Taj prelazak, za nekoga ko je navikao da igra sa timovima, na Ultimate Team, bio je i meni malo nezgodan, iz verzije u verziju sam odlagao… 2-3 opustene utakmice dnevno sa mojim omiljenim “gotovim” timom, bile su mi dovoljne, nisam hteo dodatne komplikacije a UT mi se cini bas prekomplikovanim. Sada mi je jako zao sto sam propustio poslednjih godina ovaj fantastican mod i igrao vanila sezone.
UT je jednostavno nesto sto cu igrati sledecih 10 godina. Toliko je zarazan i podize ugodjaj obicne FIFE gde se ljubav prema jednom timu ne moze meriti sa vezanoscu za tim koji sam stvoris, za koji se mucis da uklopis i dajes poslednji virtuelni coin. Naglasavam virtuelni, jer zelim da svima bude jasno, ne moras da das apsolutno ni jedan jedini dinar preko cene igre da bi igrao vrhunski FUT i sklopio tim od velikih zvezda. Treba ti samo volja i strpljenje. A u cemu je draz ako sve to preskocis i odmah kupis sebi Ibrahimovica za coine na crnom trzistu. Ima nesto i u putovanju, a FUT ce ispred vas da stavi mnogo izazovnih prepreka na putu ka prvoj diviziji. Ne samo u igri, nego i van terena. Ako udjete u UT kako dolikuje, postacete pomalo opsednuti kretanjima na trzistu i mogucnostima za zaradu. Ali to je tek posebna tema.
Prvo i osnovno - naoruzajte se strpljenjem, cak i ako ste stari FIFA vuk. Sezone su nista u odnosu na UT. Sebe smatram prosecnim igracem, u svakoj FIFI sa tek malo vise pobeda nego poraza, i tek posle nekih 1000 utakmica, 500 na PC-ju i isto toliko na PS4, plasirao sam se u prvu diviziju, iako sam nekoliko puta bio jako blizu. To smatram uspehom, vecim od osvajanja bilo kog platinum trofeja u bilo kojoj igri jer je pobediti ljudskog protivnika koji ne bira sredstva kako da stigne do gola, pravi podgvig u visim divizijama. Moram da kazem da je tu velika zasluga mog druga Braneta sa kojim sam odigrao nebrojano prijateljskih partija.
Drugo - bez dva, tri korisna saveta ne vredi ni da igrate. I mogu odmah da vam kazem koja su, na tome se bukvalno SVE zasniva. Ne kupujte nikada fitness kartice, nego koristite 2 tima koja cete da rotirate dok se drugi odmara na klupi. Ne kupujte nikada packove. Sto pre sakupite dovoljno menadzera da dobijete boost na ugovore. (do 50%). U pocetku malo grindajte turnire protiv amater AI-ja. I to je to. Vrlo brzo, posle par desetina utakmica, skupicete za odlican tim sastavljen od jeftinih i brzih igraca. Za 15-20.000 coina mozete da napravite tim sa kojim mozete da osvojite prvu diviziju.
Na kraju, najbitnije: shvatiti da ste sami sebi najveci neprijatelj, ne trosite previse zivaca. Jedna igra, makar bila i UT, nije vredna toga. A bice takvih situacija, previse je stvari na koje ne mozete da uticete, vode se zucne diskusije o scriptingu i momentumu, imacete uvek izgovor za poraz. Tesko je, neverovatno frustrirajuce, bice mnogo trenutaka kada mislite da je sve protiv vas…
Za sve konkretne savete i taktike naravno mozemo ovde da diskutujemo!