Ovo sam ja sklepao posle nepuna 4 dana igranja i osvojene prve 3 sezone. Ovaj pored Toresa moze da se uzme za neku sitnininu a za dvadesetak meceva, dao mi je 30+ golova.
Medjutim tek sad kapiram koliko nista ne znam posle vasih upisa.
Evo par pitanja koja mi nisu jos jasna:
Moj tim je baziran na spanskoj ligi, da li mogu da kupim par igraca iz engleske lige a da ne unistim hemiju?
Nije mi uopste jasna uloga menadzera i na koji nacin povecava hemiju? Kroz nacionalnost? Liga iz koje je dosao?
Neko rece gore da se sakupi sto vise menadzera kako bi dobio boost na ugovore, jel to znaci da mogu da imam lupam 5 menadzera, jedan sedi na klupi a ovi su samo u klubu i stackuje se bonus?
Da li kupovati ostalo osoblje i isto tako ih stakovati, npr. za povrede, za fitnes, za golmana itd.
I jos nesto sto me jako zanima, matchmaking system, da li mi uvek da protivnika iz moje divizije iil ide priblizno pa sta nadje. Jednu utakmicu mi uleti takva banana sa 6-7 zardjalih igraca, sledecu lik sa onim ne gold nego tamnijim full timom (valjda se to kaze rare).
Mozes, ali npr ako ti stopera u spaniskom timu igraju pique a desno krilo pedro, fora je da ti desni bek bude azpilikueta iz engleske, a mozes to i da proveris na FIFA 14 Ultimate Team Squad Builder & FUT 14 Database | Futhead da vidis kolika ce im hemija biti.
Da, menadzerova nacionalnost i liga iz koje dolazi utice na hemiju medju igracima i povecava contract(daje im boost, umesto 8 npr. igrac dobije 10 contract-a).
Da(mislim da da).
Ja ih licno nikada ne kupujem, kad mi se povredi igrac, stavim ga u rezerve i na toj poziciji za tu utakmicu koju je povredjen ubacim drugog, ili jednostavno uzmem drugi tim.
Matchmaking system se trudi da ti da sto pribliznijeg igraca tvom timu, i tvojoj diviziji.
A taj tamniji full tim kako ti kazes, ako su bile crne kartice, to su IN-form igraci, znaci isto kao i obican igrac samo nabudzene ocene jer je u nekom periodu u stvarnom zivotu odigrao odlicno utakmicu ilil dve pa dobio bolju karticu
A one sljastece gold kartice su ti obicne gold samo rare igraci(npr. fernandinho nije rare, pa je zver na sredini terena, ne razumem bas tu logiku).
Mozes, ali npr ako ti stopera u spaniskom timu igraju pique a desno krilo pedro, fora je da ti desni bek bude azpilikueta iz engleske, a mozes to i da proveris na http://www.futhead.com/ da vidis kolika ce im hemija biti.
Da, menadzerova nacionalnost i liga iz koje dolazi utice na hemiju medju igracima i povecava contract(daje im boost, umesto 8 npr. igrac dobije 10 contract-a).
Da(mislim da da).
Ja ih licno nikada ne kupujem, kad mi se povredi igrac, stavim ga u rezerve i na toj poziciji za tu utakmicu koju je povredjen ubacim drugog, ili jednostavno uzmem drugi tim.
Matchmaking system se trudi da ti da sto pribliznijeg igraca tvom timu, i tvojoj diviziji.
A taj tamniji full tim kako ti kazes, ako su bile crne kartice, to su IN-form igraci, znaci isto kao i obican igrac samo nabudzene ocene jer je u nekom periodu u stvarnom zivotu odigrao odlicno utakmicu ilil dve pa dobio bolju karticu
A one sljastece gold kartice su ti obicne gold samo rare igraci(npr. fernandinho nije rare, pa je zver na sredini terena, ne razumem bas tu logiku).
Hvala puno na odgovorima. U medjuvremenu sam procitao da je individualna hemija daleko bitnija od timske. Npr. ja kao sto se vidi na slici imam timsku hemiju 98, ali Maikon koji igra desnog beka ima individualnu 1 od mogucih 10, tako da tu mora neka intervencija da usledi.
I imam jos par pitanja generalno vezano za gameplay, znam da sam dosadan ali beare with me plz.
Moj najveci problem je odbrana, jednostavno ne znam da je igram, procitao sam da treba vise koristiti AI za odbranu ali nekako nemam strpljenja vec stalno se lansiram kao raketa u napadaca koji me zalomi kako god pozeli i izadje sam ispred gola.
