sta ja znam, jedino mi je insomnia bio slab film, mozda zato sto nisam naviknut gledati Robin-a Williams-a u ulozi negativca
Ja cu verovatno sad do delta sitija posto mi je usput… Inace…
Odgledao sam ga prosle nedelje, u bioskopu nazalost, nisam mogao da cekam 720p kao sto obicno radim.
Meni je bioskop i dalje 5x bolji. Nista ne moze da zameni taj dozivljaj, pa cak ni bluray savrsenstvo. Jedva cekam da odgledam sva ova 3 filma. Uzasno mi je zao sto sam propustio avatara u bioskopu, Peca mi je poslao bluray verziju koja izgleda zapanjuce u 1080p, ali… nije to to.
Meni je od nolana zapravo jedino dark night bas prva liga, ostalo, onako…
Ja Avatara imam verziju od 22GB! Ali ono iz bioskopa je neponovljivo…
Ja se slazem sa padawan-om, bioskop je druga stvar. Meni je kuci problem i to sto sam blizu prometne ulice i stalno mi se cuje neki motor,neki auto od pre 200godina, neki zastareli autobus ili jednostano tramvaj koji je odlucio da moze da ide 60km/h,u biosopu ovoga nema… Nema ni dosadnih komsija koje ce da ti zovu policiju ako pojacas i najmanje da bi osetio eksploziju na filmu kako treba…
Zakljucak:Roda Cineplex
Hm, nisam nesto preterano odusevljen. Mislim da se tematika ne uklapa bas najsrecnije u akcioni zanr. Ovaj film nije bas uspeo da docara snolikost i pored ogromnog budzeta za specijalne efekte. Na primer Waking Life od Linklatera ili Science of Sleep to mnogo bolje postizu svaki na svoj nacin (WL rotoskopijom a Science of Sleep stop motion animacijom i sarmantnim detaljima). Kad smo vec kod rimejkova i ovaj film je inspirisan Rubenovim Dreamscape-om. Ali to samo po sebi nista ne znaci jer se meni Vanila Sky dopao bez obzira na to sto je cist rimejk, recimo.
Moram da se ogradim za svoj pomalo hladan stav prema ovom filmu, jer me sama tematika lucidnih snova interesuje vec jako dugo i mogu da shvatim zasto bi to sad nekome odjednom izgledalo tako ushicujuce i fascinantno. U osnovi i jeste. Film se bavi nekim vrlo ozbiljnim epistemoloskim temama (kao i matrix) i iako nema taj cyberpunk (ili bilo kakav drugi vredan pomena) feel ima tu sta da se vidi, reziserski i zanatski sve je perfektno (mada mi je soundtrack nekako neupecatljiv i mnogo mracnovitezovski). Ali je za nekoga ko se iole razume u tematiku to sve vise “kako mali perica zamislja lucidne snove uz neogranicen budzet”. Simpaticno, pomalo inspirativno i na zalost zaboravljivo iskustvo…
haha ovaj reply nisam video, bas sam se slatko nasmejao
Veoma interesantan film,ali South Park ih je bukvalno spustio na zemlju u epizodi Insheeption,znaci carevi!
Jos ga nisam odgledao cekam HD
Jel zna neko mozda 720p rls date?
07.12.2010
tnx
EDIT:
izasao je Inception 720p BluRay x264-CROSSBOW ;;;
Fenomenalan film. Prica mi je bila uzbudljiva od samog pocetka. Trebalo bi vise filma da rade na takvu temu.