiti sci fi film, pogotovo ove godine kad imamo Bradley-a Coopera koji je nabio metar, u all time 'murica filmu evah, pod palicom desnicarskog eastwooda.
steta…
Citiracu samog sebe za gravitaciju
Meni od pocetka nije bilo jasno, zasto su svi tako odusevljeni filmom. Doduse i za njega vazi da je mnogo bolji dozivljaj u bioskopu i 3D-u. Gledao sam trailer za njega u 3D-u pred premijeru coveka do celika, i imao je bas dobre efekte
A evo zanimljiv video za drugi film koji pomenu Akiris:
Pa jednostavno su preterali sa svim tim super herojima. Samo da naprave film o Bananamenu i sve smo videli.
Smucio mi se vise taj DC marvel svet. Fascinira me da se tu vrte tolike pare da imaju bukvalno neogranicene resurse i mastu kokerspanijela!
Ma samo jos da naprave Turdman-a i to je to!!
Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”
Odgledah Wolf of Wall street, nista posebno, zaista.
Ne znam kako je dospeo onako visoko na imdb listi, moracu da procitam neku kritiku.
Meni je bio relativno zabavan, ali previse je stavio akcenat na raspadanje i drogu. Nesto ne verujem da je gomila toliko pametnih ljudi bila stondirana sve vreme. Covek je bio ocigledno moneymaking machine iako smatraju da je bio samo prevarant. Nije bas kao onaj kinez koji je izmislio Banku u Americi, ipak treba usleti u tom svetuba to nije ni malo lako na ovaj ili onaj nacin.
Redirected (2014) 1080p BrRip x264 - YIFY
Naravno da cu gledati ali mislim da je promasaj. A i Arnold je malo prestario sve ovo Po meni je bolje da su nastavili tamo gde su stali sa onim poslednjim nastavkom koji se vec radi u buducnosti.