Film: Inception

Inception. “O čemu se ovde radi? Kakav je to film kad je za njim poludeo ceo svet”, su reči mojih drugara o letnjem blockbuster-u koji nam stiže 19. avgusta u naše bioskope. Iako u društvu važim za velikog filmofila / filmofana, stidno sam pogledao u zemlju i jedva izgovorio reči “pojma nemam”, da bi se u tom trenutku upalio odbrambeni mehanizam tipa “ma 100% je sranje, čim ja ništa nisam čuo o njemu”. Posle par popijenih piva došao sam kući i naredio sebi onako pomućene pameti da idem da vidim taj famozni Inception. odem na imdb.com kad ono ocena 9.3/10 na osnovu 77,000 glasova. WTF? mora da je neki hack, posle gledam svrstan je na treće mesto top 250 filmova svih vremena, ispod neprikosnovenog Shawshank-a i prvog dela Kuma. Ovo je neka greška. Odem na rottentomatoes, inače sajt poznat kao škrtica po davanju dobrih ocena filmovima kad ono tamo 86%. ubedio sam sebe da je istina, i ajde da pogledamo ko igra i ko je režiser. PLJAS Christopher Nolan, za kog sam još kao 20-godišnji klinac rekao posle odgledanog Memento-a kad je pola ljudi izašlo iz bioskopa sa komentarima kako gluplji film u životu nisu pogledali, e ovo će biti dobar režiser, koji me je 2005. godine ponovo iznenadio prvim pravim Batman-om (Batman Begins),2006. godine The Prestige-om da bi 2008. godine, posle 8 godina od moje izjave, potvrdio ono što jeste u** Mračnom Vitezu**. Znači režija ok, da vidimo glumci. Michael Caine, tu ne treba puno pričati, čovek kad se pojavi na 5 minuta u filmu, odmah daje utisak da je pametniji od svih na filmu. Leonardo Di Caprio - dečak koji je odrastao i dorastao svojoj profesiji, i koji je neprikosnoveno odigrao ulogu US Marshall-a u Shutter Island-u. OK, ok, ubedili ste me da nudite dobar film, ajd na youtube da vidimo neki trejlerčić, kad ono PLJAS ponovo, savijanje gradova (u pravom smislu reči, pogledajte trailer), matrixolike bullet time scene, kradja ideja iz snova, omg kupljen sam.

Još 22 dana je ostalo do domaće premijere, a pošto Novi Sad nema nikakav bioskop (sramota!!!),trpam drugare u kola i palimo za BG, jer ovaj film mora da se odgleda u bioskopu, jednostavno mora. Posle kad izadje neki 720p, obavezno u kolekciju, ali po meni je pravo skrnavljenje sedme umetnosti sesti kući i odgledati neki CAM snimak ovog filma (pojavio se na netu već).

a sad evo plakat i malog opisa (preuzetog sa happynovisad sajta) kao i trejler.

_Vizionarski reditelj Christopher Nolan napisao je scenario i režirao ovu psihološku naučnofantastičnu akciju o lopovu koji ima sposobnost da uđe u snove drugih ljudi. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) ne krade stvari, on krade ideje. Projektujući se duboko unutar podsvesti svojih meta, on može da dođe do informacija koje čak ni najbolji kompjuterski hakeri ne mogu. U svetu korporativne špijunaže, Cobb je ultimativno oružje. Ali, i oružja imaju svoje slabosti, a kada Cobb izgubi sve, on je primoran da krene u poslednju misiju u očajničkom pokušaju da se iskupi. Ovog puta, Cobb neće požnjeti ideju, već zasejati je. Ako on i njegov tim specijalista uspeju, otkriće novu granu u umetnosti psihološke špijunaže. Isplanirali su sve do najsitnijih detalja i imaju sav alat koji im je potreban. Međutim, njihovu misiju komplikuje iznenadna pojava zlokobnog neprijatelja koji izgleda da tačno zna šta oni nameravaju i kako da ih zaustavi.

Rezime: Pametan, inovativan i uzbudljiv, Inception je retki letnji blockbuster koji uspeva kako na visceralnom, tako i na intelektualnom polju._

https://youtu.be/66TuSJo4dZM

Inception (2010)
Inception Movie Reviews, Pictures - Rotten Tomatoes

Pa posto mi je Dark Knight jedan medju 10 najboljih filmova, a Leonardo Di Caprio zapravo i najbolji glumac ovaj film ce barem meni biti ODLICAN!! I da stvarno je steta odgledati ga kuci, ali je josh veca nemati bioskop u gradu. Sramota!!!

Oh, da, ovo obećava. Od prvog frame-a. Meni je u teaser-u, sve nekako ličilo na Dark City (koji je opet imao tu nesreću da se pojavi u vreme Matrixa) i koji ubrajam u kultne SFove (poetika 1930ih sa cyberpunk elementima + odličan casting). Posle se pojavio trailer i videh ko je režiser za Inception. Nako dva betmena i osrednjeg Prestige-a (najslabija karika filma je sceanrio, režija, fotografija i kostimi = odlični) ovaj film veoma obećava. Drago mi je što se Akiris potrudio i dodatno sam saznao neke stvari o filmu, te ga i ja stavljam u folder “can’t wait”.