Protiv nekih protivnika imam toliku slobodu na sredini terena da bukvalno mogu da stanem i osmislim akciju, dok protiv drugih ne mogu da zadrzim loptu na sredini duze od 1.5 sekundi. Znaci bukvalno se 3 igraca sruce na mene, imam tek toliko vremena da se oslobodim lopte i to tako sto cu odigrati na prvu, sto obicno rezultira pogresnim pasom. U takvim utakmicama sansu obicno trazim iz prekida i kornera. Da li je to taktika High preasure ili je jednostavno skill protivnika?
Hvala puno na odgovorima. U medjuvremenu sam procitao da je individualna hemija daleko bitnija od timske. Npr. ja kao sto se vidi na slici imam timsku hemiju 98, ali Maikon koji igra desnog beka ima individualnu 1 od mogucih 10, tako da tu mora neka intervencija da usledi.
I imam jos par pitanja generalno vezano za gameplay, znam da sam dosadan ali beare with me plz.
Moj najveci problem je odbrana, jednostavno ne znam da je igram, procitao sam da treba vise koristiti AI za odbranu ali nekako nemam strpljenja vec stalno se lansiram kao raketa u napadaca koji me zalomi kako god pozeli i izadje sam ispred gola.
Protiv nekih protivnika imam toliku slobodu na sredini terena da bukvalno mogu da stanem i osmislim akciju, dok protiv drugih ne mogu da zadrzim loptu na sredini duze od 1.5 sekundi. Znaci bukvalno se 3 igraca sruce na mene, imam tek toliko vremena da se oslobodim lopte i to tako sto cu odigrati na prvu, sto obicno rezultira pogresnim pasom. U takvim utakmicama sansu obicno trazim iz prekida i kornera. Da li je to taktika High preasure ili je jednostavno skill protivnika?
Ja igram odbranu tako sto drzim A i nekada RB(teammate contain) i cekam da se doboljno protivnik priblizi da kliknem B da mu uzmem loptu, takodje, na duge lopte kad vidim da se sprema, sa RS prebacim na CB ove i trcim u nazad i cekam pravu priliku za B da kliknem, da izbijem loptu nazad u poljeā¦2. Isto se i meni desava, i ne znam odgovor, verovatno skill protivnika. Mada u prvoj diviziji mi je svaka utakmica takva, i ja i oni igramo dobru odbranu, pa su utakmice cesce sa manje golova nego u tim divizijama u kojima ste vi koji ste tek krenuli da igrateā¦
Ja igram odbranu tako sto drzim A i nekada RB(teammate contain) i cekam da se doboljno protivnik priblizi da kliknem B da mu uzmem loptu, takodje, na duge lopte kad vidim da se sprema, sa RS prebacim na CB ove i trcim u nazad i cekam pravu priliku za B da kliknem, da izbijem loptu nazad u poljeā¦2. Isto se i meni desava, i ne znam odgovor, verovatno skill protivnika. Mada u prvoj diviziji mi je svaka utakmica takva, i ja i oni igramo dobru odbranu, pa su utakmice cesce sa manje golova nego u tim divizijama u kojima ste vi koji ste tek krenuli da igrateā¦
tu nekad dolazi problem sa tim skriptovanjem,igraci koji znaju da driblaju i znaju dobre finte,nema bas mnogo toga sto se moze uraditi sa CB-om jednostavno je tako,ali ono sto ja radim je da igram zonu,tako da ne bih ispao iz igreā¦
Mene je ozbiljno poterao neki maler u poslednjoj sezoni, gubim utakmice u 90 minutu, pri vodjstvu od 2:1 zamrzne mi konzola itd. I onda u poslednjoj utakmici gde mi je trebao bod za opstanak, sutiram sa golmanom loptu ka centru, ona odskace a njegov golman poleteo napred, lopta ga preskoci i dam gol. Da i mene malo Bog pogleda.
ne opterecuj se time,igraj i uzivaj ,ja sam na te paketice dao 2-3 miliona sve ukupno za ovih 2 godine i ne kajem se uopste,probao sam uglavnom sve vrhunske igrace u 14ici i najbolji utisak su ostavili lewa[iako je trenutno jeftin,na pocetku jos sam ga uzeo za 430k] ,ronaldo koji je suva klasa i robben.Mesija sam probao ali nije nista specijalno,cisto bacanje para samo mi je krivo sto nisam probao ribery-a ali bice prilike na tamoā¦
Mesi je niÅ”ta specijalno zbog nikakve snage i visine, dribling i Å”ut su mu dobri ali to ne vredi milion coinsa, Ronaldo je za klasu iznad, i zbog visine i zbog 5 star skill Å”to meni dosta znaÄi
A Ibra je bolji od obojice, jedino eto brzina mu je mali minus ali inaÄe je životinja.
