FIFA 20 | Official Reveal Trailer ft. VOLTA Football

Proveri da li je nosilac nalog zaista aktiviran kao primary na konzoli. Ako jeste, onda pretpostavljam da katanac na tvom main nalogu znaci samo to da ne moze da se igra, a sistem nema pojma zasto, jer je odbrojavanje samo na guest nalogu… ovo je samo teorija jer nisam nikada video nista slicno, nije da nisam preorderovao, samo su skoro svi moji preorderi bili guestovi. Jedina igra koju obicno preorderujem i shareujem na taj nacin, kao nosilac je upavo Fifa, ali nisam na zalost kuci da ti pomognem i ne secam se kako je izgledalo prethodnih godina.

Probao fifu 20, meni ista kao i 19.

1 Like

Bukvalno…osim blagog usporavanja igre i zakomplikovanog menija u Fut-u ništa drugo nismo dobili…

1 Like

Bas mi je cudno da ne primjecujete razlike koje su po meni bas velike, fizika lopte je totalno drugacija, AI defending skoro da ne postoji, crossevi su nerfovani do maksimuma. Igraci sa 90+ pace ako vam izbace defanzivca gotovo je i skoro da nema sanse da ga stigne sto nije bio slucaj u Fifi 19 takodje se ne mogu chainovati driblinzi do mile volje sto takodje nije bio slucaj u Fifi 19 npr. la croqueta skill move se sad ne moze uraditi vise od 2 puta iako imate 5 star skillera u ekipi. Mnogo mi se svidja sto u defendingu 95% stvari morate raditi sami i sto passing zahtjeva mnogo vise skilla i vizije nego ranije…

5 Likes

U pravu si. Posle 5 odigranih mečeva to je sve što sam primetio, jedino što nisam smatrao da je neka bitna razlika😉

Ogromna je razlika, cim ti ovako pises @Exo .
Jedva cekam da probam, ako je sve kao sto si napisao, onda ce ova fifa biti daleko realnija od prethodne.
Grafickih izmena nema nesto puno, osim nekoliko izmenjenih lica, fizika lopte i ta naglasena brzina koje nije bilo u prosloj fifi je kljucna stvar.
U prosloj fifi je skoro svaki stoper nogao da stigne igraca sa loptom koji mu bezi, sto je bilo bezveze…
Inace @padawan katanac stoji jer igra jos nije izasla, provereno…

1 Like

Meni je stvarno dobra i vec sada mnogo bolja od 19, jedina stvar koja mi se ne svidja je ocajan Player switching nadam se da ce to da poprave u buducem patchu ali isto tako se nadam da nece unistiti trenutni gameplay sa nadolazecim patchevima.

1 Like

Je l jos uvek moze da se menja sa R stickom?
Ja sam samo tako menjao igraca

Iskreno nisam probao jer ja uvijek mjenjam na R1 :neutral_face:

1 Like

U pozitivnom ili negativnom smislu?

Ovo mi se donekle svidja, ali se nadam da nisu stubovi…

Za centarstu je tuzno cuti da je nerfovan, jer mislim da je bio krajnje korektan u 19. Nije bilo bas toliko lako dati gol iz centarsuteva, a narocito ukoliko se udje sa boka u sesnaesterac, gde bi pas uvek bio ili preslab ili pogresnom igracu…
Sto se tice brzine igraca, ni to mi se ne svidja. Sve se svodi na tu brzinu, sto u fudbalu i nije kljucni element. Kada pogledamo u stvarnosti, Virdzil van Dajk je imao najbrzi sprint u Ligi Sampiona, a na Fifi ima 77 cini mi se? Varane je brz kao munja, a cini mi se da mu je ss na 80. Mnogi stoperi i zaista mogu stizati igrace, ili ako nista, bar ta razlika u brzini nije preocigledna. Mislim da je FIFA 19 to sasvim korektno uradila, ali dobro.
Ono sto mi se ne svidja konkretno kod ovoga, jeste sto ce sad u FUTu jos vise timovi biti gradjeni na konto brzine.
Kada cujem sada ovo, vec zamisljam koja je ogromna razlika u brzini sa ocenom 70 i 90. I sve bi to bilo podnosljivo, kada bi se osetila znacajna razlika i u drugim segmentima. Da na primer igrac sa ocenom snage 70, nema sanse da izgura onog od 90. Da pas sa ocenom 70 bude mnogo neprecizniji od onog sa 90. Ima tu razlike, ali ne tako velike.

Ovo je dobro cuti.

A i ovo je vrlo bitna promena koja ce naterati sve da nauce da igraju odbranu sami… Jos kad bi to popravili u NBA, bilo bi vrh. Tamo ljudi kursor drze na beka koji u cosku cuva beka, dok AI sam igra odbranu na tebi (Jer AI ne reaguje na finte i ne mozes ga izbaciti driblingom ili prvim korakom). Uzas…

Sve u svemu, ukupan utisak je da ovo zvuci kao da su se malo popravili u odnosu na 19.