Uh, ovo je trebalo jos prosle subote da gledam, ali su nam se promenili planovi neocekivano… nista, ovog vikenda idemo obavezno. Trailer obecava, jedva cekam. Najzad nesto drugacije u odnosu na rimejkove, sikvele i superheroje…

Haha… Ja gledao juce :smiley: Verovatno cu veceras ponovo(dovoljno govori o tome koliko mi se svideo) :smiley:

akiris sto se tice toga da nemamo bioskop u nasem gradu to jeste sramota ali jos veca sramota je grada sto su iznajmili arenu a doticni je reko da ce u aprila mesecu biti gotova i spremna za rad… ali po nekim informacijama koje sam ja cuo su svi radovi na areni zaustavljeni jer su naleteli na neko arheolosko nalaziste…

https://youtu.be/rUXw4Fyx1ho

evo kako bi trebala po njihovim recima da izgleda nova arena ali nazalost samo za 1000 gradjana novog sada sto je premalo, naravno ovde govorimo o cifri za ukupan broj u svih 6 sala a glavna najveca sala ce primati sama oko 500 posetilaca…

https://youtu.be/XNph_gLzOf8

a evo snimak dole gde su nabasali na problem…

https://youtu.be/njAD4oerAfU

nadam se da ce ista od ovoga izgledati kako su oni zamislil ali ajde sacekajmo jesen koja nije tako daleko pa ce da vidimo dali ce sada po drugi put ispostovati dogovor i pustiti prvi film u jesen…

rekli su da su pomerili otvaranje za septembar

stidno sam pogledao u zemlju i jedva izgovorio reči “pojma nemam”, da bi se u tom trenutku upalio odbrambeni mehanizam tipa “ma 100% je sranje, čim ja ništa nisam čuo o njemu”. Posle par popijenih piva došao sam kući i naredio sebi onako pomućene pameti da idem da vidim taj famozni Inception. odem na imdb.com kad ono ocena 9.3/10 na osnovu 77,000 glasova. WTF? mora da je neki hack, posle gledam svrstan je na treće mesto top 250 filmova svih vremena, ispod neprikosnovenog Shawshank-a i prvog dela Kuma. Ovo je neka greška.

Hahahaha i ja sam imao potpuno isti train of thoughts. Nisu ga bas nesto najavljivali, a i ja sam priznajem malo ispao iz fazona…

Bacio pogled na repertoar i resio da odgledam u bioskopu i toy story 3 u 3deu, i mozda sorcerer’s apprentice.

znam to sam cuo kada sam trazio linkove na youtube pa sam tamo i video za to da je pomereno otvaranje. nadam se da cemo konacno dobiti bioskop kakav zasluzujemo i da ce biti od reci sto se tice karata a bilo bi dobro da kada bi imali jos pozamasnu kolekciju filmova u hd-u i neke u 3d-u koji su dosada izasli pa pogledati na pravom ekranu sa pravim zvukom.

nije da se zalim i ovo kuci sto ja imam nije lose ali opet bioskop je bioskop…

ne mozda nego pod obavezno, posto nazalost radim za neke ljude koji rade pirateriju divx-a ono 6-1 dvd pa im nije bitan snimak nego samo da se proda a i meni u ovoj krizi i nestasici posla dobro dodje da zaradim koji dinar pa sam imo priliku da malo bacim oko na film i najezio sam se koliko ce biti dobar film (bar po meni) tako da ga sa nestrpljenjem ko i jos neke cekam sto na dvd-u i hd-u… jer ja za svoju kolekciju samo skupljam dvd i neke filmove koji su obelezili prosle godine u hd-u (znaci sve bolje filmove koje vredi imati sam skinuo, dobro mozda bas ne sve ali tu sam upodpunjujem kolekciju)…

@padawan
Neces pogresiti ako odes da gledas Toy story 3,mnogo dobar film,jedina losa strana je sto se sve vreme cuje cmizdranje dece oko tebe(u bioskopu):slight_smile:

Ali Inception preporucujem SVIMA!

Uh, pa nece valjda biti toliko dece na nesinhronizovanoj verziji sa titlom.

Kad se samo setim, otisao da gledam Hortona prosle godine, iskljucivo deca u pratnji roditelja, nisam ni znao da je sinhronizovana verzija, prekidala se projekcija 3 puta i svaki put klinci udare u vrisku i ciku. Na kraju su prekinuli, ja srecan sto ce mi vratiti pare, klinci ocajni…

Heh ja sam na Cinema City-ju sedeo ispred lika koji je svom detetu citao svaku rec sa filma. :DD

Odgledao sam ga prosle nedelje, u bioskopu nazalost, nisam mogao da cekam 720p kao sto obicno radim. Fenomenalan film, Matrix ove decenije po mom misljenju. Batman Begins, The Dark Knight i The Prestige su takodje odlicni, Nolan nije ni sada razocarao. :slight_smile:

cudi me da niko od vas ne pominje Memento, po meni jedan od najboljih i najjedinstvenijih filmova ikada.

gledaj ukusi su razliciti tako da ne moze svakome isti film da lepo legne … evo ti primer: kingdom of heaven, ja sam ga odgledao produzenu verziju da nisam trepnuo i to u hd-u a moj kolega je gledao obicnu na dvd-u i smorio se ko peder u punoj sobi riba…

pod tim sam mislio i na pozitivno i na negativno

Ček, stani, a Insomnia? Sve su fenomenalni filmovi, meni je dovoljno reći samo Christopher Nolan i ništa o samom filmu i već znam da će biti ubica od filma… A kad sam Memento pogledao prvi put bio sam u fazonu “WTF” i morao sam ponovo da ga pogledam odmah :smiley: Film jeste jedinstven zbog obrnutog toka događaja što nisam nikad do tada video. Što se Inception-a tiče, bogohuljenje bi bilo skinuti CAM sa neta i pogledati ga, ali čim krene da se prikazuje kod nas, sedam u kola i pravac Beograd i Kolosej :smiley:

Pa… Vec se prikazuje… Ja gledao u ponedeljak u Rodi…

Uh uh, nisi mi to trebao reći sad, ne mogu pre srede da mrdnem iz firme koliko su me pretrpali poslom…