Uvek sam se klanjao vama sto znate da igrate sa Ronaldom.Tj. ja ni u pes-u ni u fifi, nikada nisam znao da igram sa Realom, i Ronaldom pogotovo(a tu je i kavani :D) Znaci te 3 kombinacije su smrt za mene⦠Ali sta radim s mesijem
Ovo sam ja sklepao posle nepuna 4 dana igranja i osvojene prve 3 sezone. Ovaj pored Toresa moze da se uzme za neku sitnininu a za dvadesetak meceva, dao mi je 30+ golova.
Medjutim tek sad kapiram koliko nista ne znam posle vasih upisa.
Evo par pitanja koja mi nisu jos jasna:
Moj tim je baziran na spanskoj ligi, da li mogu da kupim par igraca iz engleske lige a da ne unistim hemiju?
Nije mi uopste jasna uloga menadzera i na koji nacin povecava hemiju? Kroz nacionalnost? Liga iz koje je dosao?
Neko rece gore da se sakupi sto vise menadzera kako bi dobio boost na ugovore, jel to znaci da mogu da imam lupam 5 menadzera, jedan sedi na klupi a ovi su samo u klubu i stackuje se bonus?
Da li kupovati ostalo osoblje i isto tako ih stakovati, npr. za povrede, za fitnes, za golmana itd.
I jos nesto sto me jako zanima, matchmaking system, da li mi uvek da protivnika iz moje divizije iil ide priblizno pa sta nadje. Jednu utakmicu mi uleti takva banana sa 6-7 zardjalih igraca, sledecu lik sa onim ne gold nego tamnijim full timom (valjda se to kaze rare).
Hvala unapred.
Mozes naravno. Posto igras 4-4-2 jako ti je lako da napravis hibrid. Mozes celu jednu polovinu iz BBVA a drugu iz BPL. Eksperimentisi, ali ne u igri nego u squad builderu!
Aktivni menadzer moze da daje svakom igracu +1 na chemistry ili na ligu ili na nacionalnost. Na sabira se, dakle ne moze +2.
Da, da, kupi sto vise, ovih koji daju po 1%, jedan ti je aktivan u timu da daje hemiju, ostali su ti u klubu, mozes da teras do maksimum 50%. Dobijas bonus procenat na primenu ugovora
Ne, ni slucajno. Oni ti daju bonus na training kartice, koje ti ne trebaju, iz vise razloga⦠Skupe su, traju jednu utakmicu, neki tvrde da se cesto desava da se efekat uopste ne primeti, a za healing nemoj da trosis pare, odmaraj ih jednu dve utakmice i igraj sa 2. timom.
Matchmaking nije bas tako jednostavan⦠gleda se procenat pobeda, divizija⦠I rejting moze da se fejkuje. To se zove bronze benching. Primetices da je nekima prosek 82-3 iako imaju sve igrace 86,87⦠Kako to? Zato sto drze bronze na klupi, a ne fitness tim. Moze se lako desiti da te upari sa protivnikom iz druge divizije. Pogledaj istoriju na svoj accountu preko web aplikacije, videces detaljniju statistiku protivnika. Dalje, to sto igras protiv igraca sa uzasno jakim timom i InForm (crnim) igracima moze da bude dobro za tebe jer je vrlo verovatno tezak noob koji je kupio sve igrace i nema pojma. Uplasi se ako naletis na slabiji tim u visoj diviziji. Ima i za to objasnjenje, hendicap, ali to je vec malo komplikovanija prica.
Aj dalje.
To se vezba. Imas u osnovi 2 nacina, pressure ili contain-takticki pristup. High pressure znaci da ces pritiskati sa 2 igraca i udvajati sa RB dosta, ali onda ce se praviti viskovi na terenu i dobar protivnik ce to iskoristiti. Contain znaci da dosta drzis X (tj A) i igras 1-1 odbranu, svi su na svojim pozicijama spremni za interception. Najbolja je kombinacija, dozirano i jedno i drugo u zavisnosti od situacije, moras da znas kada da zatvaras prostor, kada da udvojis, ne smes se zaletati ni slucajno jer i bez bilo kakvih skill poteza dobar igrac moze da te urnise samo promenama pravca i pasovima u prostor.
Ma kakav crni skill, nameste custom taktiku gde su pressure i agression do maksimuma i spamuju RB, oslobadjaj se brzo lopte i igraj na visoke lopte i dodavanja u prostor.
