Developer:Ubisoft Montreal Publisher:Ubisoft Datum izlaska:18. novembar 2014
**Platforme: **_Xbox One, PC (Windows), PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3
_**Zanr: **_Akciona avantura iz prvog lica (FPS Action Adventure)
__
_
[SIZE=4]PRICA[/SIZE]
Prica prati lika po imenu Ajay Ghale koji se vraca na Kyrat, divlji i neukroceni deo Himalaja, kako bih prosuo pepeo svoje majke. Vec pri dolasku u Kyrat biva zatecen u tamosnjem civilnom ratu gde se ljudi pate pod despotskim rezimom samo-prozvanog kralja Pagan Min-a (to je ovaj sedi cikica na cover-u u ovom “pink” odelu, za koga kruze zesce price po netu, ali necemo o tome ovde). Po prvi put u istoriji Far Cry igara glavni lik u igri je i rodjen u mestu gde se odvija igra, tako da je Ajay Ghale rodjeni Nepalac, koji btw zna engleski…
Tokom igranja, svaki vas potez utice na sudbinu Kyrat-a. Koristeci siroku lepezu oruzja, vozila a i zivotinja uticete na sudbinu Kyrata. Nema sta dodatno reci za gameplay, standardni FPS, kao i svaki drugi maltene, izuzetak je koriscenje zivotinja za napade… Korisna je i prisutnost Garppling Hook-a, kao i Gyrocopter-a tako de je moguce koordinirati napad iz vazduha.
Prisutan je i co-op mod za igranje takodje.
Paaaaaa, s obzirom da je Ubisoft treba uzeti sa rezervom, mada prvi znaci nagovestavaju da je ok sve sto se stabilnosti tice da nije kao AC Unity. Vizeulno naravno ne treba pricati nista, next gen grafika itd itd itd, a u to se mozete uveriti iz prilozenih screenshot-ova i gameplay-a
Evo ja da prenesem malo utisaka iz igre na xbox 360. Presao sam prvu misiju, lepo na tenane, detaljno, dakle grafika je ista kao u trojci za sada. Sto je dobro. Dakle nije nista gora ili sl, mozda za sitnu nijansu bolja zbog novih stvari u igri, ali generalno je ista. Sto je super. Gameplay takodje isti, fluidan, isti takedown i sl sto mi skroz odgovara, jos bolje jer sam skoro ponovo presao trojku. Tako da, kome se svidela trojka, i ovo ce sigurno jer je sve veoma slicno.
ok na pocetku imam ni manje ni vise nego 450+ fps, yup 450 hehehehehe, skace i na 613 max :D… Krece igra pada to na 40ak, sve ULTRA… E sad NEMAM ZVUK bre, cim prodje uvodna spica ono kad dodje ovaj suntavi i kad prodje Far Cry 4 logo i krece prava igra ja vise nemam zvuk… dafuq… Eto vi ga na non scene izdanje!!!
idem da izguglam resenje
EDIT:
kaze instalirajte sound drivere poslednje, kako mi je promaklo da imam matore ne znam, ajd sad skidam pa javim
Ambient Ocullsion treba staviti na SSAO u protivnom na HBAO+ ima problema sa senkama… Ubisoft je to a onda grafika jos zesce izgleda, ne za****vam se treba da je kontra a oni nesto izvrnuli ovde…