Ne vidim razlog da izbacuju opciju koju mozes da ukljucis ili iskljucis. I ja menjam igrace na desni stik (tu se vec vidi iskustvo :stuck_out_tongue: )

1 Like

Ne slazem se sa tobom sto se tice brzine igraca.
Pazi u fifi 19 si mogao sa Salahom sa prodjes pored Matipa i ako ima dosta da se trci do gola, velika je sansa da te Matip stigne.
Sad su vratili taj momenat gde je jedan igrac brzi, i ako je napravio dribling i pobegao nema vise stizanja, to je odlicno i u najmanju ruku realno :slightly_smiling_face:
Slicno nesto je bilo i u ranijim fifama, pre svega 16 i 17 gde je brzina bila prenaglasena, ako se secate…
Sto se tice menjanja igraca, daj boze da nista nisu dirali, to mi je presudno za odbranu

Sto se tice fizike lopte rekao bih u pozitivnom smislu ali gameplay je sporiji nego u Fifi 19 trenutno (ne znam hoce li se promjeniti sa sledecim patchom i Vikend ligom) opet se tu desi neki glup odbitak i padne gol ali nema vise ludih golova sa first shot finesse sa 20-30 metara i takvih suludih golova, igra dosta forsira da se igra na passing i da se akcija zavrsava u 11 metara. Kao sto si rekao da ti se cini da ce se timovi sklapati oko brzine i da hoce vec sada se prave Pace timovi jer je Pace ponovo dosta bitan, ovo za stopere pa ne znam nisam previse igrao da bih vise o tome pricao kako ce da reaguju i hoce li malo bolji moci stizati brze igrace (probao sam igru u Accessu) ali mogu slobodno reci da je Van Dijk ponovo nevjerovatan i definitivno najbolji stoper u igri, covjek sve redom kupi uz to je prejak u duelu. Za defending mislim da ce trebati igracima vremena da se priviknu jer kao sto rekoh AI je mnogo umanjen ali opet se zna desiti random klizeci da izbije loptu bez tvoje reakcije.
Fifa 19 je po meni bila najgora Fifa, mozda se ova Fifa nece svima svidjeti ali meni je bas dobra a ako poprave player switching bice jos bolje, odbitke i necu da pominjem jer sumnjam da ce njih dirati jer se oni desavaju u bukvalno svakoj Fifi.

1 Like

Probaj malo da praksas switch player sa R3. Ukljuci u controll settingsu to i vezbaj. Mnogo je lakse i prakticnije nego na L1. Mozes da promenis kako na igraca koji kasni za svojim, tako i na nekog bocnog ili igraca koji je ispred napadaca…

1 Like

Evo ja odigrao jedno 10-ak meceva.
Pa sad cu da napisem utiske.
Gameplay jeste sporiji i igraci su inertniji.
Potrebno je mnogo ranije procitati pokret protivnika sto mi se svidja.
Sut iz daljine gotovo da ne postoji, ovo ne valja jer se vrlo tesko postize gol cak i kada je igrac sam na sutu, inace je dobro sto nema vise nekih nerealnih golova…
Do sada sam mnogo puta omasio 1 na 1 sa golmanom, ne znam da l zbog privikavanja ili je igra takva, i to me plasi :grin:
I jos jedna stvar, finesse sut ne postoji takodje.
Igra forsira malo vise brzinu ali se sve to moze spreciti pravovremenim startom.

1 Like

Izgleda da su poboljsali ai.

1 na 1 sa golmanom je nemoguce resiti osim ako ne idete tacno pod uglom od 45° i sutirate po dijagonali.
Ukoliko se zadesi da idete pravo na golmana jedina opcija vam je lob…nema teorije da se neki finesse udarac realizuje…
Ova zavrsnica me izludjuje

Ja sam odigrao 10-ak utakmica, uzeo ea access da bih probao. Shvatio da je to sve opet isto i definitivno odlucio da preskocim ove godine.

Golmani su odlicni ove godine stvarno dosta dobrih sansi brane ali ja sam do sada dao dosta finesse golova iz 1v1 situacija ali naravno bilo je i odbrana, moguce da promasujes dosta sansi jer realno svi trenutno imamo slabe ili prosjecne timove pa i nisu neke klase u napadu. Imao sam loan Aguera i dosta finesse suteva je ulazilo…

Ja igram sa Origijem i Calvertom u napadu.
Jedini nacin mi je ono sto sam napisao u postu iznad.
Finesa ne pali, bar ne kod njih…
Cak mi se cini da i fitnes igracima duze…uvek su mi tu oko 89.

Postoji fitness bug koji nije patchovan, u meniju ti pada fitness ali kad krenes utakmicu napuni se do kraja in game, moji su na 50% fitnessa svi ali in game igraju sa 100% :rofl:

1 Like