Individualna mora da bude uvek minimum 6 ili 7 da bi imao neke vajde od chemistry kartica. Mislim da im tek ispod 4 padaju in-game performanse. Ali uvek gledaj da svi imaju 9 ili 10 individualnu hemiju. Nema zaista razloga za manje osim u izuzetno, izuzetno retkim slucajevima (kao sto meni Hulk igra na ST poziciji i ne moze da ima vise od 7, ili Armero kao LB, zato sto nema brzih LB u seriji A).
Posto sam Fifu 14 dobio dzabe preko sharinga, poceo sam i ja da je igram. Citam ovo i ja bukvalni imam isti problem, sa nekim protivnicima mogu duze da zadrzim loptu, ali sa nekim bukvalno sto je uzmem protivnik nasrne kao lud i odmah mi oduzima loptu. Ja pokusavam da uradim isto, ali mi ne ide. Kada drzim A moj igrac prati protivnika ali uvek drzi distancu i nikada ne pritiska toliko, a kada pritisnem X on nagle nasrne na protivnike sto rezultuje da cesto promasim igraca i on me izbaci iz igre. RB ponekad koristim ali pokusavam da izbegavam jer mogu da ostavim previse slobodnog prostora.
Ovo mi deluje kao sasvim logicno objasnjenje i verovatno treba vremena da se to sve uvezba. Ali za sada nemam takvu kontrolu u obrani kakvu bih zeleo. Na PES-u mi to bolje lezi i tamo mi je lakse da uradim ono sto zelim.
Predlazem da investiras malo vremena u odbrambene skill challenge ako ne zelis preterano dugo da se kalis na terenu i trpis gorak ukus poraza. Ali svejedno ne mozes da ocekujes da ce tako brzo kliknuti sve na svoje mesto protiv iskusnih i agresivnih protivnika.
Dosta stvari treba tu uvezbati, lre svega fizicki kontakt bez faula, pravovremeni tajming za standing i sliding tackle, drzanje odstojanja i udvajanje, vazdusne duele, i jako jako bitno budi pazljiv u dodavanjima u odbrani, najbolji savet je da ocistis loptu sto pre i sutnes je u pm kad je gusto - suvise je odbitaka i brljave fizike koja dovodi do frustrirajucih golova i gol sansi koje podizu pritisak.
Da, ovo sam skontao nakon nekoliko meceva, i najbolje resenje odmah ocistiti i izbiti loptu jako i ne pokusavati kratkim pasovima jer ima previse tih odbitaka. Probacu te odrambene skill chalange.
Nemam ja problem sa porazom jer se tu najbolje prekalis i skontas kako i sta treba Ovo mi je prvi put da igram Fifu u zivotu i nevezano za FUT, online skor W-D-L mi je 2-2-3 i to su sve bile utakmice Barcelone protiv Reala. Cak sam i nekako izborio nereseno sa mnogo jakim protivnicima.
Necu da vise da odvlacim sa teme, posto je ovo ipak tema za Ultimate Team.
Ma i to ciscenje treba vezbati. First touch koji ti pomaze da stignes naladaca u stvari je prednost za tog istog napadaca ako tvoj odbrambeni prvi stigne do lopte, a u nekim slucajevima toliko kilavo izbiju, jedva izvan sesnaesterca i pravo u noge nekome sa opasnim longshot statsima.
Za vikend ce biti St patrick day turniriā¦Znaci kupujte irce :DNajvise ce na ceni biti mislim mcgeady, sad je oko 6000, cenim da ce za vikend vec biti 10-15k po glavi, znaci uzmite sada 5-6-10 koliko vec para imate⦠cist profit
Ja cu poksati da napravim pauzu, u zadnja 2 dana otisla je poveca kolicina zivaca. Neko je napisao gore da se nikako ne nervirati, nije vredno ali dzaba kad je jace od tebe. Ajde sto 80% golova primam u 45 i 90 minutu, ajde sto su ogromna vecina tih golova kontre posle mog kornera, ajde sto u proseku po utakmici imam 3-4 precke-stative, ali kap koja je prelila casu je da u poslednjoj utakmici sezone, od koje mi zavise SVE, pri mom vodjstvu od 1:0, covek pauzira utakmicu i po isteku onih 30 sekundi, nastavlja da se vrti onaj kruzic i posle nekih 10 sekundi pise connection with your opponent was last, match report will beā¦bla bla, i ladno racuna meni poraz kao da sam ja stisnnuo *****u pauzu i izasao iz igreā¦pa koje su to FORE u PM. Znaci MRS.